|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Padanje v nezavest
5.8.2013 16:09:35   
M211M
Pozdravljene,

Sem nova na forumu in upam, da mi lahko pomagate.

Sem v veselem pricakovanju, in sem v 15 t, moja prva nosecnost.
Ze od zacetka nosecnosti se ne pocutim dobro... slabo jem, bruham, grozni glavoboli, utrujenost, itd....

V petek pa se mi je zgodilo, da sva s partnerjem sla po nakupih in sem padla v nezavest sredi trgovine. Najprej sem tezko dihala in sem imela tezke noge, zato sem se kr usedla na prvi stolcek, ki sem nasla. Ko sva se odpravljala proti izhodu, da greva domov, sva se za sekundo ustavla, da neki pogledava in se mi je zacelo temniti pred ocmi. Takoj sem rekla partnerju naj me mocno drzi, nato ..... Zbudila sem se potleh in zagledala partnerja kako me klice, da pridem k sebi. Kljub temu, da me je drzau sem vseeno butnila z glavo potleh. Ni trajalo dolgo, da sem prisla k sebi, vendar sem se zeloooo ustrasla. Dvignili so me me posedli in mi ponudili vodo, da sem prisla k sebi.

Ko mi je bilo boljse sva se odpravila domov. Danes sem klicala ginekologa, da povem kaj je bilo, vendar je na dopustu. Res da imam pregled naslednjo sredo, vendar se bojim, da ni kaj narobe, oz. da ko bom na pregledu povedala kaj se je zgodilo, da jih bom slisala.

Se je ze kiri zgodilo, da je padla v nezavest ? Naj poklicem osebno zdravnico ali kr pocakam pregled (imam lih nuhalno svetlino) ... ?

Hvala vnaprej za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Padanje v nezavest
5.8.2013 16:18:00   
malaMravljica
Ja, meni se je zgodilo. Se mi zdi, da parkrat takoj ko sem ustala in enkrat vem, da se mi je takoj zjutraj, ko sem sla proti balkonskim vratom, da bi odgrnila zaveso. In sem mislila, da bom bolje, ce se stusiram. Sem sla pod tus in se zbudila zunaj tusa na ploscicah. Odprla so se vrata in se tus je dvignjen. Ne vem kako, zgodilo se mi ni nic, sem pa prestrasena sla k zdravniku, ki je rekel sam, da ce ne jem, morem vsaj pit, ni pa naredil nobene panike. Ampak jaz bi na tvojem mestu sla k zdravniku mu povedat kaj in kako, bolje 1x prevec kot premalo.

(odgovor članu M211M)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2013 16:44:49   
LuLu
meni enkrat. Po pol leta raznoraznih preiskav, ker sem bila zdrava drugače in nobenemu jasno, zakaj se je to zgodilo... smo zaključili, da je nezavest bila kombinacija malo povišane telesne vročine, menstruacija in maček na novega leta dan user posted image

Ti pa priporočam kar na preglede. Nezavest je lahko na koncu tako "nedolžna", kot je bila moja, splet vročega poletja, rekordnih temperatur, nosečnosti, slabokrvnost... ampak to ti mora dr. potrditi.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2013 17:02:14   
anit6
Tudi sama imam s tem izkušnje. Ampak se je meni to začelo dogajat po 15 letu. Sedaj ko sem noseča k sreči se še ni to zgodilo.

No v glavnem pri meni je tako: začne mi zelo potiho piskat v ušesih, pred sabo vidim prah ( takšne drobne bele pikice), in v tem trenutku že izgubljam zavest....če se pravočasno ne uležem in dvignem noge ( da požene kri) padem v nezavest. Ker se mi je to že nekajkrat zgodilo, znam reagirat ko mi začne piskat. 2 krat sem celo pristala v bolnici in ob mirjenju pritiska, so bili zdravniki šokirani, saj je bil tako nizek, da so bili začudeni.

Kasneje me je moja osebna zdravnica poslala na testiranje z nagibno mizo-UKC LJ. Na navpično posteljo so me postavli in privezal, ter dali pod jezik tabletko. In čas nekaj časa sem padla v nezavest in takrat so mi potrdili SINKOPO. (Sinkopa ali omedlevica je nenadna kratkotrajna nezavest zaradi možganske ishemije.[1] Vzrok je lahko prenizek krvni tlak, premalo kisika v okolici, nevrološka ali psihogena motnja, v vseh primerih pa pride do premajhne oskrbe možganov s kisikom. Značilni simptomi se stopnjujejo od omotice, lepljivosti kože, zamegljenega vida, možni so tudi tinitus (zvonjenje v ušesih), popolna izguba vida, šibkost v okončinah in naposled kolaps.)

Glede na to da si noseča ti predlagam, da imaš vedno tekočino sabo ( sploh sedaj ko je vroče), imej kak bonbon v torbici ( vitergin-glukoza), ter če se le da ne stoj dolgo v slabo prezračenm prostoru ( bolnice, trgovski centri,zdravstveni domovi,...itd).

Za to "bolezen" ni zdravila, si sam svoj zdravnik. Zato je mogoče pametno, da poveš in osebni in svoji G kaj je bilo, toliko da bo zapisan v kartonu če bi se še kdaj ponovilo. Ti pa verjetno kakšne takšne teste ne bodo delali v nosečnosti.

Upam, da sem ti kej pomagala. Vse kakor ti pa svetujem, da si pozitivna - s tvojim otroškom je vse okej!!!! user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2013 17:53:49   
M211M
Do sedaj sem 3x padla v nezavest, in to pred nosecnostjo, ma vedno je bilo povezano z visoko temperaturo in slabim pocutjem, vedno povedala zdravnici, ma ni nikoli prislo do nadaljnih preiskav. Vsekakor bom jutri poklicala osebno zdravnico, da se bom boljse pocutla. Do sedanje preiskanje krvi so vredu, tudi pritisk je v normalen. Bojim se, da sem v tistem prehodnem obdobju, ko se otrok zacne gibat, in ker se vedno ne prenasam dobro hrane, da me to oslabi ... Pa vrocina naredi svoje, vnih 40 v trgovini 18 stopinj... :/

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2013 18:44:05   
mateyka
jup anit6, nizek pritisk. meni se je tudi začelo dogajat po 15 letu, da nisem smela hitro vstat zjutraj, ker me je dostikrat kar zmanjkalo. M211M - če imaš pritisk ok, potem pa res po moje najbolj da naredijo nekaj preiskav, da vsaj ugotovijo s čim je povezano (poleg slabega počutja pri visokih temperaturah).

je pa mogoče da te tko zmanjka, ko ti pritisk naenkrat hitro pade. zdej, zakaj bi se ti to dogajal je pa vprašanje..

(odgovor članu M211M)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2013 21:15:09   
pathra
Jaz sem v nosečnosti dvakrat skoraj padla v nezavest.. in sem poklicala takoj sestro (namreč je bilo to v ordinaciji zaradi slabega zraka + kombinacija nizkega pritiska in padca sladkorja - sem imela pa nosečniško sladkorno in sem se s hrano ful pazla). Po mojem pejdi k zdravniku če te skrbi, je pa to verjetno zaradi nosečnosti - slabega zraka - vročine itd.. vsa kombinacija ubija.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2013 21:43:12   
ellie
Jaz tudi že od otroštva padam v nezavest.. Ampak zanimivo, da v nosečnosti pa nisem niti 1x. Nizek pritis, slabo počutje, slab zrak, psihična obremenitev..

Ampak zdaj nekako znam brzdat to. Ko mi začne piskat v ušesih in se mi meglit, se hitro usebem in glavo med noge...in pomaga.

Je pa nosečnosti to pogost pojav.. Zdaj v tej vročini pa tako ni čudno user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2013 22:16:53   
malaMravljica
No jaz sem pa padla v nezavest v nosecnosti, pod tusem v enem 7 tednu, ker sem pol sla k ginekologu, naceloma sem ga hotla poklicat sele kasneje. In ceprav padec na ploscicah, si ni delal skrbi za dete v trebuhu. Sam jaz sem bila prestrasena do kosti.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?