Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 9.6.2009 7:37:42
|
|
|
|
Nezy85
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz sem jemala KT med letom 2003 in 2004, nakar sem nehala ker ko sem vidla kakšno poigravanje z hormoni je to meni se tudi zdi, da zna to zavrt plodnost. saj ne ovuliraš npr. 5 let! kaj to dela tvojemu telesu.. namesto, da bi raje pogruntal kako dobro zaščito za moške, se grejo raje poigravat z ženskimi hormoni in telesno kemijo. super. samo je pa zanimivo, mam občutek, da moški ne bi nikoli jemali takih riskantnih zaščit kot s(m)o jih pripravljene ženske.. samo malo razmišljam, ne zamerit mateyka se popolnoma strinjam Drugače pa, odkar sem nehala jemati KT, sma pač z mojim pazla, nisma uporabljala nobene zaščite...
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 9.6.2009 7:43:57
|
|
|
|
ALWAYS LARA
|
no midva nisva planirala ravno točno določenega meseca, mi je blo pa nekak pomembno ja da ima otrok roj dan tako, da se roj dnevi lahko praznujejo zunaj kot pikniki :) in je čeprov sva prvo delala 6 mescov, drugo pa 2, nama je ratalo, da je ena rojena maja ena pa julija :)
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 9.6.2009 13:58:09
|
|
|
|
mateyka
|
saj ljupka, hormonsko ravnovesje - po moje zelo malo vemo o tem. zato se meni zdijo tablete tak gamble..
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 11.6.2009 23:59:32
|
|
|
|
frufru
|
nehaj s tabletkami zdaj )meni je G rekla najmanj 3 mesece bret KT), začni s folno, znamka ni važna, nabavta plaščke do avgusta pol pa go with the flow. Če rata v prvo fajn, če pa ne bo pa dlje časa lušno otročka delat ne? Nama je tko ratalo v prvi rundi. Sodeč po RD v prvi rundi, ampak nisva vedla, dokler mali ni prišel ven. Upam, da bo tko tudi v drugo.
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 12.6.2009 1:47:54
|
|
|
|
mojca345
|
kaj bi jest vse....... pa tut jest bi rada da bi blo kej na datum ali vsaj na mesec, sam tega ni pr večini.... so pa redki, ki dokazujejo, da se da tudi drugače... pr vseh stvareh v life se da odločit za čas, samo pri otroku ne. ker je to malček stvar tudi "boga" ( nisem verna ), ampak tukaj vidim, da se lahko postavljam na glavo, butam ob zid, delam to in ono....ampak ne ko se bo un gor odloču, da zdaj pa ja, pol pa bom, prej pa očitno ne... na začetku smo vse bile optimistične, ko še ne veš s kom imaš v resnici opravka... je pa tudi veliko takih, k pride na forum samopovedat da je noseč, i tudi vidiš, da se je včlanu 2 dni nazaj. pol smo pa take, k smo tle že redne obiskovalke in se trudimo, upamo, vztrajamo in se ne vdamo. če je kaki nasvet ki ti ga lahko dam, je ravno ta zgornji. ko ti bo hudo, se spomni na to, da je treba it naprej in da bo plus bo. samo da bo zdravo, pa bomo srečne vse... vse dobro ti želima, tudi midva
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 12.6.2009 8:39:17
|
|
|
|
metuljčica1
|
No midva nisma nobene načrtovala, pa nama je ratalo tako naredit da sta obe junijski in en dan zamika imata v roj. dnevu.
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 17.6.2009 16:34:54
|
|
|
|
Anonimen
|
NO, jaz sem si po tihem želela met majsko dete. In potem sva delala skoraj eno leto. Za nekatere to sploh ni neka doba, ker se matrajo grozljivo dolgo. V resnici ni bilo pomembno, kdaj bo...ker sem si samo želela zanosit. In sva dobila majsko dete, po nekem čudežu... in še dobro, da ni ratalo v prvo . Čeprav želim, da se pa tebi izide, kot si želiš.
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 20.6.2009 13:03:36
|
|
|
|
corfu
|
Pozdravljena Mene je pa tale tvoj naslov prav zbodel. Mogoče sem sama toliko bolj občutljiva, ker sva se za oba otroka (januarski , julijska) kar namatrala. Pač to ni nakup avta, psa, hiše...pogodba podpis na ta in ta datum in to je to.... Želim ti veliko sreče
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 20.6.2009 13:05:21
|
|
|
|
Lun1ca
|
Tudi jaz se začenjam pripravljat na zanositev. Moj dragi si želi majsko , meni pa je načeloma vseeno, samo da bo zdravo dete. Če nama uspe letos tako ali tako nebo mogla biti majska beba oz. je možnost resnično majhna. KT sem nehala jemati z majem.. M naj bi se pojavila v roku enega tedna.. pustimo se presenetit. Načrtujem 3 mesečno čiščenje, potem pa bova začela poskušati. Seveda sem začela tudi z bolj zdravo prehrano, odvajam se kajenja in prav tako ne pijem več čisto nič alkohola (čeprav ga nikoli kaj dosti tudi nisem). Vsak drug dan redno telovadim, da krepim telo. Naslednji teden bom začela tudi s folno kislino. Želim namreč da bo moje telo popolnoma pripravljeno na in upam da nebom mela problemov z zanositvijo. Če pa še imate zame kak nasvet se pa seveda priporočam! Srcica22 tudi tebi želim iz srca veliko sreče z zanositvijo.
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 21.6.2009 23:46:52
|
|
|
|
otrocisozakon
|
Ne morem razumeti, da ste nekatere prav ˝napadalsko˝ naravnane na to punco, ki si želi otroka v juniju. Sama verjamem, da je danes že veliko otrok ˝splaniranih˝na tak ali drugačen način. Mogoče bi se bilo tudi potrebno vprašat, kaj je ta punca ali pa katera druga bodoča mamica, ki si želi otroka v točno določenem obdobju, po poklicu. Sama lahko rečem, da bi mi osebno najbolj odgovarjalo imeti otroka poleti iz preprostega razloga-sem učiteljica in ....hmm, do konca junija se v šoli ali vrtcu dela 100 na uro. Pa še fajn je za porodniško. Torej, nekaterim uspe na predviden datum, nekaterim pač ne. Ampak včasih resno planiraš in upaš na najbolj ustrezen datum. Pa ne me narobe razumet tiste, ki se ne strinjate s planiranjem.
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 23.6.2009 19:21:30
|
|
|
|
Martinčka
|
hej... ta post je tako kot bi mene brala pred kakšnim letom.. sva si full želela že zanositi februarja pa je prišla vmes zaroka pa skupaj vse prestavila... kot si vidla je že marsikatera napisala da raje ne načrtuj naprej.. pa brez skrbi, nobena te ne napada ali kritizira.. želimo ti samo povedat da je boljše da ne načrtuješ tako ker si lahko razočarana, vendar pa vse upamo da ti rata tako kot si želiš! Jaz sem sicer opustila KT lanskega avgusta, in do marca letos nisem imela urejene ovulacije in menstruacije... sedaj je vse ok in z drugim tednom začnem s folno, tako da lahko na najino poročno moč prvič poskusiva srečo... seveda je meni že ginek povedala da pri meni ne bo zanositev tako enostavna, pa vendar, kaj bi se sekirali, bodimo optimisti in upajmo na najboljše Predvsem pa iz ljubezni ne samo zato ker bi želeli nardit otročeka... Želim ti veliko sreče i upam da se kmalu znajdeva med nosečkami! Prav tako želim ogromno sreče tudi vsem ostalim... držim pestke za vse nas da nam uspe... pozdravček
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 25.6.2009 20:37:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz sem najprej računala na poletje, ampak zato, ker delam v šolstvu in je za učiteljice to naj.čas, da ne uletijo in zapustijo razreda sredi leta. sedaj je že skoraj 1 leto in samo upam na plusek, m pa je neredna in tako čakam po 40 dni na m. folno kislino sem takrat jemala kake 4 mesece, sedaj pa sem jo nehala in je ne mislim. kolegica je tudi ni in ji je g rekel, da ni treba, da je tako ali tako že prepozno (noseča je bila 2 meseca), da bi mogla prej in da verjetno tudi njena mama ni jemala tega, kar je tudi res, tako da jaz je ne jemljem več. imam kmalu pregled in bom vprašala g kako je res s tem, ker vsak pove drugače.
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 25.6.2009 20:45:22
|
|
|
|
Anonimen
|
mislim, da otroka ne moreš načrtovati datumsko. nikakor ne. vsaj meni ni uspelo (zdaj bomo morali pa oba rojstna dneva praznovati v maju ... kar velik finančen zalogaj, če bosta fanta želela "hudo" zabavo ). vedno sem verjela, da si te otrok sam izbere,... kateri in kdaj, to pa ne vem. kar prenehaj z jemanjem kontracepcijskih tabletk, potem pa se prepusti presenečenju na testnem lističu za nosečnost . aja, če bi želela junijskega otročka, potem moraš zanositi v septembru... ampak lahko te preseneti s prezgodnjim porodom v maju . želim ti prijetno nosečnost in čudovitega otročka!
|
|
|
|
RE: Otroka bi rada junija 2010 30.6.2009 19:53:18
|
|
|
|
Rocio
|
Srcica, meni se ne zdi nič narobe s tem, da si želita otroka v določenem mesecu oz. letu, sicer ni nujno, da uspe, ampak če uspe, toliko bolje! Tudi midva z mojim dragim sva nekako načrtovala, kdaj zanositi (imam specifično službo v šolstvu, in bi slabosti v prvem trimesečju prinesle samo sr....), zato sva se odločila, da poskusiva zanositi maja/junija, da prvi trimester mine čez poletje. In je uspelo v prvem poskusu, ko sem se orientirala po izcedku oz. sluzi materničnega vratu. Zdaj čakamo februarja 2010. Drugače pa, če te še vedno zanimata Elevit in Tifol-meni je v lekarni rekla, da kadilke in dekleta, ki so jemala KT, naj jemljejo po 2, torej 800 mg, kar pa Elevit vsebuje že v eni tableti (Tifol je samo folna kislina), poleg tega pa ima še vse ostale vitamine in minerale ter železo, ki so potrebni med nosečnostjo. So pa Elevit tablete malo velike, če te to ne moti. Lp
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.