Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Jaz pa delam šamrole. Testo razvaljam in narežem na trakove, te pa navijem na tulce (modelčki za šamrole), spečem in napolnim s stepeno smetano. Nikoli ne ostanejo.
_____________________________
V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
Speči dva oblata listnatega testa. En oblat namaži z nadevom:
5 jajc 20 dag sladkorja 10 dag čokolade v prahu 20 dag mletih orhov Stepaj rumenjake in sladkor, da je penasto, dodaj ostale sestavine, nato še sneg. Daj nazaj v pečico in peči 10 minut. Ko je ohlajeno, namaži s kremo: Skuhaš: 5 dcl mleka s 5 žlicami moke,
dodaš 20 dag sladkorja. Ko se ohladi, dodaš 20 dag penasto stepene margarine, 1 vanili, limonin sok. Na vrh položi drugi oblat testa in potrosi s sladkorjem.
Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)
Potrebuješ tri kozarce vloženih višenj, nekaj biškotov in listnato testo. Višnje dobro odcedi, dodaj zmlete biškote in dve žlici sladkorja. To dobro premešaj, tako da ne bo masa preveč vodena. Testo razvaljaj, dodaj višnje in zavij. ( Pol višenj na en del listnatega testa). Postavi v namaščen pekač in peci 40 min na 180. Aja preden daš peči testo premaži z jajcem. Hitro narejeno in zelo dobro.
Še en nasvet, malo je več dela vendar je ful dobro!
ŠPELA:
Biskvit: 5 rumenjakov 7 žlic sladkorja 3 žlice vode to zmiksaš in dodaš snek belakov 8 dek orehov 8 dek moke malo pecilnega
Krema pol litra mleka 100 g gustina 2 vanilija 15 dek sladkorja to skuhaš, ohladiš in dodaš k stepeni margarini 25 dek margarine
Prej si pa že spečeš 2 krat listnato testo ( razvaljaš tako veliko kot imaš pekač, z vilico fajn napikaš in daš pečt ).
Nato sestaviš: spodauj daš listnato testo, namažeš polovico kreme, na kremo položiš pečen biskvit namažeš preostanek kreme in na kremo položiš drugo ploščo listnatega testa. Posipaš z sladkorjem v prahu.
Najboljša je če jo pustiš v vreči čez noč in režeš zjutraj.
Upam da sem kaj pomagala.
_____________________________
25.08.2005 Alja
Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.