|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POMOČ-starejš brat tepe maljšega
10.5.2005 21:44:47   
mala maja
POMOOOOČČČČ jaz sploh ne vem kaj nej naredim.

TA starejši fantek kar naprej tepe mlajšega bratca. za vsako figo. Prejle je šlo pa čez mejo veh mej.:grrr::zmeden2::grrr::zmeden2:
Od kosila je ostalo malo rižote in sta jo hotela oba sam je nobenemu nisem hotela dat(ker jo je premalo) tako da si jo je šel tavelik sam narest na skrivaj. Ker je mai videl je šel dol in mu s krožnika hotel vzeti, pa ga je ta velik kar z vilicam napadel.

Pa to ni samo to kart naprej ga tepe, skoz ga tepe nič ne naredi prav vse je narobe, včasih ga kar tebe brez veze.

NE vem kje naj se lotim zadeve. :((:((:(( Ne vem kje sva zavozila pri vzgoji :((:((:((:((:((:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
10.5.2005 21:47:42   
Ro-La
mene je tut sestra tepla, pol ko sem pa zrasla, pa sem jaz njo:)-:)-

saj ju bo minilo

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2005 21:49:34   
kofetek2010
romci - pol si si že zaslužla :)-

Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2005 21:53:00   
Anja
Mi smo imeli v vrtcu eno fajn predavanje gospoda Prosnika in nam je lepo po domace povedal in razlozil to zadevo.

Zdaj pa se jaz tebi (sao po kmecko ;) )
Pravi, da je prav, da ta mali ve kdo je starejsi brat in da ve kje so meje. Ce starsi prevec scitijo malega, ga nevede prikrajsajo za dragocene zivljenske izkusnje. In ta mali je ves pomehkuzen in zavit v vato. Prav je da se ta veliki postavi zase in da malega skomandira.

Prosnik pravi, da je najvecja napaka, ki jo starsi pri tem deklamo, da se postavimo na katerokoli stran. Najbolj pametno ju je v tem primeru locit, predmet spora pa odvzet. In ne poslusat obtozevanja in ne razresevat in iskat tistega, ki je prvi zacel...

Se bi kr strinjala s tem. Jaz na enak nacin resujem spore v soli. Vsakega posljem v svoj kot in ne zelim slisati nobene razlage, zakaj je en vsekal drugega, ker pol pridejo take razlage tako dalec, v smislu: ja, on me je lani potisnil... In ta drugi: on mi je v vrtcu vrgel palico...

In rezultat...cez 20 min zopet skupaj ticita in jaz cakam na ponovni Buuum :zmeden2:

LP

Anja

Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2005 21:53:07   
Pia73
Jaz imam tudi starejšo in mlajšo sestro. Od ene sem bila tepena drugo sem pa tepla,....... :)-
Danes pa ne bi znala živeti brez sester,...... Imam tudi mlajšega brata, samo nismo živeli skupaj.

Samo nismo se teple zaradi hrane,..... Za to bi se tepla danes,..:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2005 22:08:22   
india
Joj, mala maja, to je,kot da bi moje poslušala in gledala. nenehno so v konfliktih. Ko pa se jaz zoper postavim, pa vse tri lepo tiho v sobo pobegnejo in se tam zmenijo kako in kaj. In tako, ko t ti je rekla Anja, ne postavljaj se na nobeno stran, oba enako "kaznuj", odvzemi jabolko spora, ne ugotavljat krivde, ampak kar lepo presekaj spor. Saj bosta čez par minut spet ta boljša frenda in tiščala glave skupaj. Jaz sem se navadila, da kupim 6 enakih jogurtov, pa čeprav ne jedo vsi istih okusov. Pač na koncu še jaz katerega pojem,ali pa se nekdo prilagodi.
Koliko sta stara?? Pri nas se je to začelo pojavljati pred letom dno, ko sta bili tavečji dve stari 11 in 10 let.:zmeden2:

Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2005 8:26:03   
Anonimen
MOja sestra ima tri otroke in je tudi že zdavnaj pogruntala, da se ne da biti sodnik, kdo je komu prej rekel KOZA ali karkoli že. KONEC debate, fertig, majo da dajo MIR!!!, če ona tako reče. Drugače jim nikoli ne prideš do konca!
Kar se pa tepeža tiče, bi pa jaz strogo reagirala. Tega pa ne bi trpela! Popizdila bi za vsakič, ko bi samo zaslutila, da kateri kaj v zvezi s tem namerava. Ampak to je treba zatreti takoj, še v kali. Da si ne bi slučajno kdo upal! Na tak način sta delala moja starša pri nama s sestro in jima je popolnoma uspelo.
Ampak, ve, lahko je govoriti, ko si pa enkrat na tem, pa verjamem, da ti hitro vse skupaj čez glavo zraste.

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2005 9:09:37   
karmy
se strinjam s splišni... :bravo: pr men je pa ravn obratn.. moj sin tepe strica... :zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2005 9:21:30   
KIRA
se strinjam s splišni. tepež ni prav, pa če je iz kateregakoli razloga. žal si največkrat otroci to dol pogledajo pri starših ali drugih otrocih, ki so pač "vzgojno" tepeni in potem tako delajo tudi z vrstniki. sama sem proti tepežu. sploh kot kazni. to ne prinese ničesar. moralo bi že bit zelo hudo in nerešljivo, da bi otroku prisolila klofuto.
moram pa rečt, da sem sama bla pretepač v otroštvu, sovrstnike sem kar s pivinsko flašo po galvi, če ni bilo po moje. sem pa imela slab vzor: oče je mamo tepel, ko je bil pijan.
najbrž jo je moja sestrica tud kaj fasala, ampak medve sva bilikaznovani obe. tud s tepežem, če že ne drgač.

po mojem je najbolje se ne spuščat na finte otrok. oba vesta kaj lahko in kaj ne in bi ju blo treba oba kaznovat. sploh zato ker se v pretep spuščata in se ne zmenita drgač. vsakega v svoj kot za pol ure. to je otrokom zelooo dolgo, sploh če je TV ugasnjen. nimajo kaj počet. to najbolj pomaga. kako pa starejšemu preprečit, da mu roka spet ne bi zdrsnila, pa ne vem. najbrž bo že sčasoma skapiral, dani prav, da tepe mlajšega. vsakokrat mu je treba to povedat. mlajšemu pa, da ni prav, da nagaja starejšemu in ga s tem jezi. po mojem ne sme niti stareši tolko prevlade imet nad maljšim, da bi si lahko kaj takega dovolil. privzgojit mu je treba tud nekaj odgovornosti in razuemvanja za mlajšega otroka in obratno. razložit je treba tako, da razumeta oba in to tud upoštevata.

tud moj mlajši ratec je včasih kaj ušpičil, ampak takrat sta bila starša že v ločitvi in smo take zadeve reševali z pogovorom in razlago, ali pa če ni šlo drugače - ješel pač v kot stat. ali pa medve s sestro vsaks v svojo sobo. vednos e najde rešitev, sam potrudi se treba in jo najt.

Lp:rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2005 10:10:03   
mala maja
Hvala za nasvete, sam res ne vem kje pobira. Doma se ne tepemo, mogoče je res tavelik kriv za veliko stavri ki jih skupej ušpičta sam koga naj kaznujem če tavelik tamalga naštimuje kozlarije. Jih lahko miljon našetejm.
Lansko leto sta skakala z balkona pa si je mali roko zlomil(ideja velikega ker ni hotel skočit dol ga je poronu)
Leto sta sedela pred ribnikom in gledala ribice pa sta se scufala in je tavelik tamalega poronu v ribnik. LAhko bi se utopu.
Naprimer danes zjutraj se je bilo treba oblečt za v šolo in ni najdel nogavičk(pa so zmerej na istem koncu), pa je tamalega po rit udaru ker mu jih ni prinesel :zmeden::zmeden: Sem čist znorela pa sem njega po riti pol je blo pa še huje.

JA pa tud to sem probala da sta šal oba v kot stat :)-:)-:)-:)- nista stala sekunde vsak v svojem koncu sta se že tepla.

Ma pa sej kot pravite jih bo minilo. BOg ve kakšna sem bla jaz do brata. Gotovo jih je ničkolikokrat fasov za prazen nič.

Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2005 11:09:32   
Vilma
Mala Maja sprva pišeš, da se doma ne tepete, v naslednjem odstavku pa pišeš, da si tavelikega po riti?!
Sem oseba, ki ji nobeno nasilje ni dopustno, najmanj pa tisto do otrok.
Vem, da mnogi mislite, da ena po riti ni nasilje, ampak vzgojna kazen.
No jaz bi rada povedala samo to, da nobena po riti, nobena frca, šamar ali kaj podobnega ne more biti vzgojno. Poleg tega ne verjamem staršem, ki govorijo, da so svojega otroka samo parkrat po riti. Tako še danes govori tudi moj oče, pa me je tepel s pasom, kuhalnico, šibo, skratka kar mu je prišlo pod roke.
Mi smo starejši in zaradi tega odgovorni za svoje obnašanje sploh do šibkejših. S fizičnim nasiljem le pokažemo na svojo nemoč. Takoj ko udarimo s tem otroku pokažemo, da se samo z udarci da rešiti problem.
Za otroke si je treba vzeti več časa, kakšno stvar tudi 100X ponoviti, da se jih prime.
Pa brez zamere zaradi moje iskrenosti.
Pozdrav vsem RR :rozica:
Vilma

Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2005 11:15:03   
KIRA
to se popolnoma strinjam: Za otroke si je treba vzeti več časa, kakšno stvar tudi 100X ponoviti, da se jih prime.
jaz sem večkrat dobila po riti ali pa kam drugam, tudi s kuhalnico. pa če sem bla krivec ali ne. tepenje ni način.
a je kera gledala ono oddajo na RTL Super nanny??? tista varuška je vse rešla psihološko. nič kreganja nič tepenja. je delala čudeže, vse v glavnem s pogovorom in jasnimi, enostavnimi pravili.
tud v primerih, za kateres sem mislila, da jih ni mogoče rešit.
Lp

Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2005 19:06:15   
Anja
...samo nekaj... bi se dodala....

"nista stala sekunde vsak v svojem koncu sta se že tepla."

Bom kr direktna...nic fina...

Tvoja naloga je, da vztrajas, da stojita v kotu...huda bit!!! ni druge...vztrajaj, je treba stat za kazen, nema mrdanja E ti reces, da je tako, pol tako je in nic drugace...semi zdi, da sem ti to ze napisala: KDO JE SEF? TI AL TA MALA DVA?

...malo pomisli kako bo cez par let!!!

VZTRAJAJ, izplaca se!

Anja

Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?