|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 12:20:05   
Paštetka
Otrosi so naša prihodnost. ob tem stavku lahko samo naredim ??????, ker ne vem kaj napisati. user posted image

Današnji čvek ob kavici in ena tema tu na RR o poli salamah in posledično zbiranje podpisov za prepoved razdeljevanja reklam po vrtcih, šolah me je vzpodbudila k razmišljanju.
Kam gre svet oz. v kakšno prihodnost gredo moji, naši otroci? Iz njih delamo invalide.

Ni čudno, da ima vse več otrok psihične težave, da ne znajo razmišljati s svojo glavo, se ne zavedajo posledic določenega dejanja, niso odgovorni, nimajo delovnih navad...
Le kako bi? Namesto, da bi se pogovarjali, postavili pravila se zanašamo na druge, saj sami nimamo časa, za pogovor, igro z otrokom, za strpnost.
Od otrok in institucij pričakujemo ogromno. Od sebe???
Pričakujemo, da nam bo vrtec vzgajal otroka. Pričakujemo, da bodo učitelji naučili naše otroke. Pričakujemo, da bo država zagotovila ustrezno delovno mesto za mojega otroka.

Pozabljamo, da je glavna naloga vzgoje stvar starša. Vrtec nam lahko samo pri pomaga, usmerja, ker nismo vsevedi. Zakaj? Ker smo si družine različen z različnimi pravili.,
Tudi učitelji ne morejo naučiti ničesar našega otroka, če se otrok ne bo učil. Otrok se pa ne bo učil, če mu ne vcepimo dovolj zgodaj teh navad mi starši.
Kako naj država poskrbi za delovno mesto mojega otroka, če le-ta ne želi nositi odgovornosti, ne zna nositi posledic, mu je potrebno vsako delo orisati in ne zna razmišljati s svojo glavo?

In ravno zaradi tega, ker ne znajo razmišljati s svojo glavo, se bojim, da delamo iz njih invalide.
Ko sem bila otrok, je oče zjutraj prišel v sobo in nežno zaklica: "vstani,čas je za šolo!" Ker ni imel časa se z mano zjutraj bidati za vsako stvar, saj je moral ta čas nahraniti kokoške...sem bila primorana se sama ta čas zrihtati. Potem sem šla sama peš v vrtec, kasneje na avtobus in v šolo, v 5. razredu s kolesom v 3,5 km oddaljeno šolo.
Koko izgleda danes tole? :
Najprej cartanje v sobi, pa navodila vsedi se, kaj boš za zajtrk, pa pojej zajtrk, pa pridi se umivat, pa zobke si operi, pa prej si splahni, pa ko gre z Wc-ja, roke si operi, pa pojdi se obečt, obleci dolge hlače, ker je mrzlo, vzami jopico.... počeši se, obuj se obleci jakno, vzami šolsko torbo. gremo! Imaš nalogo?
Madona, pa saj vse naredimo namesto njih. Sploh ne rabijo razmišljati kaj mora narediti. Ne razume kaj pomeni pripravi se za šolo. ???
Kako bo ta revež uspešen v službi, če mu bo moral šef dajati za vsako stvar navodila...
Kako se bo kaj naučil, če bo čakal samo učitelja, da mu bo snov podal. Pa saj ne bo imel tistega v sebi, da bi razumel, da se bo največ naučil, če bo sam kaj doma naredil, da se mora v bistvu SAM učit, da je vsako predavanje zamanj, če se sam ne potrudi in znajde.
In potem ima slabe ocene in starši v šolo, da je učitelj nesposoben.

Sošolec se doma joče mami, da drug sošolec noče sedeti pri njem. Drugi dan, ko pa sedi, pa je vesel. In starši gredo to vsak dan težiti učiteljici, kateri ne preostane drugega zaradi vseh pritiskov, da oboje starše pokliče na razgovor. Pa kaj ji drugega preostane v končni fazi, saj je nemočna proti takšnim staršem. ZA bruhat, kaj se vse dogaja oz. česa so vse nekateri straši sposobni. Deklice se skregajo, pa dobijo domov starši obvestilo, še prej pa morajo k šolski svetovalki, psihologinji, pa starši na sestanek? Pa je to normalno?
Od kdaj imam pravico kot stariš odločati in zahtevati od šole, se sploh v to vmešavati, kje bo moj otrok sedel?
Pa včasih smo se stepli, zlasali, pa ni učitelj ni rekel besede. Danes, pa če otroka ugriznejo v vrtcu, mora vgojitelj takoj poročati staršem, če se dva skregata v šoli, je potrebno takoj obvestiti starše, ker bog ne daj da kateri toži šolo... Kako se bodo otroci naučili se zavzeti zase, se postaviti zase, če to storimo namesto njih.
Ajde, da vzamem še kakšen primer, ker je moj glih lansko leto bil prvošolec. Otroci v prvem razredu ne znajo uporabljati noža, si ne znajo obrisati riti, šmrklja, vezalk... In potem šola, ko je mojega otroka en drug otrok z nožem pri kosilu porezal po obrazu, panično išče rešitev, da jim bodo prepovedali uporabo nožev v prvem razredu, ker otroci enostavno ne znajo rezati, da o nošenju noža sploh ne govorimo. Šole so tako prestrašene, se bojijo strašev, da joj. Čudno so me gledali, ko sem rekla, da se zgodi, da je vse OK.

Madona, pa otrok rabi znati danes samo dihati. Vse ostalo naredimo ali mi starši ali nekdo drug namesto njega.
Ne vem, ubogi otroci. Ubogi, ker so ful brihtni, imajo več osvojenega znanja kot mi, imajo več možnosti za osvojitev znanja kot smo ga imeli mi...pa ga ne morejo uporabiti, ne znajo, čakajo, da jih nekdo porine naprej, mu da navodila.

Zaželim si, da bi mu dovolila, da se gre igrat v gozd, kot smo se mi, da gre raziskovat na konec vasi, ne da bi mami vedela, da se odloči in ve vnaprej kakšne bo nosil posledice, da gre sam v šolo kot si želi, pa si ne upam, ne morem, ker me bojo imeli za neodgovorno, ker me bodo prijavili CSD.
Kako bo otrok odgovoren, če ko dobi cvek v šoli, dobi mama SMS sporočilo prej ko pride domov? Če sem dobila cvek, sem se prekleto trudila cel teden in učila, da sem popravila, preden mama izve. Ta otrok lahko samo počaka da pride domov in da ga doma nekdo nadere. In kaj se bo naučil?
Če otrok šprica v šoli, dobi čez pol ure starš SMS. A ni bilo kul, vnemirljivo, ko si šprical in tega starš ni vedel? Ne pravim, da je špricanje OK. Ni, če se to ponavlja. Ampak, da ko te 1x ni v šolo, da mora mama vedeti? Pa saj ne morejo otroci ohraniti nobenih skrivnosti zase. Tudi to oblikuje otroku osebnost, so vredne izkušnje.


Ja, dajmo vzemimo vse vnemirljivo vstran otrokom, zavijmo jih v vato, razmišljajmo namesto njih, nosimo posledice namesto njih, sprejemajmo njihovo odgovornost... namesto tega, da opravimo svojo nalogo, se z njimi pogovorimo, postavimo pravila, jim razložimo zadeve, in pustimo, da se sami odločijo kako bodo, pa če je prav ali ne in da nosijo posledice svojih odločitev.

Tako, zdaj mi je malo boljše, ko sem to napisala, ker me je prekleto strah, da bo vse to res. Zdaj se pa sprašujem a čem pritisniti potrdi ali ne. Pa bom potrdila, ker me zanima še razmišljanje drugih staršev.
Torej kakšno je vaše mnenje o vse hujšem vmešavanju staršev v razne institucije (vrtce, šole ...) , o sprejemanju odgovornosti namesto otrok in podzavestnem 24-urnemu vodenju otrok.
Naredite vse, da svojega otroka pripravite na samostojno življenje, da bo znal v tem "žal krutem" svetu preživeti, se znajti in ga nimate le zase? KOliko se vas zares pogovarja z otrokom, z veseljem z njim igra, raziskuje in ga predvsem POSLUŠA.
A so nas današnji časi, krize res potisnile, prisilile v nerazumna dejanja?

Jaz SI želim, da bi zmogla več prisluhniti svojemu otroku, imeti več potrpljenja zjutraj, da se sam zrihta lepo počasi, ga pustila, da naredi kakšno bedarijo... želim si, da me ne bi toliko skrbelo zanj, da mi nekdo pove, da bo vse OK.





Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 12:20:48   
Paštetka
Pa kaj si ti nor, kak je dolgo. Še jaz tega ne bi brala user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.9.2012 12:30:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 12:44:30   
Paštetka
Ankica, sploh nisi ujela bistva user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 12:46:24   
Tutan
Nekaj podobnega sem tam nekje na prvi strani teme o pašteti (user posted image ) hotla navrečti.
Sem bila zatrta v kali.
Novodobne smernice kažejo, da je najbolje, da z otrokom ravnamo nekje kot afriška ljudstva, ki otroke dojijo tja do 7leta, pa jih imajo nonstop ob sebi na delu na polju (no, to seveda ni res user posted image , samo bere se pa ravno tako user posted image ).
Ker otrokom je potrebno vse tako zelo olajšati user posted image ...
Pa priznam, večkrat dobim slabo vest, ko mi mali nažira, da greva ven, pa imam še to in ono za postorit, pa ne gre drugače, da se to naredi (recimo skuha kosilo, opere perilo, zloži perilo, malo posesa, pobriše po tleh - čist osnovne zadeve) in njemu res ni v interesu, da nonstop svita z menoj (so določena dela, ki jih ne moreš preložit, tamalemu pa tudi ni, da bi bil skoz zraven) - in se lahko igre igrat na dvorišče - je sicer ograjeno, pa vendarle - je res vesel, ko lahko gre sam ven, pa še pse vzame zraven. Res. Pa nimam niti srca, da bi mu teh pol urce svobode, ko mamino ali atijevo budno oko ne spremlja vsakega njegovega premika, vzela.
Je pa res, da smo mi imeli to potencirano. Sprehajali pa šetkali smo se po gozdu, 3km smo hodili peš domov, mimgrede smo pri eni tetiki izprosili pasjega mladiča, enkrat smo v torbi pretovorili domov ježa, prijateljica mi je nekje v 1.razredu dala morskega prašička, pa sem ga cca 14dni skrivala v kletki pod posteljo.
Ja, to so bili časi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
21.9.2012 12:46:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 12:50:40   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Otrosi so naša prihodnost. ob tem stavku lahko samo naredim ??????, ker ne vem kaj napisati. user posted image

Današnji čvek ob kavici in ena tema tu na RR o poli salamah in posledično zbiranje podpisov za prepoved razdeljevanja reklam po vrtcih, šolah me je vzpodbudila k razmišljanju.
Kam gre svet oz. v kakšno prihodnost gredo moji, naši otroci? Iz njih delamo invalide.

Ko sem bila otrok, je oče zjutraj prišel v sobo in nežno zaklica: "vstani,čas je za šolo!" Ker ni imel časa se z mano zjutraj bidati za vsako stvar, saj je moral ta čas nahraniti kokoške...sem bila primorana se sama ta čas zrihtati. Potem sem šla sama peš v vrtec, kasneje na avtobus in v šolo, v 5. razredu s kolesom v 3,5 km oddaljeno šolo.
Koko izgleda danes tole? :
Najprej cartanje v sobi, pa navodila vsedi se, kaj boš za zajtrk, pa pojej zajtrk, pa pridi se umivat, pa zobke si operi, pa prej si splahni, pa ko gre z Wc-ja, roke si operi, pa pojdi se obečt, obleci dolge hlače, ker je mrzlo, vzami jopico.... počeši se, obuj se obleci jakno, vzami šolsko torbo. gremo! Imaš nalogo?Madona, pa saj vse naredimo namesto njih. Sploh ne rabijo razmišljati kaj mora narediti. Ne razume kaj pomeni pripravi se za šolo. ???
Kako bo ta revež uspešen v službi, če mu bo moral šef dajati za vsako stvar navodila...


user posted image user posted image user posted image
Starši smo do svojih otrok res preveč zaščitniški, priznam. Za to, da vse naredimo namesto njih, pa je kriv tempo, ki ga imamo. Če naredim vse sama, gre hitreje. My god, vstanemo ob 7ih, pa se do 8 komaj spravimo od doma. Pa počnem vse to, kar je zgoraj odebeljeno (zajtrkujemo ne, ker je zajtrk v šoli vrtcu v roku ene ure od prihoda). Kdaj bi morala ustati, da be pripravilia sami??? Kot je rekla Ankica.

No, če se svojih "napak" zavedamo, se lahko začnemo spreminjati kajne? Jaz sem letos že začela delati v tej smeri in sem se odločila, da bo moja tretješolka sama pisala svoje domače naloge (ne bom sedela zraven nje). Ker je njena naloga njena odgovornost in njena skrb. Ne moja. Če ne bo ok, bo pa vsaj učiteljica videla, kaj ji ne gre in bo zato morala snov v šoli dodatno utrjevati user posted image user posted image Pa mi ostane več živcev in posledično več dobre volje, kar pa tudi obe hčeri občutita. Se jima drugače ćažje posvetim. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 12:53:36   
Paštetka
jutri gremo na poroko in sem se odločila, da se ne bom sekirala, če zlomita kakšen kozarec in tudi ne bom šla z njima domov, ko bosta utrujena, ampak ju bom pustila da omagata. user posted image Vem ja, grda mati, ampak tega še res nisem naredila in me prav zanima kako izgleda, ko otrok omaga in kaj bo naslednji dan.
Ker vem, če ju bom vlekla ob polnoči domov, bo spet kričanje, da bi onadva bila še tam. No, pa dajmo ju uslišat user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:02:33   
Paštetka
Jaz sem letos že začela delati v tej smeri in sem se odločila, da bo moja tretješolka sama pisala svoje domače naloge (ne bom sedela zraven nje). Ker je njena naloga njena odgovornost in njena skrb. Ne moja. Če ne bo ok, bo pa vsaj učiteljica videla, kaj ji ne gre in bo zato morala snov v šoli dodatno utrjevati


JAz sem se to odločila že na začetku 1. razreda user posted image ina tudi izvajamo tako. Jaz kuham kosilo, on dela naloge. S tem, da ve, da če česa ne razume, me lahko lepo pokliče in vpraša. ČE vidim, da je kje napaka, rečem, da naj preveri. Če ne preveri, si je sam kriv, če ne bo imel vse prav.

Sem bila presenečena, ko je učiteljica zadnjič na sestanku rekla, da je oapzila, da nekateri starši delajo naloge namesto otrok, da jim narišejo v zvezek... in da tem ne da podpisa, da je naloga opravljena. Mislim halooooo????
Mali mi je zadnjič v šoli en dan manjkal zaradi bolezni, pa mu je učiteljica napisala, da si naj sposodi zvezek od sošolca in naredi doma. Pa si je sposodil zvezek od ene deklice, ki ful lepo barva. In potem se je še sam tako lepo potrudil, da sem morala zjutraj učiteljici rečt, da mu naj da podpis, ker je bilo to njegovo delo in ne moje user posted image . Poleg tega je še ugotovil, da pa zna tudi on lepo barvat in risat, če se potrudi. user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:02:52   
emma83
Ravno včeraj sem bila z mojim 2-letnikom v lokalnem kafiču z igrali in sta bili tam tudi 2 bolj glasni in pogumni punčki. Pride zraven še ena mama z 5-letnikom in se mali takoj začne jokati, ker sta tisti punčki vpili. Mama pa takoj: "Pridi k mamici!" Na koncu gre fantek v tisto hiško, punčki ga komaj notri spustita, ena mislim, da ga je še porinila in prileti mama takoj zraven: "Samo še enkrat ga udari pa te bom jaz nazaj!"

Mislim WTF? A so se otroci res tako nesposobni med sabo zmeniti in jim moramo vse k riti nositi? Pogumna mama te bo rešila pred strašnim svetom. A ne bi bilo boljše povedati otroku naj se postavi zase in vztraja pri svojem, ne pa vsakič leteti jokati k mami. Ne vem, ne razumem kam tole vse pelje.

Upam, da čez nekaj let ne bom taka mama kot zgoraj opisana gospa.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:03:49   
3jeMi
Ravno danes zjutraj sva se s starejšim sodelavcem pogovarjala o današnji mladini (mladini user posted image , samo 10, 11, 12 let mlajši od mene)... pridejo delat prek študenta, nobenega interesa za delo... nič... nikoli jim ni bilo treba delat, pa zakaj bi zdaj morali... sem mu razlagala točno to, kar je napisala paštetka (btw user posted image  paštetka super napisano, sem vse prebrala user posted image )... me je gledal kot teliček... ja, gospod, takoj je... sem mu rekla, da naj opazuje svojo hči pri vzgoji zdaj enoletne punčke, pa bo mogoče lažje razumel...

mislim, da je dandanes največji problem preveč informacij in smo starši posledično preveč obremenjeni z razmišljanjem o vsem, ne samo o vzgoji... hkrati pa pozabljamo, da moram prisluhniti otroku in sebi, in pravzaprav svojo odnos (vzgojo) prilagoditi otroku... ga glede na njegov karakter voditi, ne pa riniti svoje samo, da bo nam lažje... dejansko pa delamo škodo otroku...

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:05:15   
3jeMi
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

jutri gremo na poroko in sem se odločila, da se ne bom sekirala, če zlomita kakšen kozarec in tudi ne bom šla z njima domov, ko bosta utrujena, ampak ju bom pustila da omagata. user posted image Vem ja, grda mati, ampak tega še res nisem naredila in me prav zanima kako izgleda, ko otrok omaga in kaj bo naslednji dan.
Ker vem, če ju bom vlekla ob polnoči domov, bo spet kričanje, da bi onadva bila še tam. No, pa dajmo ju uslišat user posted image


da ne bo na koncu ravno kontra... mami bo spala čez tri stole, deca bodo pa plesala user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:06:43   
Paštetka
ga glede na njegov karakter voditi, ne pa riniti svoje samo, da bo nam lažje... dejansko pa delamo škodo otroku...


a veš, da vsak večer, ko že spi in ga pokrijem, preden grem spat, ga pogledam in to razmišljam?

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:06:59   
štrumfek
odlično napisano!
ne glede na to, da je dolgo, je vredno branja user posted image
skratka... PODPIS user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:09:11   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: 3jeMi

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

jutri gremo na poroko in sem se odločila, da se ne bom sekirala, če zlomita kakšen kozarec in tudi ne bom šla z njima domov, ko bosta utrujena, ampak ju bom pustila da omagata. user posted image Vem ja, grda mati, ampak tega še res nisem naredila in me prav zanima kako izgleda, ko otrok omaga in kaj bo naslednji dan.
Ker vem, če ju bom vlekla ob polnoči domov, bo spet kričanje, da bi onadva bila še tam. No, pa dajmo ju uslišat user posted image


da ne bo na koncu ravno kontra... mami bo spala čez tri stole, deca bodo pa plesala user posted image

itak, zakaj misliš, da jih skoz ob polnoči vlečem domov. user posted image

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 13:25:41   
nyna84
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Jaz sem letos že začela delati v tej smeri in sem se odločila, da bo moja tretješolka sama pisala svoje domače naloge (ne bom sedela zraven nje). Ker je njena naloga njena odgovornost in njena skrb. Ne moja. Če ne bo ok, bo pa vsaj učiteljica videla, kaj ji ne gre in bo zato morala snov v šoli dodatno utrjevati


JAz sem se to odločila že na začetku 1. razreda user posted image ina tudi izvajamo tako. Jaz kuham kosilo, on dela naloge. S tem, da ve, da če česa ne razume, me lahko lepo pokliče in vpraša. ČE vidim, da je kje napaka, rečem, da naj preveri. Če ne preveri, si je sam kriv, če ne bo imel vse prav.

Moja je bila sedaj dve leti v podaljšanem bivanju, in je tam delala naloge, ki pa so bile neverendingstorij (nikoli dokončani ali pa katastrofalno spackane) in če nisem sedela še popoldan z njo, naloge sploh ni bilo, ali pa ni bila za nikamor. Zato. In ko njena naloga ni bila ok, se je zgovarjala na mene user posted image Malomorgen. Kolikor truda bo vložila, takšna bo njena naloga. Nalogo samo na koncu pregledam in če ni ok, mora ponoviti vse še enkrat (npr. prepis krajšega teksta)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
21.9.2012 14:22:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 14:27:14   
tečla
Paštetka se strinjam popolnoma. Veliko preveliko otrok je zavitih v vato. Če samo pogledam svojo starejšo setro. Ima 2 leti staro hčer, skozi ji je za ritjo in skozi slišiš "pazi bum bo, pazi korenina, pati luknja, pazi to, pazi ono". Če pa dete bognedaj pade pa je itak cela panika, najprej pri seki posledično pa še pri tamali.

In jaz sem itak bila nevrjetno neodgovorna, ko sem svojemu sinu star je bil slabi dve leti dala v roke nožek za maslo mazat pa pariko, paradižnik in mcarelo da je užival in rezal za solato, Da o tem ker od svojega 4,5 letnika pričakujem da se sam obleče sploh ne govorim, grozna mama in ubogo dete.

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 14:30:04   
Doll
paštetka a to drži zate?
ker si napisala pričakujemo,pa zdaj sploh ne kužim-sori pač možgani danes počasi delajo( brez zamere) jaz nič ne pričakujem.In ja sem se vmešavala razne institucije,ko so kršile zakon!za vse ostale poskrbi otrok sam po svoje

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 14:37:36   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Kam gre svet oz. v kakšno prihodnost gredo moji, naši otroci? Iz njih delamo invalide.

...
A so nas današnji časi, krize res potisnile, prisilile v nerazumna dejanja?

Jaz SI želim, da bi zmogla več prisluhniti svojemu otroku, imeti več potrpljenja zjutraj, da se sam zrihta lepo počasi, ga pustila, da naredi kakšno bedarijo... želim si, da me ne bi toliko skrbelo zanj, da mi nekdo pove, da bo vse OK.

Da ne citiram vsega user posted image  bo RR zablokiralo user posted image

Meni se zdi, da smo mi, STRAŠI invalidi. In otrok je le posledica naga razmišljanja. Mogoče pa lahko, kljub temu, da imamo radi svoje starše (no, jaz jih imam) najdemo kakšno napako v njihovi vzgoji, ki je bila tisti čas ali pa je to pač bila vzgoja ZA tisti čas. Zdaj pa so drugačni. In ja... Preveč nas filajo po medijih o vseh krizah, črnih novicah... ampak, mi delamo napako, ker jih gledamo, poslušamo, beremo. Blagor tistim, ki pojma nimajo kaj se v svetu dogaja z bankami user posted image
Ne vem pa zakaj TI ne bi imela potrpljenja zjutraj. To pa je osebno... a se ti mudi kam? V službo? Prej se zbuditi in je stvar takoj rešena... oz. prej iti spat. Meni je to sicer težko, ker sem nočni ptič, ampak to ni tak velik problem, če moram.
Zakaj bi ti nekdo moral rečti, da bo z otrokom ok? Kdo pa ti je rekel, da ne bo?
Odloči se komu verjeti... tistim paničarjem, kjer jim je vsak korak nevarnost in vsepovsod morajo paziti in se bati (tako sem jaz včasih razmišljala) ali pa tistim, ki se jim hebe za vse, ker bo itak vse ok.. in tudi je. (tudi s takim sem živela) Danes sem našla sredino, ki je najboljša za mene in za otroka.
Še ti jo najdi. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 14:39:43   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Pa kaj si ti nor, kak je dolgo. Še jaz tega ne bi brala user posted image

Meni ni problem bilo prebrati, ker ti pa res ne pišeš dostikrat takih postov. Nekaj novega in fajno branje...
Sicer, ko  sem sama kdaj začela ali napisala v postu... "Razmišljam... " sem dobila take odgovore, da bi komot lahko nerazmišljala tisti dan user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 14:53:28   
mika
Paštetka, kam to vodi? V še slabše stanje kot je danes. Vzgoja 'vse prinešeno k riti' je že odraz današnje malde generacije , recimo 25 -30 let. Ti ki so delali v teh zlatih časih, so se naučili po liniji najmanjšega odpora prit do denarje in ne znajo za denar delat. Vsa večja podjetja, ki so propadla, so enostavno morala propast, ker so bila zasnovana še po starem socialističnem režimu. Vsak je delal eno delo in se drugega ni pritaknil. Jaz danes delam delo, ki ga je prej opravljalo od 15-20 ljudi. Res da je v manjšem obsegu, ampak obvladat moram vse, pa še več, če hočem preprečit, da ne uničijo podjetja. dejansko moram razmišljat kot prevarant in najt vse možnosti, kje se da pretregat, prevarat in ukrast.

Zadnji teden se mi je čist utrgalo. Preklela sem vse od neba do zemlje, ravno zaradi takšnih delavcev, ki ne bodo mrdnili, če jim ni. Kje sploh dobit kader, ki želi delat??? Plačo hoče vsak, delo pa prelaga na drugega.
Kaj sploh naredit? Enostavno morš bit hebeni gestapo, kontrolirat vseeeeeee po vrsti, ker če ne v šusu pokradejo podjetje. Jezna sem na direktorja, ker funkcionira na pošten način, oni pa izkoriščajo...

Ja sem zašla...pravzaprav niti ne, ker je to posledica takšne vzgoje, ki jo opisuješ. Pa ko ti zaposleni reče za neko zadevo, da on pa ne more nič in spizdi.....hjoooooooooojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mati bi ga morala naučit vezat vezalke in obrisat rit že v prvem razredu, da bi pri 30ih vedel, kaj je to obveznost....verjetno pa mu to dela še danesuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 15:45:04   
pelin
Prebrala celo štreno...kaj češ tako kot rada dolgovezim, tudi rada beremuser posted image ...lahko bi rekla, da se meni zdi veliko stvari čisto takšnih kot jih opisuješ, nekaj pa jih pač po moje štrli ven, ki se mi ne zdijo tako sprejemljive...kot naprimer tisto pisanje o tem , da ima otrok pravico do kakšne skrivnosti in mu zato ni treba povedati za vsako uro , ki jo prešpricauser posted image ...v bistvu imata lahko kar se mene tiče en kup skrivnosti ( pa jih najverjetneje tudi imata), vendar to naj ne bi bila ena izmed njih,...V mojem svetu ( in upam, da tudi v svetu moje družine) pomeni imeti skrivnost čisto nekaj drugega kot biti neodgovoren, zahrbten, neiskren...
Drugače pa se mi zdi, da je tole tvoje pisanje nekako prišlo z zamudo za celo generacijo...V bistvu se mi današnji otroci (predšolci in osnovnošolci) niti ne zdijo tako grozno neodgovorni, leni, nesamostojni, podivjani...Zdi se mi, da bi veliko njihovih staršev lahko označil na tak način...Ti otroci, ki dandanes rastejo gor, sploh v večini primerov ne rastejo v ne vem kakšnem izobilju, starši jih zjutraj ne pošiljajo v šolo , temveč jih gre od doma večina sama ..(ti si napisala, da te je nežno zbudil oče, moja dva recimo se zbudita že od prvega razreda sama oz. ju zbudi budilka, pozajtrkujeta kar imata pripravljeno, ter se sama odpravita na javni prevoz do šole...iz preprostega razloga, ker naju zjutraj ni nikoli doma), ko pridejo domov, jih veliko prispe v prazno stanovanje, pred prazne piskre v kuhinji, ...Njihovi starši se dostikrat vračajo domov proti večeru, siti vsega...s celo galono službenih problemov in bolj malo volje in potrpljenja za otroke....Seveda je tu še druga stran staršev, ki skrbno pospremijo na vsezgodaj svoje malčke v vrtec, zbudijo šolarje za v šolo, ter si nato privoščijo dveurno kavico s kolegicami v bližnjem kafiču ali pa pri kateri doma...Na kosilo se večinoma prisklednijo k mami in nesejo domov še kakšen piskerček za moža, ki bo prišel iz službe...Polpoldne je čas telenovel in zato kar od daleč pozdravijo šolarja oz. med oglasi šibnejo po vrtičkarja...In potem šolar napiše nalogo sam ( če jo ne preplonka v šoli), med tem ko surfa po faceboooku ali si pošilja sporočila s prijatelji, vrtičkar pridno gleda risanke na tv- ju v otroški sobi ali pa ga čuva babi. Mami popoldne ponavadi nima časa, ker mora gledati kaj bo Fernando ušpičil Gudalupe...In potem smo še tisti na sredi, ki se v večini držimo neke srednje pot in ga tudi včasih kaj pihnemo...Naši otroci rastejo gor enkrat manj drugič bolj pocrkljani, v večini primerov pa vseeno ne prezahtevni, nerazvajeni, razumevajoči do različnih finančnih in ostalih stisk.....pa vendar si ne morem kaj, da se ob pogledu na njih ne bi vprašala....:Le kakšna prihodnost jih čaka...Kako lahko nekdo reče, da so otroci naša prihodnost, če jim jo z različnimi neprimernimi dejanji vedno bolj uničujejo ljudje, ki jim nikoli ni nič manjkalo, ki jim tudi kljub trenutni bedni situaciji nič ne manjka in ki jim tudi v prihodnje ne bo...Tisti razvajeni, neodgovorni, egoistični, ....ljudje, ki po letih že zelo dolgo niso več otroci...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 15:51:03   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: mika



Kaj sploh naredit? Enostavno morš bit hebeni gestapo, kontrolirat vseeeeeee po vrsti, ker če ne v šusu pokradejo podjetje. Jezna sem na direktorja, ker funkcionira na pošten način, oni pa izkoriščajo...

Mika, pa kje do strele ti to delaš? Deluje mi tako kot nekje v Ruandi...pri nas v Sloveniji je po mojih osebnih izkušnjah zadev aprecej drugačna oz. ravno obratna...V večini podjetij delavci funkcioniraji na pošten način, "hebeni gestapo" v obliki direktorja pa to izkorišča in hkrati krade v podjetju...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Otroci so naša prihodnost
21.9.2012 15:56:52   
Paštetka
"paštetka a to drži zate?
ker si napisala pričakujemo,pa zdaj sploh ne kužim-sori pač možgani danes počasi delajo( brez zamere) jaz nič ne pričakujem.In ja sem se vmešavala razne institucije,ko so kršile zakon!za vse ostale poskrbi otrok sam po svoje"

Doll, jaz govorim tako ne splošno, gleđ na vse prebrano tukaj na RR, glede na razne pogovore s starši....
O tem, da se kdo ne bi vmešaval v institucije, ko kdo krši zakon ali otrokove pravice, ni govora tukaj. Predvidevam, da je to vsem jasno. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?