|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PORODNIŠKI DOPUST
27.5.2005 14:28:23   
anejka
Zanima me kako je s tem, če si zaposlen za določen čas 12 mesecev in greš po preteku le teh na porodniško. Ali ti pripada porodniško nadomestilo ali ne, saj nisi več zaposlen?
Jerneja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   PORODNIŠKI DOPUST
27.5.2005 14:36:18   
KIRA
če si v zadnjih 3 letih bila zaposlena več kot 12 mesecev, ti pripada polna porodniška. podatke pa vzamejo enake kot za dohodnino za izračun.

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   PORODNIŠKI DOPUST
27.5.2005 17:09:16   
Anonimen
Anejka, jaz sem včeraj doživela pravi šok. Klicala sem gospo, ki dela na ministrstvu in se bavi s porodniškimi (številko dobila od prijateljice), jaz bom njene besede vzela za 100%. Ziher je ziher.
Moja zgodba pa je taka: sem 1. zaposelena, za določen čas, in sicer 12 dni MANJ kot eno leto (sredi oktobra 04-konca septembra 05). Meni se ravno izide, da bom pri papirjih oddala vseh 12 plač, bi pa bila v času nastopa porodniške brezposelna.
1. Meni se to ne šteje kot 12 mesecev, ker niso polni. Zato mi ne pripada NIČ, razen starševsko nadomestilo (cca 40.000), ki pa je nekajkrat nižje kot moja plača. Zato pazi, ali imaš polnih 12 mesecev.
2. vprašala sem, če bi bilo vse OK, če bi bilo polnih 12 mesecev - še večji šok: porodniško nadomestilo mi pripada, ampak se računa kot tisti minimum, torej znaša okoli 55.000 na mesec. Plače se sploh ne bi upoštevale (čeprav bi v izračun šlo lepo 12 plač). Upam, da sem prav razumela, ampak jaz sem 2x vprašala.

Rešitev: v času nastopa porodniške moram biti zaposlena. Potem bo porodniška enaka moji plači. Torej - ali prositi delodajalca, da podaljša za 1 mesec, ali pa prositi kakega privatnika, da me zaposli in si npr. sama plačam prispevke za tisti mesec.

Zdaj sem se razpisala, ampak sem srečna, da sem pravi čas poklicala in se pozanimala, sicer bi se lahko obrisala pod nosom. Na Med.over.net mi je npr. odgovorila malo drugače.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   PORODNIŠKI DOPUST
27.5.2005 17:16:56   
špelin@
someone, če si bila v preteklih treh letih zaposlena najmanj 12 mesecev, je to le izpolnjen pogoj za pridobitev pravice do porodniškega nadomestila, za izračun pa se ne štejejo katerikoli meseci, ampak ZADNJIH 12 - če te pretekle mesece nisi imela zaposlitve, se torej za izračun vzame tisti minimum. Pri meni bo zaradi tega, ker preteklih 12 mesecev nisem bila vseskozi zaposlena, porodniško nadomestilo znašalo le dobrih 60 tisoč neto :(

Torej si kar prav razumela, čeprav je bedno :grrr:

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   PORODNIŠKI DOPUST
27.5.2005 20:20:04   
KIRA
neumnost. jaz dobim porodniške ven več kot plače - 2 jurja več , pa sem bla 6 mesecev na zavodu, ko sem komaj zanosla.

jaz bi v tem primeru, če mam 12 dni manj kot pa je delovno razmerje, šla na bolniško ali nekaj takega, da bi se cela zadeva zavlekla za 2 tedna. ali pa probaj nekak z neplačanim dopustom porihtat ali tako nekako.
sej ni vrag, da ne bi šlo nekaj nardit! upam, da se bo kaj našlo, pa da boš porihtala!!!

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   PORODNIŠKI DOPUST
27.5.2005 21:51:52   
Anonimen
Kira, bolniška ali porodniška ni razlog, da ti ne bi potekla pogodba za določen čas. Ko poteče, poteče.

Saj ni take panike, drug teden grem do šefa in mu bom povedala za nosečnost, pa bomo videli, kaj se da naredit. Mislim, da bi mi vsaj pogodbo malo podaljšali, ker imam napisano "predvidoma do 30.9." (ker nadomeščam porodniško in ne vemo, kdaj pride sodelavka nazaj). Poanta je tudi v tem, da nameravam sedaj kandidirat za novo delovno mesto, pa nisem sigurna, če je nosečnost pri tem ovira.

Drugače pa me bodo v družinski firmi zaposlili, tolko da izpolnjujem pogoje. Sploh se ne sekiram, šlo je bolj za to, da gledajo na vsak dan in ne na mesece.

Še vedno pa najbolje ne razumem izračuna v primeru, da trenutno nisi zaposlena, imaš pa polnih 12 mesecev v zadnjih 3 letih. Res sem razumela, da se plače sploh ne upoštevajo, čeprav so bile v zadnjem obdobju.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 0:09:31   
blaži
PUNCE JAZ SEM SI UREJALA PORODNO V DECEMBRU IN JE TAKO: ČE IMAŠ NAPRIMER NASTOP PORODNIŠKE 25.12.2004, MORAŠ PRINEST BOLNIŠKE LISTE OD DECEMBRA 2003 IN PLAČILNE LISTE DO DECEMBRA 2004. TUKAJ SE ŠTEJEJO TUDI VSA NADOMESTILA IZ BORZE. VGLAVNEM ZADNJIH 12 PLAČILNIH LIST TEKOČEGA LETA. VSE TE ZNESKE SEŠTEJEŠ(NETO), RAZDELIŠ Z 12 IN DOBIŠ ZNESEK , KATERI TI PRIPADA. TO JE 100% PODATEK.:nosecka:

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 0:10:33   
blaži
SE OPRAVIČUJEM MISLILA SEM PLAČILNE LISTE NE BOLNIŠKE.

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 12:21:38   
Anonimen
Si nastopala porodniško kot zaposlena (potem je to itak jasno) ali nezaposlena oseba?

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 12:28:58   
hipica
someone, a so ti mogoce tudi povedali, kako je, ce si bil v zadnjih 12 mesecih zaposlen 10 mesecev (torej 10 plac), ampak si na dan nastopa porodniske se vedno zaposlen? ali se ti steje porodniska normalno, samo da je znesek malo manjsi, ker delis namesto 12 plac samo 10, ali pa se ti vse racuna po kaksnem drugem kriteriju (npr. 12 mesecev v zadnjih treh letih)?

hvala vnaprej za pomoc!

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 12:33:37   
Anonimen
Potem ti za manjkajoče mesece šteje tistih 70% zajamčene oz cca. 55.000 SIT. Tako da nanese malo več kot 10/12 plače.
Probaj čim kasneje oddat papirje, mogoče še kakšno plačo "uloviš". Važno pa je, da si ob nastopu porodniške zaposlena (magar greš 42 dni pred PDP).

Tu je lahko še en haklc, ki ga ne razumem. Mogoče se zahteva tudi, da si ob nastopu dopusta za nego in varstvo otroka zaposlena. To pa še moram raziskat, zato jemlji z rezervo.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 12:41:42   
hipica
hvala ti, ful si me potolazila.
za nastop dopusta za nego in varstvo me pa ne skrbi, ker mi pogodba še ne bo potekla do takrat.

ti mas pa par dni za mano rok, a ne? jaz mam 14 dopolnjenih tednov :) kako se kaj pocutis, so slabosti cisto minile? mene se obcasno spomnijo, kako zgledajo...

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 19:34:30   
Anonimen
Tako je, jaz bom tudi jutri dopolnila 14 tednov. Če upoštevam meritve iz NS. Pa saj sploh ne vem več, koliko je ta :duda: star. Glavno, da pridno raste in da bo pokukal na svet tam enkrat...
Slabosti so ze minile kar nekaj casa nazaj, na sreco ni bilo prehudo, vecinoma popoldne in zvecer. Upam, da me ne bo vrocina prevec mucila, pa bo vse OK.

Me veseli, da imas glede porodniske porihtano, jaz grem jutri povedat sefu in v boj. Pa saj se ne bojim pretirano, za tisti mesec bom ze zrihtala pogodbo.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   PORODNIŠKI DOPUST
29.5.2005 22:19:36   
hipica
drzim pesti, da ti bo uspelo, ceprav ne dvomim - mislim, 12 dni??? sef bi moral biti res :hudicek:, da ti ne bi malo podaljsal. so pa res tudi druge variante, ce bi se izkazal za enega.

glede slabosti pa mi res ni jasno, kdo jih je poimenoval 'jutranje' - po lastnih in tujih izkusnjah so veliko bolj 'vecerne'! :)

mene samo obcasno skrbi, ce je se vedno vse ok - prej so mi bile slabosti znak, da hormoni se divjajo po telesu, zdej pa tega ni vec, trebuscka pa tudi nic kej prevec... a se tebi ze kaj pozna? jaz mam menda tako konstitucijo, da je :duda: cisto skrit nekam zadaj...

no, drzi se, pa se enkrat hvala za info!
:rozica:

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 6:49:44   
Anonimen
Ves, ni vse od mojega sefa odvisno. Nadomescam porodnisko in ko se iztece, se iztece. Tega delovnega mesta (ki je ze itak nizje od moje izobrazbe) ne morem dobit. Mogoce se bo kaj drugega naslo. Danes grem v akcijo, da vidim, pri cem sem. Joj, kar malo me je strah, ker ne vem, kako naj zacnem. Drzite :miska:

Glede jutranjih slabosti pa tudi meni ni nic jasno. Ampak sem srecna, da so minile in nisem vec tako utrujena. Ker rabim energijo za priprave na poroko. Pa trebuscka si tudi se prevec ne zelim, ker imam ze oblacila izbrana. Komaj pa cakam, da ga bom cutila, potem bom bolj mirna, ko bom vedela, da je vse OK.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 9:02:22   
Andra
Punce želim vam veliko sreče pri urejanju porodniške, da boste dobile čimveč dinarčkov, ko boste doma s svojimi sončki. :bravo:

Pri vsej stvari me moti najbolj to, da v času, ko bi morale uživat in dat možgančke na pašo, ta naša butasta demokracija zahteva od nas toliko naporov in živciranja. 1000 in en papir jim je potrebno dostavit, da ti dajo potem tisto miloščino.

Tudi jaz sem šla čez vse to, zato vam to pišem. Zaposlena sem bila za določen čas in mesec dni pred iztekom sem izvedela, da sem noseča. Pojavile so se mi krvavitve in ostala sem na bolniški. Po enem tednu bolniške sem iz službe dobila pisno obvestilo, da me ne potrebujejo več - odpoved. Bila sem v totalnem šoku in čez dva dni sem imela splav. Ostala sem brez otročka in službe. Preživela sem in takrat sem si zaklela, da nobena služba ne more več biti bolj pomembna, kot moj otrok, pa naj mi grozijo z odpovedjo... Noben denar ne odtehta tega!

Lep sončen dan vsem!

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 9:59:22   
Anonimen
Veš, tudi jaz imam zelo slabo izkušnjo od lani (preveč ne želim povedati, ker se ne želim izdati) glede službe. Nekako sem zvisela na razpisu, tako da je bila trenutna služba izhod v sili. Isti razpis se ponavlja vsako leto, zato se bojim, da bom tudi letos zvisela, tokrat zaradi :nosecka:. Tako da upam, da bodo spet našli kaj nadomestnega za mene, drugače pa resnično pustim vse skupaj, se odselim in začnem čisto na novo nekje drugje. Z :duda:, ki mi pomeni že zdaj vse na svetu. Poleg mojega :love: in moje družine, kariera pa lahko gre nekam.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 11:57:21   
hipica
ojoj, vsaka ima svojo zgodbo - res mi je zal, ko slisim, kaksne stvari se dogajajo.
jaz sem pa imela 'nomalno' sluzbo, a zaradi vsakodnevne zivcnosti na delovnem mestu kar nekaj casa nisem mogla zanosit - vse dokler nisem pustila take sluzbe, ker sem dojela, da bi bila tudi sama nosecnost v takem okolju cisto prevec stresna za :duda:. potem so se vsi sekirali okrog mene, jaz pa sem vedela, da delam prav, tako zame kot za otroka. in zdej se nasplosno manj sekiram, bliznji so se pa tud pomirili, pa pomagajo po najboljsih moceh!

upam, da se vama bo vse v redu izteklo - someone, sej ce te kak privatnik zaposli 12 dni pred porodnisko (sklepam, da bos sla 42 dni prej?), pa mu ti placas tisto malo prispevkov, njega potem to cisto nic ne stane, ti bos pa za celo leto kolikor-tolikor preskrbljena s porodnisko. ampak vseeno seveda drzim pesti, da se bos lahko zmenila v sluzbi brez komplikacij.

pozdravcek!

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 13:53:59   
danaja12
Mene pa zanima kaj se zgodi, če zgubiš dva plačilna lista za prvi dve plači ostalih 10 pa imaš doma. Ali imajo delodajalci mogoče kje shranjene podatke za eno leto nazaj. To me pošteno skrbi.

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 15:03:56   
Anonimen
Danaja, ne skrbi, ti podatki seveda obstajajo, mislit si ne moreš, kdo vse jih ima (od davčne naprej :) ). Mislim, da lahko neseš papirje v službo in ti tam komplet plače izpolnijo. Pač povej, da si založila, to pa res ne bo problem.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 15:08:31   
Anonimen
Hipica, mene sploh ne skrbi. Seveda imam kup možnosti, da si zrihtam "zaposlitev". Potem bo moja porodniška taka kot je sedaj plača, kar solidna.
Gre pač za princip, kako lahko na lepem zvisiš in če ne poznaš pravih ljudi, lahko ostaneš brez vsega. Take punce se mi smilijo.
In če bom letos spet zvisela (iz takega ali drugačnega razloga), bom vse skup nekam poslala, za doktorat se ne mislim več sekirat in si plačevat, ko pa ga sploh ne rabim. Bom šla v eno manj stresno službo, na srečo v mojem poklicu še ni problem.

(odgovor članu anejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 15:47:46   
danaja12
someone najlepša ti hvala za odgovor, si me prav potolažila.

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   PORODNIŠKI DOPUST
30.5.2005 15:50:53   
hipica
se čist strinjam - jaz sem bla celo zivljenje ful pridna, da bom ja imela idelane pogoje za druzino, pa se je samo na eni tocki zataknilo in so mi na CSD lepo razlozili, da naj se, zal, kar pod nosom obrisem za solidno porodnisko, ker nisem ob pravem casu vseh drzavnih reglcev izpolnila... pa sem v enem trenutku obzalovala vsa studijska leta, delovno dobo, varcevanja, ker mi ni cisto nic pomagalo.

ampak sem se nehala sekirat, probam se znajti, in ugotavljam, da manj ko se trudim (=sekiram), vec srece imam in bolje mi gre :)

jaz bi takole rekla: ce te doktorat veseli ali bi ti pomagal do kaksnega cilja, ki ti veliko pomeni, ga delaj. ce pa si bos z njim nakopala samo se vecje skrbi in si s tem krajsala zivljenje, potem pa ni vredno.

(odgovor članu anejka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?