naja78 -> RE: Pasenje kravic (5.9.2010 15:52:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lojska Imamo tri mesece staro dojenčico, ki pa ne mara pasenja kravic. S tem se nisem prav dosti obremenjevala, saj se mala super razvija, že skoraj 2 meseca se na glas smeje, veliko klepeta, skoraj se že obrne na trebuh, veliko je in temu primerno raste. Ko jo dam past kravice sicer obrača glavico levo in desno ampak najraje pa se zagozdi na sredini in potem tečnari in se skoraj zaduši. Zadnič sem brala, da imajo taki majhni prirojen refleks, da avtomatično obrne glavico levo ali desno v izogib zadušitvi in , da če ne je pa to potem znak hude možganske okvare. Sicer nočem delat panike, ker je drugače popolnoma normalno razvita lepa in zelp pridna punčka ampak me pa vseeno zanima kako je to pri vas oz ali ima katera kakšen podoben primer? Se pa opravičujem za napake ampak preiskušam novi sistem za pisanje od ringaraje in mi polovico črk požre tako, da sploh ne vidim kaj pišem. nikar ne bodi v skrbeh,pozanimaj se pa naslednjič v posvetovalnici otrokove pediatrinje. ponavadi taki otroci,ki ne marajo past kravic,rabijo kak nasvet razvojne pediatrinje,da pokaže vaje,kako pravilno otroka vzpodbujet da dobi moč v rokicah.tisti otroci,ki pač ne marajo tega počet naj bi imeli zakrčene mišice v ramenskem obroču,zato je res priporočljiv pravilni handling,ravnanje rokic v pravilen položaj in posebno dlani. če torej jo držiš v naročju ala lupinica varjanta ji menjuj strani(1x jo imej na L 1x na D strani-tvoji in ji ravnaj rokice od ramena navzdol do palca-obračaj navzven)s tem se pravilno vzpodbuja tonus mišis. naš prvi je zaradi tega hodil v razvojno(super zadeva!!!) in zato malo o tem vem in z drugim otrokom ni take panike.je pa odvisno tudi od otroka.nekateri so grozno zvedavi,jim nič ne sme uidet in zelo prehitevajo v razvoju,kar pa glih ni ok(beri: če se kobacajo preden sedijo,npr.!) seveda je takih mnogo,so pa kasneje zato v drugih stvareh problemi(se ne zna pri padcu ujet na roke,so štorasti po domače,....)kar pa mnogi pripisujejo pač da tak JE. no upam da sem ti malo pomagala.
|
|
|
|