|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroka bi rada junija 2010
28.5.2009 22:27:43   
srcica22
Pozdravljeni!

Z fantom sva se po 7 letih skupnega življenja odločila da bova začela delat na user posted image ! user posted image si že oba zelo želiva in imava pa eno veliko željo za katero se bojiva da nama ne bo ratala...
Zato se obračam na vaša mnenja..
Rada bi da bi se najin prvi user posted image rodil v mesecu juniju drugo leto.
Kdaj naj preneham z jemanjem KT (po najinih izračunih bi kao sept. naj zanosila- takrat bi začela delat na user posted image zato bi morala že meseca junija prenehati z jemanjem KT) ? Ali drži ta najina izračunica?

Zdaj pa še eno vpr- Ali moram kaj k ginekologinji na kak pregled ker namreč bila sem lani na brisu in je vredu vendar ne vem, če moram zdaj prej opraviti kake preglede da sploh vidim ali je z mano vse vredu in ne bo nič narobe kasneje ? Kdaj moram začeti jemati folno kislino?

Prosim za čimprejšnje odg. saj bi morala začeti v soboto 30.5 jemati KT in ne vem če jih naj, ker nama takrat ne bo več šlo vse po planih..ko prenehaš jemat KT bi naj poteklo 3 mesece in takrat lahko zanosiš... ni pa nevarnost če zanosiš prej...

Lepo vas prosiva da nama svetujete s kakih nasvetom saj ste v večini že mamice in veste kako vse to poteka.

Za odgovore se vam iskreno zahvaljujeva..

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 29.5.2009 9:38:49 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rabim pomoč!
28.5.2009 22:51:57   
ljupka
Jaz ti svetujem,da pejd na pregled k G,da daš bris ,da nimaš kakšnega vnetja al karkoli drugega.Jaz tabletk nisem nikoli jemala tako,da osebno nimam teh izkušenj,ampak druge pravjo,da ko jih nehaš jemat se kr nekaj časa menstruacija ne uredi nazaj.Svetujem ti,da jih ne jemlji več.
Folna kislina naj bi se začela jemat 3 mesece pred zanositvijo,svetujem ti da kupiš Elevit,je veliko drugih vitaminov zraven in največ folne kisline.
Teško je planirat kater mesec boš zanosila,nikoli ni tako kot bi si mi želeli,še posebaj,če planiraš.
Jaz sem si tudi zaželela ,da bi rodila januarja,zaradi potem ko bi šel v šolo bi bil star  skoraj 7 let,če je pa decemberski je pa šele 5,pri otrocih se vsak mesec pozna,pa nama žal ni ratalo.
Tako,da sem se potolažila,ko bo pač bo.
Dva otročka že imam mlajša punčka ima jutri rojstni dan stara bo 3 leta, fant pa čes 14 dni 6 let,mož je pa imel prejšnji teden rojstni dan.
Nevem mogoče mi je usojeno imet še enega dvojčka,bomo videli.

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.5.2009 22:56:31   
LUNA83
srcica22, želja na datum je ena, realnost pa potem druga,.. jaz sem tudi 6 mesecev nazaj rekla no sedaj bi bil pa že čas in želim zanositi,.. in hopa cupa je naokoli že 6 mesecev pa še vedno ni uspelo. Preberi malo forum pa bosta videla koliko se nas trudi že mesece,nekatere že leta in leta.
Želim ti da vama uspe takoj,venda se ne zanašaj na to,..če si želita otroka takoj v akcijo in upam da vama uspe takrat ko si želita

Čakamo +

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.5.2009 23:19:32   
rinamali
Jaz sem pa pred letom in pol začela računat, kdaj bom rodila, če sem ta mesec zanosila, sedaj pa nič več ne računam, ampak samo čakamuser posted image .
Svetujem vama, da se s takimi stvarmi ne obremenjujeta, ker se rado vse obrne na glavo.

(odgovor članu LUNA83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.5.2009 8:08:24   
ursa30
3 leta je že od tega odkar sem si želela,  da bom imela otročka..no, pa še zmeraj nisem noseča user posted image user posted image
tako da čim manj planiraj. enim rata v prvem krogu, nekatere se morajo (mo) pa truditi po več let.

(odgovor članu rinamali)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.5.2009 8:17:54   
mausikaa
meni tudi ta planiranje ne gre in ne gre user posted image
so bili meseci ko sem računala kdaj naj bi rodila, če bi zanosila itd...in tko kot pravi Rinamali, ne računam več, čakam in upam...meseci in leta zelo zelo hitro minejo
tko da kakršno koli palniranje kdaj naj bi se dete rodilo je povsem "mimo" mogoče vama res rata prvi mesec, mogoče drugi, mogoče tretji, lahko vama pa rata šele leta 2011 in še to ne junija  ;-)

no vsekakor ti želim, da vama uspe takoj! čisto res in čisto iz srca...

[img]http://lb1f.lilypie.com/hVkrp2.png[/img]

(odgovor članu ursa30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.5.2009 8:22:55   
Katjusa
jst sem tud hotla met pr 22 otroka pa ni ratalo sme ga pa na srečo dobla pr 25. ne vem vsaka vama čast če vama rata mesec dobit nej ti povem da imamo majčka in je super priden triletnik in imamo februarčka in je super priden dojenčekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image razmislita malouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
a pol če ne bo junij bo kej manj vreden?

srečno.....

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.5.2009 9:03:03   
BabyKitty
user posted image ne pride takoj, ko si mi to zaželimo... na žalost so redke tiste punce, ki jim rata prvi mesec, še posebno ko nehaš jesti KT, sama ti lahko povem, da že štiri mesece ne jem KT in sicer je M redna ampak sem sedaj 95% da vsaj prva dva meseca nisem imela ovulacije, imam čudne izcedke ipd... Vglavnem ni še vse tako kot bi moralo biti... Čez 4 dni pričakujem M in upam, ali da je ne bo ali da bo končno normalna (drugače do sedaj bolj rjavi izcedek in 2 dni malo krvi). Na mojo veliko žalost, se nosečnosti in rojstva otroka ne da splanirati po urniku,... Moj nasvet zate je, da če si želiš otročka, v soboto ne vzemi KT in takoj na folno kislino in se začnita trudit... Mogoče bosta imela srečo in vama bo ratalo kakor si želita, splanirati pa tega ni mogoče. 

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroka bi rada junija 2010
29.5.2009 13:02:16   
Anonimen
Čisto preveč se obremenjuješ z nepomembnimi zadevami user posted image  (mesec junij mislim) in računaš tam, kjer nimaš vpliva.

Pred nosečnostjo ti ni potrebno hodit na pregled, nehaj jemat KT in začni jemat folno kislino, to pa je to. Lahko boš M dobila takoj in bo redna, lahko se ti bo ciklus povsem zamešal, vse to je normalno. Ko ti bo test pokazl plusek, se naroči na pregled, pa če bo pdp junija ali oktobra ali kadarkoli že user posted image .

Pa ne se preveč obremenjevat s pozitivnim testom. To negativno vpliva na psiho in partnerski odnos - da je intima podrejena otroku namesto partnerstvu.

(odgovor članu srcica22)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2009 13:52:21   
shyshy
Ankica ima čisto prav... če si se odločila da bi rada zanosila, prenehaj s tabletki, začni jemat folno kislino, počakaj kak ciklus da bo sluznica zares dosti zadebeljena (zrela ali kako se temu reče) in pridno sexajuser posted image

Pa nič se obremenjevati s tem kdaj bo, ali bo ali ne... uživajta v sexu, to je touser posted image

Ko zagledaš +, se naroči h ginekologu na pregled, sicer pa pozabi da sexata zaradi česa drugega kot iz užitka... nima se smisla v naprej obremenjevat in si delat črne scenarije v glavi, ker psiha res naredi svoje...

ČUDOVIT SEX ŽELIMuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2009 14:54:30   
srcica22
Hvala vsem za izčrpane odgovore. Se pa pojavlja vpr.zakj otročička junija? Hmm poletje je ko otrok praznuje roj. dan in junija tudi zato ker ima moj fant julija rojstni dan zato sva se odločila za user posted image    junija... v avgustu imata tast in moj oče roj.dan.. No saj v glavnem res ni pomembno kdaj bo otrok prijokal na svet nama je važno da bo user posted image zdav..

No zdaj vas pa če prosim katero folno kislino kaj grem kupit..jutri jo moram začeti jemat? Priporočljiva je folna kislina s vitamini? Kje so na int. napisane znamke vseh folnih kislin?

LP!

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.5.2009 14:54:55   
ribica.
svetujem ti, da ne planiraš v take detajle, ker znaš biti zelo razočarana, Življenje je nepredvidnjivo. Govorim iz izkušanje. Jaz in moj sva imela vse splanirano, kdaj bova dobila otroka, kako bmo to leto šlo na počitnice, ker bom noseča, hotla sem bit noseča poleti,......kaj naj ti rečem, vse lepo in prav, je ratalo zanosti takoj, čist po planu, potem sem pa rodila mrtvega otročka. Mi je nekak potegnilo, da jaz mogoče raje ne bi več tako planirala, ker je razočaranje veliko. Ko da se ti nekdo smeji o obraz. Ne gre zdresirat narave.

Kar se pa pregleda pri ginelologu tiče, pa delaj po občutku. Ne vem kdaj si bla nazadnje.

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.5.2009 15:00:54   
shyshy
srčica22, v lekarni kupi TIFOL tabletke. Ostale vitamine in minerale dobiš s hrano. Res ne pretiravaj z nadomestki, ker bolj ko boš o tem brala, kupovala itd..., bolj podzavestno razmišljap o tem in planiraš...

Ko boš zanosila, takrat ti bodo pa nosečnice dajale naprej nasvete kaj jemat in kaj ne... Pa go with the flow... če že bereš forume, beri izkušnje tistih, ki so v podobenm stanju kot si sama, ne od tistih ki so že noseče in tako...

Pa uživaj na polno zdaj ko še nisi noseča, pa poletje je pred vrati, morje, sonce...to so stvari s katerimi se bavi zdaj, pa pač sexaj zraven:))))

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.5.2009 15:13:16   
srcica22
IZVIRNO SPOROČILO: shyshy

srčica22, v lekarni kupi TIFOL tabletke. Ostale vitamine in minerale dobiš s hrano. Res ne pretiravaj z nadomestki, ker bolj ko boš o tem brala, kupovala itd..., bolj podzavestno razmišljap o tem in planiraš...

Ko boš zanosila, takrat ti bodo pa nosečnice dajale naprej nasvete kaj jemat in kaj ne... Pa go with the flow... če že bereš forume, beri izkušnje tistih, ki so v podobenm stanju kot si sama, ne od tistih ki so že noseče in tako...

Pa uživaj na polno zdaj ko še nisi noseča, pa poletje je pred vrati, morje, sonce...to so stvari s katerimi se bavi zdaj, pa pač sexaj zraven:))))

Kolikor berem malo te forumu je večina žensk bolj zadovoljna z Elevitom? Je baje dražji vendar je boljši od Tifola?
Nasvete prosim....

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2009 15:17:25   
srcica22
Moram pa napisat da sem danes klicala mojo ginekologinjo in mi je svetovala naj si kupim folno kislino PREGNIUM ki je sicer dražji in mi jo najbolj priporoča...

Pozna kdo to?

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.5.2009 15:54:33   
mateyka
ni važno katera firma, samo da je folna kislina user posted image
midva z možem sva v prvo v nulo naplanirala kdaj bova zanosila in nama je tudi v prvo ratal. hotela sva leva/levčico in jo mava. ratalo nama je prvi mesec "probavanja". tako da kakor kdo - zna pa biti drugače v drugo. nikoli ne veš. planiraj tudi da boš mogoče še planirala user posted image mislim, pripravi se na vse možne scenarije user posted image in vso srečo user posted image

(odgovor članu srcica22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.5.2009 22:16:36   
shyshy
Ravno zato sem ti rekla, da ne kompliciraj... nosečnice res jemljejo Elevit. Prej pa je če mene vprašaš čisto dovolj če jemlješ tifol ali pač eno folno in malo bolj kombiniraš živila, ki ti bodo dala zadosti vseh pomembnih hranilnih snovi. Pa to je itak del zdravega življenja na splošno...

Nočem bit nesrmana, ampak srčica22, ti si zdaj že res kar malo pod pritiskom ko tok informacij zbiraš... Go with the flow, jemlji folno, zdravo jej, gibaj se veliko, sexaj... Če nekaj časa ne zanosiš, potem je čas za mal posekirat se in zbirat razne informacije... Reci si, da si zdrava plodna punca in mir!!!user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.5.2009 23:03:10   
Anonimen
Folna kislina je eden od vitaminov B, mislim, d ab12, ampak nisem preričana, sme že pozabila. V nosečnosti je pomemben za razvoj živčevja pri zarodku.

Načeloma je vseeno, za katere tablete se odločiš, pač vsak proizvajalec svoj proizvod poimenuje drugače in ga an vleiko poropagira kot najboljšega, gre pa za eno in isto zadevo. Učinkovina je folna kislina. Se pa tablete razlikujejo v dodatnih sestavinah, kot so barvila, stabilizatorji, sladila,... in nekatera imajo tudi stranske učinke, da je potem nosečkam slabo ipd. Za začetek je pomembna pravila, uravnotežena prehrana, vsega po malem (in ne jest za dva količinsko, temveč kakovostno).

(odgovor članu shyshy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
31.5.2009 14:18:25   
mateyka
med nosečnostjo pa švedi ful priporočajo omega 3 - vpliva na razvoj možganov in poveča IQ user posted image meni so ga in moj mož mi je kupoval tablete (neke zeliščne omega3, ker se mi je po ribjih noro spahovalo user posted image user posted image ) in me slili z njimi - mamo zdaj malega genija doma I suppose user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.6.2009 14:16:23   
ratatuj
Tole načrtovanje ne pripelje daleč... user posted image  Sem sama prav tako študirala in si želelea roditi novembra letos.... ja seveda..... Sedaj poskušava že 6.mesec in user posted image  še vedno ni.
Poleg tega imam trenutno izostanek že skoraj 66.dan... ( prva user posted image  37 dni,, drugauser posted image  47 dni... tretja user posted image  )?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.6.2009 15:17:10   
ellie
Midva sva tud želela junijskega otročka...oba imava poleti rojstni dan in se nama je zdelo fino, da bi user posted image  prišel na svet poleti. Vse splanirala, da začneva delat na tem nekje avgusta. Jaz sem pa tako bila prepričana, da vprašanje, če nama bo sploh uspelo...ker s prejšnjim partnerjem nikakor nisem mogla zanosit. No pa naju je presenetilo...prejšnji mesec user posted image  čisto neplansko. Zdaj bomo pa, če bo le vse ok, imeli januarčkauser posted image  pa se ne sekiramo...glavno da je. Verjetno je res boljše čim manj planirat. Jaz sem potem šla komaj po folno, Tifol. Mi je v lekarni rekla, da je zaenkrat dovolj samo folna...sploh če se nekak normalno prehranjuješ. Če pa ti potem po krvnih testih ugotovijo, da ti manjkajo še kakšni vitamini, pa se takrat odločiš za kaj druga. Konec koncev pa...naše mame niso verjetno nikoli niti slišale za folno kislino...pa smo ravno tako zdravi. 

(odgovor članu ratatuj)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.6.2009 7:47:59   
jewel157
Ja isto je pri nama. Jaz sem 5 let jemala KT, pa jih decembra 08 nehala, ker sva se odločila, da bi rada zanosila. No in od takrat nisem imela menstruacije, pol sem po 3 mes šla h G in dobila Primolut Nor za sprožitev menstruacije in jo dobila po 14 dneh prenehaanja jemanja Primolut, pol je zdej spet 2 mesca nism mela in sem spet jemala Primolut, pa zdej že 2 tedna spet čakam na menstruacijo. Fora je pa v tem, da me zelo pogosto boli vse dol, pa trtica. Sem pa šla zdaj še na testiranje FSH in PRL in moram 14 čakat na izvide. Vsekakor sme zelo žalostna, sploh zato, ker bom stara prihodnji mesec 26 in mi zdravniki govorijo, da imam še čas, naj se umirim. Samo čas prehitro mineva...Sploh ne vem kaj naj naredim.

< Sporočilo je popravil jewel157 -- 4.6.2009 7:48:29 >

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.6.2009 9:44:40   
Nezy85
srcica22  jaz sem jemala KT  med letom 2003 in 2004, nakar sem nehala ker ko sem vidla kakšno poigravanje z hormoni je to sem  si rekla da želim da se mi telo čim bolj sčisti od teh "umetnih" hormonov, pol sma pa z mojim začela leta 2007 delat na babyu-seveda vedno v začetku leta, da bi ja biv oktobreski in vsako leto splav, in v letu 2007 in 2008, no letos pa nama je ratalo user posted image ampak ne bo oktoberski, ga dobimo Novembrauser posted image , ampak sem zelo srečna da dobim vsaj tega angelčkauser posted image

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu jewel157)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.6.2009 17:50:50   
mateyka
jaz sem jemala KT med letom 2003 in 2004, nakar sem nehala ker ko sem vidla kakšno poigravanje z hormoni je to

meni se tudi zdi, da zna to zavrt plodnost. saj ne ovuliraš npr. 5 let! kaj to dela tvojemu telesu.. user posted image namesto, da bi raje pogruntal kako dobro zaščito za moške, se grejo raje poigravat z ženskimi hormoni in telesno kemijo. super. samo je pa zanimivo, mam občutek, da moški ne bi nikoli jemali takih riskantnih zaščit kot s(m)o jih pripravljene ženske..
samo malo razmišljam, ne zamerit user posted image

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.6.2009 22:43:23   
ljupka
Mateyka midva uporabljava stari način zaščite,moj mož se je sam tako odločil,že od prvega dne in mu ni problem uporabljat še zgornjo glavo in ne samo spodnjo.Ampak vseeno nimam redne M.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.