|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PRVI PREGLED - lepo prosim za pomoč
21.11.2006 14:23:03   
Pupa*
Pozdravljene punce,

trenutno sem čisto zmedena. Sem iskala že z iskalnikom kdaj so vas naročali na prvi pregled, pa me zanima še vaše mnenje o moji konkretni situaciji.

Prvi dan ZM je bil 18.10.2006, pozitiven test me je razveselil predvčerajšnjim user posted image , danes pa zvem, da sem naročena na prvi pregled 11.01.2007 user posted image  Nisem mogla nič odreagirat, ker sem se naročila po mailu, bi pa sedaj, ko slišim vaša mnenja.

A ni to vseeno malo pozno?? A mi lahko še poveste kako se računajo tedni, se pravi koliko časa sem zdej že nosečka (ker zdej tud to ne vem, če sem prav zračunala). Vem, da ne morem kar takoj na pregled (čeprav bi šla rada user posted image ), ampak sem vseeno pričakovala, da bo to nekje v drugi polovici decembra. Na posvetu mi je G. ugotovila tudi majhno pregrado, zato bi rada čimprej slišala, če je vse v redu.

Najlepša hvala za vse odgovore!

Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad v resnici tudi našel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PRVI PREGLED - lepo prosim za pomoč
21.11.2006 14:28:57   
petraz
Najprej ČESTITAM za user posted image !!!!!!!

Prvi pregled se opravi tam v 7 ali 8. tednu nosečnosti, saj se takrat že vidi plod. Prej ni smisla, razen če bi bilo kaj narobe. Tako, da msilim, da so te čisto prav naročili. Je pa res treba potrpeti, saj je še daleč, a ne!?? Ti pa bi tako rada videla svojo pikico v trebuščku. Mene še sedaj G. naroča na 4 do 5 tednov, pa sem noseča že 30. tednov. Če je vse o.k., potem ni potrebe po večih pregledih. Če še te bo kaj zanimalo pa se oglasi, ti z veseljem napišem....user posted image

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2006 15:02:29   
Anonimen
Čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image .

Če si imela zanjo menstruacijo 18.10, potem boš jutri noseča točno 5 tednov. Tedne se šteje od prvega dneva zadnje menstruacije dalje, če je menstruacija točna. Drugače določijo trajanje nosečnosti glede na UZ.
Ponavadi G. naročajo na prvi pregled med 6. in 12. tednom, najrajši po 8. tednu, da se sploh že kaj vidi. Tebe so naročili, ko boš noseča 12 tednov in 1 dan. Takrat bo ravno pravi čas za nuhalno svetlino. Sicer ni nič prepozno, bi pa jaz vseeno šla na pregled že prej, okoli 9. tedna (zaradi firbca user posted image ). Verjetno so te tako pozno naročili zaradi vmesnih praznikov.

(odgovor članu Pupa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2006 15:07:30   
najina pikica*
ČESTITKE user posted image ...sej so ti že predhodnice napisale kako in kaj,zato nebom še jst filozofirala...upam,da ti čas do prvega pregleda pri g.,čim hitreje mine in da končno na uz ekranu zagledaš svojo pikico user posted image

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2006 15:20:12   
Pupa*
Najprej hvala lepa za čestitke user posted image  

No, potem sem računala prav... naročena sem, ko bom nosečka 12 tednov in 1 dan... user posted image  bom vseeno probala prosit, če bi se dalo malo prej, ker tako dolgo pa res ne vem, če bom zdržala...

Hvala vam....

Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad v resnici tudi našel.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2006 10:13:18   
Pinkyca
Pupa živjo,
moja ZM je bila 24.10. torej 6 dni za tabo sem!!! G me je naročila na samoplačniški UZ s slikico 15.12. - ker je rekla da je pametno to naredit v 7-8 tednu. Za 1. sistematični pregled me je pa naročila 10.1. ko bom v 11. tednu ko ti pripada ta pregled. No vsaj meni je tako razložila. Potem mi je pa še rekla da naj se izogibam pršuta in tatarca ter mačkov in psov. Drugih navodil sploh nimam, zato zmedeno čekiram internet in iščem kakšne napotke. Res je malo hecno, da ti odprejo materinsko knjižico, ko si noseča že 2 meseca. Mogoče je zato, da se znebijo morebitnih SS vmes al kaj - saj gre itak zmeraj za denar, ne? V glavnem drži se, če kaj izveš sporoči ali pa mi pošlji kakšen uporaben link! user posted image  Imaš ti kakšne znake?

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2006 13:51:47   
Pupa*
O, živjo Pinkyca,
sem te pa prov vesela tukaj. user posted image  Ma ja, sej mi je vse tole res čudno, da me naročajo tako pozno. Naročila sem se po mailu, tko da nisem mogla nič ugovarjat (ker jih po telefonu sploh ne dobim), tko da sem sedaj še enkrat pisala, da prosim, če me naročijo prej... in še čakam na odgovor, potem te pa obvestim.

Brskala sem po internetu in tud pri odgovorih dr. Pušenjaka sem našla, da je prvi pregled priporočen od 8. - 10. tedna. Tko da sem se že kar odločila, če me ne bojo naročili prej, da bom šla h kakšnemu privatnemu ginekologu, da dobim potrditev, da je vse v redu.

Jaz sem te okvirne napotke, česa se izogibat, dobila že na posvetu pri svoji G. (v bistvu iste kot ti, pa regrat mi je tudi omenila), zdaj pa berem večinoma tukaj na RR, kjer je o prehrani veliko napisano. Predvsem pazi na zelenjavo z vrta (zelo dobro jo operi) in nasploh previdnost pri tem ni odveč, tudi pri sadju... pa veliko pij (vodo, jaz si stisnem pomarančo in grenivko, spijem zjutraj in tudi čez dan in mi je super), jej raznovrstno hrano in gibaj se na svežem zraku... to je nekaj osnovnega, no...

A veš, da znakov pa zaenkrat nobenih pretiranih... user posted image  ko sem brala včeraj, da si ti naredila 3 teste, sem šla še jaz bo CB, da se še enkrat prepričam... user posted image  in se je pokazal velik + user posted image .... v bistvu mi je bilo tko čudno slabo samo v ponedeljek, zdej pa razen tega, da me prsi bolijo, zaenkrat nič... če je to dober znak, potem bom presrečna, da tako tudi ostane... najhujše od vsega mi je, da bi mogla bruhat... user posted image  Kaj pa tvoji znaki?

Ja, sva pa čisto blizu in močno upam, da bova tole vozile skupaj do srečnega konca. Ti si potem že med avgustovkami, a ne? Oglasi se še kaj in užiiiiivaaaaj!! user posted image

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2006 14:16:30   
Pinkyca
Čau PUPA,

kaj pa če bi namesto privat G, kje drugje odprla materinsko knjižico - kjer boš tudi kasneje imela lažji dostop, ker tukaj imajo očitno gužvo. Da bi pa kar naprej plačevala ...

Kaj ti je rekla G za regrat??? Ker sem ga 2 tedna nazaj jedla. Madona pa še to ti priznam, da sem v soboto spila kozarec rdečega vina in v nedeljo en šnopček user posted image  - potem pa v ponedeljek user posted image  - ker sem bila prepričana, da ta mesec ne bo ratalo ... Pa je očitno moja O takoj za user posted image .

Ej jaz tudi nimam še nobenih očitnih znakov, počutim se sicer super razen, da me tako kot tebe prsi malo bolijo, pa še to se malo umirja se mi zdi.

Po izračunih imam rok 30 oz. 31.7. - bomo videli kaj bo rekla G, ko končno pridem do nje.

A si ti že komu povedala? user posted image  Meni je najtežje, ko govorim s prijateljico in z mami - pa morem biti tiho, ker sva se zmenila, da počakava na 8 teden, ko bo pregled mimo. Mogoče, kar sploh še ne dojemava, kaj pa vem ...

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2006 15:08:13   
Pupa*
Evo mene Pinkyca user posted image  
Da ti zdej povem to štorijo... najprej sem poslala mail za naročanje in ker čez dva dni še ni bilo odgovora (ponavadi sem ga dobila vedno v nekaj urah), sem naslednji dan poslala še en enak mail... in potem sem včeraj dobila odgovor na tisti prvi mail, da sem naročena 11.01.2007, danes, malo prej pa na drugega (in je podpisana neka druga sestra) pa za datum 18.12.2006!! user posted image  Sej nisem mogla verjet... očitno odvisno na katero naletiš, tko te pa naroči... user posted image  s tem da sem seveda včeraj prosila, da me naročijo prej in ne šele januarja, tko da očitno lahko pričakujem odgovor še na ta mail... user posted image  no, ampak zdaj sem vsa vesela, ker sem naročena že čez 26 dni!!user posted image  Se veliko boljše sliši. Vseeno pa hvala za tvoj predlog, ki zdaj ne bo potreben... moja G. mi je res zakon, ampak preko naročanja pridet, je pa druga zgodba.

Za regrat mi je rekla, da naj se ga izogibam ravno iz tega razloga, ker ne veš kdo vse hodi po travi in kaj tam počne (mačke, psi)... ampak ne misli na to, če si ga jedla, ker bo vse v redu!! Pa tudi glede alkohola, jaz ga sicer pijem res občasno in še to bolj za pokušino, pa se mi zdi, da kakšen kozarček rdečega vina med kosilom sigurno ne bo nič škodoval, ne tebi, ne otročku... sva pa midva z user posted image  v nedeljo nazdravila na najino bebico (po pozitivnem testu), tko da sem zavestno spila nekaj požirkov... celo ruma... priznam... user posted image

O, super, potem si tudi ti še julijka! user posted image  O točnih datumih pa obvestiva po pregledih... ki pa jih imava tudi dosti skupaj, a ne... user posted image

Ne, tudi pri nama še nobeden ne ve... sva rekla, da bova staršem povedala po prvem pregledu, tko da bo to verjetno enkrat med prazniki, pri kakšem praznovanju... user posted image  ostalim pa še kasneje, verjetno po 12 tednu, razen najožjim prijateljem mogoče... če ne bo kej drugače naneslo vmes... v službi pa tud upam, da čim kasneje...

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2006 15:30:33   
Pinkyca
Čau PUPA,

ooo fino, da si dobila novejši datum user posted image !!! Jaz ga imam 14. v četrtek, ti pa v ponedeljek 18.12. Bova čist na tekočem!!! Kako sva iste ne morem verjet - bo prav super vse primerjat!!! Zdaj pa šibam za danes. Uživaj in drži se user posted image user posted image .

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2006 18:51:46   
Kniči
čaw punce, naj se še jaz javim, ker smo očitno zelo skupaj.
moja ZM je bila 21.10., pozitiven test pa 30. dan, torej 19.11. sem se naročala na pregled, pa imam samoplačniški UZ že 6.12., ko bom noseča 6 tednov 5 dni, potem pa pride na vrsto prvi redni pregled. PDP (po ZM) imam 28.7.2007, se še kontaktiramo kaj, punce?

lp, Kniči     

LP
Kniči
PDP:28.7.2007

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2006 8:42:44   
Pupa*
Pozdravljena Kniči user posted image

Dobrodošla med nas user posted image

Zdej smo pa že tri čisto skupaj, najprej jaz, potem ti in nato Pinkyca... user posted image  po pregledih pa poročamo o točnih PDP-jih... ti si prva... user posted image  

Ampak test sva pa naredile na isti dan... je bila pa lepa nedelja, a ne user posted image

(odgovor članu Kniči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2006 9:40:35   
Pinkyca
Čau pupa user posted image  in kniči user posted image !!!
Kok super da smo tako skupaj, da bomo lažje predebatirale vse spremembe ki nas čakajo. Ali sta že komu povedale? Jaz komaj držim v sebi - a bo treba pač še malo počakat. Prijateljica zelo sumi in moram prav pazit, da se ne izdam. Mami se pa rajš mal izogibam, ker bi mi po moje kar ušlo ... Sicer pa me prsi ne bolijo več, ostalo je pa vse normalno. Danes me sicer hoče malo glava bolet a ni panike. Uživajta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2006 11:39:24   
Kniči
čaw pupa in pinkyca! je pa res lepo, da smo se takole našle;) pupa, res je bila lepa nedelja, ja! drugače pa je dogovorjeno, prva poročam jaz, torej na miklavževo, upam, da bom imela same lepe novice!

se še tipkamo!

lp, Kniči

LP
Kniči
PDP:28.7.2007

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2006 14:59:32   
lunca2
Čestitke tudi z moje straniuser posted image user posted image user posted image . Lepo, da je še ena user posted image več med nami.Želim ti lepih user posted image .
Glede prvega pregleda pa res najraje naročajo okoli 8 tedna, da se že kaj vidi .

(odgovor članu Kniči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2006 15:02:48   
Anonimen
prvi pregled se ne dela pred 10 tednom in razlog za to je,ker je pred tem veliko številov splavov.mene je naročila ko bom bila noseča cca 13 tednov,sem pa imela prvi pregled v 4 tednu,ker sem ji pač rekla,da ga hočem in tudi plačam.No,plačat mi ni bilo treba user posted image
In ne nič pozno te ni naročila

(odgovor članu lunca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2006 15:54:30   
biser
Lep pozdrav vsem!

Se vam lahko pridružim? Jaz sem imela zadnjo user posted image  11.10 in imam rok nekje okrog 18.7. Prvega pregleda še nisem imela,naročena pa sem 7.12. Že komaj čakam, da mi povejo kako je z mojo pikico. Me kar skrbi kaj bo rekla. Pri prvem otročku mi g. ni našla ploda pri prvem pregledu in me je potem naročila že kr na čiščenje. K sreči nisem šla zaradi že plačanih počitnic (čeprav je g. vztrajala,da naj grem) in zdaj imam čudovitega že skoraj 20 mesecev starega sinčka Timoteja. On je moj mali razvajeni user posted image user posted image

Upam,da se bo za vse dobro izteklo in da bomo kmalu držali štručke v naročju.

Lep pozdrav

biser

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.11.2006 16:18:34   
lunca2
Biser čestitke za user posted image . Lepih user posted image ti želim in sem vesela zate ,da si se nam user posted image pridužila. Jaz imam izračunan rok 22.6.07

(odgovor članu biser)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.11.2006 16:49:57   
frufru
Pupa lepo, da se je vse uredilo, ker je fino, da narediš pregled nuhalne svetline do 12.tedna(test za downov sindrom,...). Pa pofočkaj se na Čvekanje v pričakovanju tema seznam nosečk, ker jih je v tvojem mesecu že veliko.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.11.2006 11:10:52   
Pupa*
Punce, hvala vsem... user posted image  

Do pregleda še 21 dni... user posted image  že odštevam...

Sem se že vpisala na seznam nosečk, pa se dobimo tam!!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.11.2006 12:02:27   
yudit
pozdravljene, da se še jaz pridružim pri meni pa je tko.ZM je bila 9okt sem bila na Klomifenu 13-17 okt,pol sem delala test 8.11. pa nič negativen, pol sem še naredila 22-23-test in je bil user posted image  in sem kar takoj letela kar G ker sem imela rahle bolečine podobne pred M,in me je vzel takoj na UZ samo da se še nič ni vidlo.Zdaj pa sem naročena spet v četrtek tak da upam da se bo kaj vidlo, naredila sam kar 4 teste in so vsi pozitivni po ,moje bi jaz kar tečnarila G za UZ še posebej če je prva nosečnost. Sam nekaj bi vprašala al ima katera podobno rahle bolečine in podobno kot pri M,kot bi se vsak čas ulila.Hvala lp  in iskrene čestitke za bodoče mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lp

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.11.2006 9:35:34   
Pupa*
Yudit pozdravljena in iskrene čestitke za user posted image !! user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo še ena, tudi jaz imam takšne bolečine kot jih opisuješ ti... Parkrat na dan po malem... vsaj toliko, da vem, da se nekaj dogaja, ker razen tega (no, pa bolečih prsi), nimam nobenih težav... user posted image

Lepo nosečnost ti želim! user posted image

(odgovor članu yudit)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.11.2006 10:36:24   
lukec
Jaz sem imela prvi preglad v7. tednu, pa tudi vse kolegice so ga imele pred trinajstim ...

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.11.2006 12:26:43   
skorpijonka1
Pupa*

če bo vse po sreči bova v istem času pestovale user posted image .
Tudi jaz sem imela prvi dan zadnjo menstruacijo 18.10.2006 in test je pokazal user posted image  črtici.

Danes sem klicala svojo ginekologinjo za pregled in me je sestra naročila 14.12. (bo 8t) na bris, prvi nosečniški pregled pa bom imela po novem letu, sestra je rekla da se opravi v 11. tednu.

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.11.2006 10:08:41   
Pupa*
Škorpijonka1, iskreno čestitam tudi tebi!! user posted image user posted image user posted image

Jeee, sva pa čist enake... to bo zanimivo spremljat, kako se bo odvijalo pri nama... user posted image  Imaš pa na isti dan pregled kot Pinkyca, glejta, da poročata - čimprej, ker bom tok firbčna user posted image  Pregled imaš pa ti prvi dan 9. tedna, jaz pa potem čez 4 dni... tako da bova res zeeeeelo skupaj...

Pridruži se nam na forumu Čvekanje v pričakovanju, je posebej odprta tema za Pinkyco in Kniči in tudi vse ostale... pridi tja... pa vpiši se še pod nosečke user posted image

(odgovor članu skorpijonka1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?