KIRA -> POMOČ-starejš brat tepe maljšega (11.5.2005 9:21:30)
|
se strinjam s splišni. tepež ni prav, pa če je iz kateregakoli razloga. žal si največkrat otroci to dol pogledajo pri starših ali drugih otrocih, ki so pač "vzgojno" tepeni in potem tako delajo tudi z vrstniki. sama sem proti tepežu. sploh kot kazni. to ne prinese ničesar. moralo bi že bit zelo hudo in nerešljivo, da bi otroku prisolila klofuto. moram pa rečt, da sem sama bla pretepač v otroštvu, sovrstnike sem kar s pivinsko flašo po galvi, če ni bilo po moje. sem pa imela slab vzor: oče je mamo tepel, ko je bil pijan. najbrž jo je moja sestrica tud kaj fasala, ampak medve sva bilikaznovani obe. tud s tepežem, če že ne drgač. po mojem je najbolje se ne spuščat na finte otrok. oba vesta kaj lahko in kaj ne in bi ju blo treba oba kaznovat. sploh zato ker se v pretep spuščata in se ne zmenita drgač. vsakega v svoj kot za pol ure. to je otrokom zelooo dolgo, sploh če je TV ugasnjen. nimajo kaj počet. to najbolj pomaga. kako pa starejšemu preprečit, da mu roka spet ne bi zdrsnila, pa ne vem. najbrž bo že sčasoma skapiral, dani prav, da tepe mlajšega. vsakokrat mu je treba to povedat. mlajšemu pa, da ni prav, da nagaja starejšemu in ga s tem jezi. po mojem ne sme niti stareši tolko prevlade imet nad maljšim, da bi si lahko kaj takega dovolil. privzgojit mu je treba tud nekaj odgovornosti in razuemvanja za mlajšega otroka in obratno. razložit je treba tako, da razumeta oba in to tud upoštevata. tud moj mlajši ratec je včasih kaj ušpičil, ampak takrat sta bila starša že v ločitvi in smo take zadeve reševali z pogovorom in razlago, ali pa če ni šlo drugače - ješel pač v kot stat. ali pa medve s sestro vsaks v svojo sobo. vednos e najde rešitev, sam potrudi se treba in jo najt. Lp:rozica::rozica:
|
|
|
|