|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pasenje kravic
5.9.2010 8:41:05   
lojska
Imamo tri mesece staro dojenčico, ki pa ne mara pasenja kravic. S tem se nisem prav dosti obremenjevala, saj se mala super razvija, že skoraj 2 meseca se na glas smeje, veliko klepeta, skoraj se že obrne na trebuh, veliko je in temu primerno raste. Ko jo dam past kravice sicer obrača glavico levo in desno ampak najraje pa se zagozdi na sredini in potem tečnari in se skoraj zaduši. Zadnič sem brala, da imajo taki majhni prirojen refleks, da avtomatično obrne glavico levo ali desno v izogib zadušitvi in , da če ne je pa to potem znak hude možganske okvare. Sicer nočem delat panike, ker je drugače popolnoma normalno razvita lepa in zelp pridna punčka ampak me pa vseeno zanima kako je to pri vas oz ali ima katera kakšen podoben primer?
Se pa opravičujem za napake ampak preiskušam novi sistem za pisanje od ringaraje in mi polovico črk požre tako, da sploh ne vidim kaj pišem.

Pravi muskarci vole obline, samo se psi igraju kostima.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pasenje kravic
5.9.2010 10:13:54   
branka81
ojla,moja pikica je zdej stara 6 mes. in je že pravi razbojnik,pri 3 mes pa tud ona ni marala pasenja kravic,sploh na trebuščku ni hitla bit je kr jokcala...pri 4mes pa se je začela obračat na trebuška in uživat v tem..zdej pa hoče celo spat na trebuščku..tko da ne sekiraj se,boš vidla da bo čez kak mesec mala že prava nagajivka in bo tud ona pasla kraviceuser posted image user posted image

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2010 13:16:23   
Taddy78
Tudi naš pri 3.mesecih ni šans da bi pasel kravice (čeprav jih je začel kar hitro po rojstvu). Enostavno mu ni pasalo biti na trebuhu in se je takoj začel pritoževat.

(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2010 14:35:48   
janapan
ne sekiraj se pač ji ne paše bit na trebuščku, to je zato ker še nima kontrole nad vratnimi mišicami. Ti pa povem, da jo tudi če ne mara dajaj čimveč na trebušček, ker se ji tako vratne mišice krepijo...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2010 15:52:42   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: lojska

Imamo tri mesece staro dojenčico, ki pa ne mara pasenja kravic. S tem se nisem prav dosti obremenjevala, saj se mala super razvija, že skoraj 2 meseca se na glas smeje, veliko klepeta, skoraj se že obrne na trebuh, veliko je in temu primerno raste. Ko jo dam past kravice sicer obrača glavico levo in desno ampak najraje pa se zagozdi na sredini in potem tečnari in se skoraj zaduši. Zadnič sem brala, da imajo taki majhni prirojen refleks, da avtomatično obrne glavico levo ali desno v izogib zadušitvi in , da če ne je pa to potem znak hude možganske okvare. Sicer nočem delat panike, ker je drugače popolnoma normalno razvita lepa in zelp pridna punčka ampak me pa vseeno zanima kako je to pri vas oz ali ima katera kakšen podoben primer?
Se pa opravičujem za napake ampak preiskušam novi sistem za pisanje od ringaraje in mi polovico črk požre tako, da sploh ne vidim kaj pišem.

nikar ne bodi v skrbeh,pozanimaj se pa naslednjič v posvetovalnici otrokove pediatrinje.
ponavadi taki otroci,ki ne marajo past kravic,rabijo kak nasvet razvojne pediatrinje,da pokaže vaje,kako pravilno otroka vzpodbujet da dobi moč v rokicah.tisti otroci,ki pač ne marajo tega počet naj bi imeli zakrčene mišice v ramenskem obroču,zato je res priporočljiv pravilni handling,ravnanje rokic v pravilen položaj in posebno dlani.
če torej jo držiš v naročju ala lupinica varjanta ji menjuj strani(1x jo imej na L 1x na D strani-tvoji in ji ravnaj rokice od ramena navzdol do palca-obračaj navzven)s tem se pravilno vzpodbuja tonus mišis.

naš prvi je zaradi tega hodil v razvojno(super zadeva!!!) in zato malo o tem vem in z drugim otrokom ni take panike.je pa odvisno tudi od otroka.nekateri so grozno zvedavi,jim nič ne sme uidet in zelo prehitevajo v razvoju,kar pa glih ni ok(beri: če se kobacajo preden sedijo,npr.!)
seveda je takih mnogo,so pa kasneje zato v drugih stvareh problemi(se ne zna pri padcu ujet na roke,so štorasti po domače,....)kar pa mnogi pripisujejo pač da tak JE.

no upam da sem ti malo pomagala.

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2010 16:16:16   
Anonimen
naša je tut 3 mesce stara pa ful rada na trebuščku spi..sam kravic pa ne pase...jih pa je neki časa pr dveh mescih pol je pa nehala (no trudla se je neki)...sam sj če pa še bo pa pač še bo user posted image

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2010 19:28:19   
m_o_i
nas tudi ne mara bit na trebuscku(to ima se od casov refluksa). itak hodiva v RA in sem ji to tam omenla; tudi to, da z noskom tisci v podlago. je mulca dala na trebuh, on pa kot da je 24/7 na trebuscku-glavo gor, rokice "pravilno" in je gledal okrog...user posted image
no, da ga naj dajem na trebuscek obcasno, mi je svetovala(vedno pa takrat, ko zelodcek ni poln!!), ni pa menda panike glede vratnih misic; ravno tako jih razvija, ko ga bocno dvigujes iz lezecega polozaja in nazaj. tudi, ko ga drzim pokonci, je glavica pokonci; samo obcasno se omahne...

je pa pri dveh mesecih, ko smo se imeli krce in sem poskusala se to, da bi na trebuscku spal-ker menda pomaga-drzal glavo gor user posted image  sploh ni znal spat na trebuscku... potem pa, kot da je vse pozabil-gor omenjen nosek v podlago in ja, tudi lizanje le-teuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2010 21:33:11   
lojska
Hvala za odgovore. Sicer imava v sredo posvetovalnico ampak sem vseeno hotla najprej tukaj vprašat preden še zdravnici zatežim, ker najbrš me ima že čez glavo dost. Imam namreč sina, ki je tudi hodil v razvojno ampak on je hodil tja zaradi vnetja mišičnega tonusa. sicer pa je imel tooooliko zdravstvenih težav zaradi katerih sem morala težit zdravnici, da me je začela poslušat, da se rajši malo informiram preden grem tja, da sem oborožena do zob. Pa zmeraj sem imela prav na koncu.
To, da noče past kravic me sploh ne moti saj v pokončnem položaju glavico kar lepo drži, skrbi me le to, da če jo dam na trebuh se obrne z glavo nekajkrat levo in desno potem pa se kar nekako zatakne na sredini čeprav bi mogla nekako nagonsko glavo obrnt na L ali D in ker tega refleksa očitno nima naj bi po zadnjič prebranem to pomenilo hudo možgansko okvaro. Tega podatka si nikakor ne morem izbrisat iz glave, čeprav punca izgleda popolnoma normalna celo bolj čuječa, dobrovolna energična, ješča,... je kot je bil sin v tem obdobju. Aja pa še eno stvar počne za katero nevem, če je običajna in sicer stalno jeziček daje vn iz ust. Ali to tudi vaši počnejo? Pri sinu se ne spomnim tega in tudi mama me je opozorila na to.
Evo še enkrat hvala za odgovore eni panični mami user posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2010 21:56:01   
naja78
tudi dajanje jezička iz ust mogoče paše v razvojno.da pa ti pomagam,dokler je še majhna ji riši sonček in žarke okoli ust ,....baje avtomatično zapro usta in s tem pospravijo jeziček,...je zarad tega bila kolegica v razvojni.ko so pa starejši jih je pa itak treba opominjat da naj zaprejo usta!!!!s tem mislim ko te bulijo z odprtimi usti.user posted image

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2010 22:14:55   
Anonimen
naša tut ful jezičk vn daje pa ga kaže heh..sicer enkrat ga je pr P pokazala pa nama ni nč rekla da bi blo kej narobe...če bomo rabli it pa v razvojno bomo pa šli jbg

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2010 16:00:32   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

je pa odvisno tudi od otroka.nekateri so grozno zvedavi,jim nič ne sme uidet in zelo prehitevajo v razvoju,kar pa glih ni ok(beri: če se kobacajo preden sedijo,npr.!)
seveda je takih mnogo,so pa kasneje zato v drugih stvareh problemi(se ne zna pri padcu ujet na roke,so štorasti po domače,....)kar pa mnogi pripisujejo pač da tak JE.

Zakaj pa ne bi bilo ok, če prej kobacajo kot sedijo? Naša ta prva je prej kobacala, pa je vse ok, je sedaj stara 2 leti, pa ne bi rekla, da je štorasta. Pri 3 mes je začela plaziti nazaj po hrbtu (se je z nogami odrinjala) in preplazila celo dnevno sobo... potem se je pri 5 mes obrnila in ni želela več biti na hrbtu in je en mes trenirala stojo na vseh 4, od pol leta dalje je pa tako kobacala. Vsedla se je sama pri 7 mes, teden dni kasneje vstala. Shodila pri 12 mes. Sicer kdaj pade, ampak se ujame na roke... in na splošno je zelo motorično razvita (po stopnicah vlači voziček in vse mogoče). Mislim, da tisti vrstni red ni važen.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2010 16:06:19   
slovenka
lojska, pa kaj vaša ima slučajno na sredini rokice pod sabo? Morda pa jo samo rokice zanimajo. Naš je star 3 mes in je pred časom zelo dvigoval glavo, zadnjih nekaj dni pa samo roke slini, ko je na trebuščku. Jaz se zanašam na svoj občutek in mislim, da bi "hudo možgansko okvaro" opazila. Naš drugače jezička ne potiska ven, od starejše se pa spomnim, da je malo kasneje (recimo pri 4 ali 5 mes), ko ji je začela slina ful teči, tudi jeziček bolj ven potiskati. Ko so začeli rasti zobki, se je tudi to končalo. Po moje preveč skrbiš user posted image Jaz bi tudi najraje jezik kazala naokrog, pa so me naučili, da se to ne sme, dojenček pa tega še ne ve user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2010 17:47:23   
lojska
Ko leži na trebuhu ima rokice pokrčene ob telesu ampak namesto, da bi dvigovala glavo dviguje rokice tako, da ima u bistvu roke v luft z glavo pa zaglavi na sredini. Jeziček pa ven moli že od rojstva. Nekaj časa vmes ga ni sedaj pa spet.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2010 22:46:40   
Anonimen
naša se pr 3 mescih ful slini pa če ne najde dude ko spi si kr pest začne lizatuser posted image

(odgovor članu lojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?