|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 17:09:36   
Dolina
Ojla,

kot kaže je bil mastitis, ker mi je vročina v eni uri narasla na 39. Grozno. Dojka me sicer ne boli tko hudo, je pa zdej tud ta rdečina prišla...
Dobila sem Obrenin antibiotik - jem 3 kapsule na 6 ur od včeraj popoldan.

Zanima me, če je katere jedla te antibiotike in kako so vplivali na vašo :duda:? Mene namreč grozno skrbi, ker se Zoja zbudi, samo, da bi jedla (in pa ko jo napenja), to je na 2,5 ure čez dan, ponoči mi je spala kar 7 ur skupaj. Dojiti jo moram pa na obe dojki (pred mastitisom sem jo samo na eno - en obrok), pa še to je skoraj premalo. :((:((:(( ponavadi je bila budna zjutraj 2 uri, pa celo popoldne. Danes pa samo eno uro zjutraj, zdej pa še vedno spi. Pediatrinja sicer pravi, da še ni slišala, da bi ta anitbiotik otrok postal tak zaspanček. mene pa vseen skrbi? A jo pustim pri tem novem ritmu, al jo zbudim, da bo mal pokonci?
Res ne vem, kaj naj. Pa še mleko očitno zgineva. :((:((:(( Danes dobim pumpico, ker si po dojenju ne morem stisnit niti ene kaplje več (očitno ni več mleka, ker včeraj je še šlo na roko - al pa ne znam?)

zaskrbljena Dolina&zaspanka zoja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 17:12:46   
Jančika_
10 dni po porodu sem fasala mastitis, dobila Orbenin, nisem opazila, da bi to na malega kaj vplivalo. Mleko pa še bo, ti jo samo lepo pristavljaj. Mleka se dela toliko, kot ga tamala poje, zato ni čudno, da ga po dojenju ni več.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 18:33:28   
sonjaka
Jaz sem jemala ob mastitisu mislim da Hiconcil. Pa ni bilo nobene reakcije pri hčerki. Mogoče malo driskice, ampak ne omembe vredno. če se bo nadaljevalo mogoče zamenjaj antibiotik.
Drugače pa mislim, da si ni dobro stiskati mleka (sploh,če že imaš mastitis). To nekateri zdravniki in patronažne svetujejo, vendar svetovalke za dojenje ne. To ti bo povzročilo, da bo nastajalo še več mleka in ker ga mala ne bo spila (nastane ga toliko, kolikor ga rabi oz. spije) zopet lahko pride do zastoja in mastitisa.

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 19:45:26   
Anja167
Jaz sem tudi, ko sem imela zamašen mlečni vod v eni dojki, dojila enkrat na bolni, enkrat na zdravi dojki. :zmeden: Itak je preveč bolelo, da bi si upala vsakič dojiti na obeh...

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 20:36:07   
piščanc
grozno, upam da se bo mastitis kmalu pozdravil. glede obnašanja dojenčka, pa se mi zdi, da je čisto normalno, moj Žiga bo imel dva meseca in ima tak ritem že od začetka, enako ga moram dojiti na obe dojki, tok majhen dojenček je pa itak zelo malo pokonci

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 21:22:18   
Dolina
Sonjaka, a mislijo svetovalke za dojenje, da si med obroki ne stiskat mleka, ali tudi takoj po obroku, če ta mala ne bi vse spila? :zmeden: Zdej sm pa čist zmedena. Patronažna in zdravnica sta mi rekli, da moram po obroku ta bolno dojko do konca spraznit, da preprečim zastajanje mleka. Problem pa je v tem, da že cel dan poskušam na roko in tud ena kapljica ne priteče (včeraj je pa šlo). Tko, da mislim, da jo že ta mala sprazni. Sm pa zdejle probala še z Aventovo pumpico, pa tud ni nič ven priteklo. :zmeden:



(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Orbenin in vpliv na dojenčka
24.3.2005 22:04:50   
sonjaka
Ko sem jaz imela mastitis, sta mi tudi patronažna in zdravnica rekli stiskat, da ne bo kaj ostajalo (iz bolne dojke). Ampak meni itak ni šlo - ne na roke, ne s črpalko nič.
Sem pa klicala svetovalko, ker mi tudi zatrdlinica ni nekaj časa izginila, pa je rekla, da sploh ne stiskat, ampak čim večkrat pristavljat na bolno dojko, da otrok tisto spravi ven. Nekaj časa pa je itak zatrdlinica, ker je vneto in se mora vnetje pozdravit - za to bodo poskrbeli antibiotiki. Tako, da je fino, da ti mala pije in res aktivno sesa. Ne pa stiskat ne po, ne vmes med dojenji, ker bo nastajalo samo še več mleka. Vseeno pa pred dojenjem grej dojko in masiraj zatrdlino še med dojenjem (če je na mestu, da lahko).
Meni je res zatrdlinica izginila šele proti koncu jemanja antibiotikov, ko sem bila že kar malo zaskrbljena (jemala sem jih 10 dni).

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?