Paštetka
|
"Meni se zdi, da smo mi, STRAŠI invalidi. In otrok je le posledica naga razmišljanja. Mogoče pa lahko, kljub temu, da imamo radi svoje starše (no, jaz jih imam) najdemo kakšno napako v njihovi vzgoji, ki je bila tisti čas ali pa je to pač bila vzgoja ZA tisti čas. Zdaj pa so drugačni. In ja... Preveč nas filajo po medijih o vseh krizah, črnih novicah... ampak, mi delamo napako, ker jih gledamo, poslušamo, beremo. Blagor tistim, ki pojma nimajo kaj se v svetu dogaja z bankami Ne vem pa zakaj TI ne bi imela potrpljenja zjutraj. To pa je osebno... a se ti mudi kam? V službo? Prej se zbuditi in je stvar takoj rešena... oz. prej iti spat. Meni je to sicer težko, ker sem nočni ptič, ampak to ni tak velik problem, če moram. Zakaj bi ti nekdo moral rečti, da bo z otrokom ok? Kdo pa ti je rekel, da ne bo? Odloči se komu verjeti... tistim paničarjem, kjer jim je vsak korak nevarnost in vsepovsod morajo paziti in se bati (tako sem jaz včasih razmišljala) ali pa tistim, ki se jim hebe za vse, ker bo itak vse ok.. in tudi je. (tudi s takim sem živela) Danes sem našla sredino, ki je najboljša za mene in za otroka. " Lulu. Meni pa se zdi, da smo taki, kot so nas naredili starši in da bodo naši otroci, takšni, kot jih obmo mi naredili. Ne vem, če bi lahko rekla zase, da sem "invalid", ker sem bila odgovorna in znala poskrbeti zase že zelo zgodaj. Sicer ni bilo vse tako, kot so mi drugi narekovali, vendar sem vedno vedela kaj hočem in sem temu sledila. Prav tako, nisem imela nikoli problemov ne v šoli, ne v službi, denar sem si služila že v srednji šoli. Ker če sem hotela imeti kavbojke, sem si morala denar prislužiti. Ni bilo denarja. Današnji otroci pa imajo polno rit vsega in sploh ne vejo, kaj bodo, kaj želijo za v naprej. Zdi se mi, da živijo za ta trenutek. Še enkrat. Govorim splošno, če pa že moram...spat hodimo verjetnom s kurami. Moja deca ob osmih spijo. Jaz v službo ne morem zamuditi Ni fora v tem prej spat, prej vstat. Menim, da so otroci danes tako izklopljeni, da so brez stalnih navodil povsem izgubljeni in sploh nimajo občutka, kaj pomeni zamuditi v šolo. Ali pa npr. o se mladež v službi. Začne ob 7.00 privleče se ob 7.30, namesto, da bi prišel 5 minut prej.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 21.9.2012 16:27:59 >
|