|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   POLIVANJE
1.3.2006 21:51:36   
LE&TA
A ma še katera ta problem? Moja pupa ma 6 tednov in mi ful poliva, pri podiranju kupčkov in še potem po hranjenju kako uro, tko da jo moram še kr neki časa držat pokonci in met na očeh, ker se ji kar zlije iz ust! Ne dojim polno, ampak dodajam mleko, prej sem ji dajala NOvalac (tistega ki je prav za to), zdej ji pa dajem Milumil. Sem mal spremenila, je pa isto.
Zanima me tudi kolko časa to traja?? Kdaj mi gre kr na živce, porabim ful plenic za brisanje in slinčkov in majčk!

< Sporočilo je popravil nalin -- 2.3.2006 0:10:46 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: POILIVANJE
1.3.2006 22:02:47   
PBJ
Čisto različno.
Jaz sem mojega polno dojila do 6. meseca in je res veliko polival. Ko pa sva začela z gosto hrano+dojenje je bilo za 50% bolje. Ravno danes (star je 7,5m)je npr. imel tak dan, ko je po vsakem dojenju polival, ampak ne v takšnih količinah, kot pred meseci.
Joj, se spomnim, da sem  parkrat že skoraj paničarila, ker sem imela občutek, da je vso mleko polil nazaj. Ampak potem sem vedno spremljala, če so pleničke dovolj mokre - to je tudi pokazatelj, da dobi dovolj hrane. Pa važno je, da na teži pridobiva.
In da o mokrih slinčkih, plenicah ne govorim- pa z možem sva se preoblačila čez dan, ker naju je "zalival" spredaj in zadaj.
Takrat sem to povedala pediatrinji in je rekla, da naj kupčke podiramo na nekje 5 minut. Pa je bilo še slabše - s kupčkom vred je vse "letelo" ven...

Saj bo minilo...

< Sporočilo je popravil PBJ -- 1.3.2006 22:04:07 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2006 22:21:34   
nejča
Poskusi še Aptamil AR ali pa dodaj razkuhane riževe kosmiče (skuhaj jih kot puding in dodaš 2% v mleko). Jest sem vedno počakala, ko je pojedel še 5 minut v polležečem položaju, da se mu je bolj usedlo v želodcu in šele potem sva podirala kupčke. Jasno spanje pa z dvignjenim vzglavjem, pod kolena pa zrolano plenico.
Zdej pri gosti hrani se pa res hitro vse popravi, tako da ni za obupat.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 10:07:01   
poliloni
Pri nas smo tudi v začetku imeli problem s polivanjem, saj smo ga morali zato večkrat na dan spreoblačit, pa uporabiti vsakič nov slinček(takega, ki spodaj nima plastike in je dovolj velik), potem pa mi je pediatrinja rekla. da naj mu malo manj dajem za jest, ker najbrž poliva zato ker preveč poje...
In glej ga zlomka, res se je po manjših količinah to nehalo oz. zeloooo zmanjšalo. Najprej se je razburjal, a sem mu dala dudico pa je bilo, ker je samo še sesati hotel in ne piti...
Poizkusi....

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 10:16:32   
dana
Sem delala tako kot Nejča pa je bilo boljše. Po 4 mesecu sem Aptamilu AR dodajala še riževo kašico (ne vsebuje glutena) od Milupe in je bilo še boljše. Pa še sit je bil dalj časa, prej je pa jedel skoraj vsaki dve uri. 

Polivat oz. bruhat pa bo nehal ko boste prešli na gosto hrano. Naš je star eno leto pa nič več ne bruha, tudi ko kaj spije.

lp dana

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 11:05:29   
ŽELJA
Oj!

Ja smo tut mi mel ta problem, no pa še sedaj ko bo kmalu star 4 mesece se včasih pobruha. V prvih tednih pa je bilo za znoret. Našemu zaradi tega ni teža rasla, tko da je bil to kar problem. Kot je ze ena prej napisala, se tut pri nas podiranje kupčkov ni obneslo, zato jih ne podiramo več, najbolše je če je vsaj pol ure po dojenju v ležečem položaju (če se da pa se dlje). Ker si rekla da tudi dodajaš, bodi pozorna da luknjica v cuclju od flaše ni prevelika, ker potem mleko prehitro teče in ga zaliva v želoček (v tem primeru ponavadi dojenčki celotno vsebino vrnejo nazaj). No saj si vrjetno porajtala kdaj bolj poliva, če je to po flaši, je lahko prevelika luknja. Sicer pa se kar sprijazni, ker kaj dosti ne moreš narediti proti temu.

Srečno in LP, A

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: POLIVANJE
2.3.2006 13:52:08   
Anonimen
ojla
moj poliva že od samega začetka, enkrat več, enkrat manj, včasih mi pa ne poliva. dajem mu novalak, vendar mu nisem nikoli dala prav unega ,ki je za to. moj je zdaj star 5,5 mesecev, pa mi malo manj poliva, tak da boš morala sama pri seb upozvat, koliko poliva nazaj. moj včasih bruhne tud ko je 3 ure po hranjenju, tak da je to čist odvisno od user posted image .user posted image
eni user posted image so pač nagnjeni bolj za k polivanu eni pa ne! sosedi je t mala tud kr naprej polivala, zdej ko pa jih ima 9 mesecev ji pa nič ne poliva.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2006 15:45:12   
violinski
Jaz imam enako izkušnjo kot PBJ, s tem, da je moj pikec dva tedna mlajši.

Poliva IZDATNO vsakokrat po dojenju in to ne samo takrat, ko podre kupček, ampak tudi čez eno urco še enkrat, pa čez eno urco še enkrat, ... Po gosti hrani skorajda ne poliva, izjemoma zvečer, ko ga dam po hranjenju spat v posteljico in se še premetava, se včasih zgodi, da fino polije po rjuhi (še ugotavlja, če bi raje spal na hrbtu ali na trebuhu).

Najhuje pa je pri igri, ker se sklanja naprej - se uči sedeti - in obremenjuje trebušne mišice in smo kmalu vsi premočeni in lepo 'dišeči'. Pred kratkim sem srečala mamico s štirinajsmesečnim sinčkom, ki je imela podobne opazke kot jaz, ko je bil njen fantek toliko star, predvsem iste strahove, da polije vse, kar je pojedel, pa seveda zraven še neprijetnost, da ga je bilo treba dva do trikrat na dan preoblačit, pa sebe tudi..... in je rekla, da je pri 10-tih mesecih vse minilo, kot bi odrezal.

Aja, mimogrede, jaz sem polno in izključno dojila do prejšnjega meseca, zdaj uvajam gosto hrano, ta mamica pa je otroka hranila z umetnim mlekom, tako da ni povezave med polivanjem in načinom prehranjevanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2006 16:51:13   
LE&TA
Hvala vsem za odgovore, sem se kr sprijaznila s tem in nabavla še slinčke ker jih mažemo ko po tekočem traku, raj slinček ko majčke!

Lep dan!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?