Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Operacija žrelnice v Murski 12.3.2009 8:04:00
|
|
|
|
pupika
|
Mi smo dobili izvid za operacijo žrelnice, me pa zanima kako ste bili zadovoljni v bolnišnici Murski Soboti. Meni je P predlagala naj gremo v Mursko, baje so bolj prijazni in manjša čakalna dobo, kajti v Mariboru naj bi bila čakalna doba 2 leti. Ima pa naš mali tipične znake za povečano žrelnico, usta ima vedno odprte, ponoči smrči in se zbuja ker ne more dihati skozi nos, kljub temu da ni prehlajen. Ima večkrat vnetje bezgavk, ravno včeraj sva bila pri P, ki je ugotovila da ima bele obloge na mandeljnih in sva dobila antibiotik Zinnat, kljub temu da nima vročine. Malo sem bila skepčična ali mu dati antibiotik, ker drugače naj bi bil živahen le toži da ga boli v grlu in mandeljnih, drugače normalno je in pije. Zanima me tudi če so še kateremu otroku predpisali antibiotik pri povečanih bezgavkah in mandeljnih. Je pa danes ponoči po dolgem času lepo normalno dihal skozi nos, ko je dobil odmerek zinnata.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 12.3.2009 8:08:22
|
|
|
|
Anonimen
|
od prijateljice triletnica je včeraj tudi dobila natib.zaradi povečanih bezgavk,ampak res ful povečanih.je rekla pediatrinja da brez antib.ne bo šlo nazaj.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 12.3.2009 8:15:25
|
|
|
|
Anonimen
|
no pa naš 3letnik ima tudi povečano žrelnico in lani je imel eno 8x vneta ušesa,pol smo bli pri žigerju in je ta rekel žrelnico ven.pol smo šli pa v ukc maribor po drugo mnenje,pa so rekli da naj se pridemo pokazat čez eno leto!in je žrelnica še vedno tu.povedali so tudi da otroška glava med 3 in 4 letom zraste in potem žrelnica ne dela več takih težav.imam prijateljico ki je malega dala na op.žrelnice in ima še vedno vnetja ušes eno za drugim.tak da mi še kr čakamo.in v letošnji sezoni vrtca,smo bli bolani 1x,do zdaj od lani septembra.res pa je da jima dajem vsak dan homeopatske kroglice.aja,pa novejše raziskave povezujejo odstranitev žrelnice z chronovo boleznijo.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 12.3.2009 8:18:24
|
|
|
|
bori2
|
Mi smo bili v isti situaciji; v Ljubljani bi bila čaklalna doba 18 mesecev, zato smo se odločili in bili v 2 mesecih operirani v Izoli. Nam se je izšlo odlično. V kolikor imaš zadržke glede "poznavanja" bolnice se vsedite v avto in pojdite na oddelek vprašat in se pozanimat, se boš na lastne oči prepričala kaj in kako. Kar se pa otroka tiče - iz lastnih izkušenj - ČIMPREJ, saj otrok trpi. Naša je po operaciji (operirana je bila junija 2008, stara malo manj kot 6 let) rekla: mami tudi, če me je bolelelo je zdaj fejst. Lahko je-požira, ne mučimo je s čiščenjem nosa, naspi se brez smrčanja, diha na nos in so tako tudi vse športne aktivnosti lažje izvedljive. Da se je v 3 mesecih zredila 8 kg pa je bil za nas (imela je pri 5,5 letih 17 kg) itak blagoslov. Da se pomiriš glede bolnice se dogovori za obisk z otorinolaringologom, najbolje predstojnikom in pelji otročka, skupaj z izvidi pokazat. Pri nas je lepa beseda lepo mesto našla,...
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 12.3.2009 8:41:31
|
|
|
|
pupika
|
Mary tudi mi smo bili pri žigerju, pa je rekel, naj pridemo še enkrat na pregled k njemu preden gremo na operacijo, ker se lahko tudi sama žrelnica popravi, včeraj pa je P rekla, čimprej se naročite na operacijo, danes smo dobili datum operacije 22.6 v murski. Bomo pa sedaj po kuri antibiotika malo bolj spremljala malega. Ker to seje pri našemu začelo pred 3 meseci, prej ni imel nobenih problemov. Do enega leta, dokler ni šel v vrtec lahko rečem da je bil zdrav, razen enih 3 viroz, potem se je pa začelo z laringitisi, lani je imel 3 krat vnetje ušes, letos pa enkrat, pa naju je nadomestna P pri zadnjem vnetju poslala na ORL, kjer je ugotovil povečano žrelnico. Mi je pa včeraj P razložila, da gre pač našemu malemu na bezgavke, ker ima sedaj v tem letu že tretjič povečane bezgavke na vratu in mandeljne, pred mesecom dni je imel celo po celem telesu povečane bezgavke, pa ni dobil antibiotika. Se pa tudi sedaj v teh 3 mesecih močneje slini, slina mu kar teče iz ust. Bomo videli če se mu bo sedaj po antibiotiku kaj popravilo stanje, ker me tole z chronovo boleznijo pa tudi ni kar takonedolžno, mary kaj je že chronova bolezen. Bori kaj vaša mala je hujšala tudi zaradi žrelnice, ker naš mali je kar dobro rejen, namreč pri 2,5 letih ima 14,5 kg.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 12.3.2009 14:31:27
|
|
|
|
Anonimen
|
chronova bolezen prizadene prebavno pot,lahko od začetka požiralnika pa vse do zadnjične odprtine.kjerkoli na črevesju se pričnejo razna vnetja,zaprtja,driske hujšanje,kri v blatu,sluz..ko pride do močnih vnetij ti lahko poči črevo itd.itd.lahko bi ti naštela še in še.poznam dva,zdravnika in eno prijateljico,oba imata chrona in obema so odstranli žrelnico.in ravno ta zdravnik nam je povedal kaj je slišal na teh njihovih kongresih. Bori2 glej hvala bogu ,če ji pomaga,jaz sem pač mnenja da žrelnica ni kr tak za ven šibnit,ker sigurno ima veliko obrambno funkcijo v telesu,ravno tako kot bezgavke.tak da dokler ne bo nuje,pa je ne damo ven.raje 5 različnih mnenj,kot potem posledice.vsak starš se pač odloči za tisto kar misli da je prav za njegovega otroke.in prav je tako.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 13.3.2009 6:46:23
|
|
|
|
pupika
|
Mary najlepša hvala za to informacijo, tudi jaz se vedno bolj nagibam k temu, da odpovemo operacijo. Mi je pa zadnjič P točno povedala, da gre pač našemu malemu na bezgavke in na mandeljne in se tam telo bori z virusi, pri našemu še zadnje dva meseca vsaki prehlad pokaže na bezgavkah, verjetno tudi vsak virus, ker je vedno brez vročine. Naj še omenim, da je naš mali nehal smrčati ponoči in lepo diha skozi nos, verjetno je res potreboval samo antibiotik, če se bo vse to ostavilo, bom pri P zahtevala ponoven pregled pri dr. Žigerju, ker mij e sam rekel, naj pred operacijo pridemo ponovno k njemu, ker se lahko žrelnica sama od sebe popravi. Pa mary tako kot si rekla, naš mali je star 2,5 leti in ima še vedno možnost da mu to mati narava sama pozdravi.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 18.3.2009 11:37:47
|
|
|
|
bobika
|
ravno v takšni situaciji sem bila jaz pred parimi meseci. Nisem se mogla odločiti ali naj gre na operacijo ali ne. No odločili smo se da gre. In sedaj čakamo. Še 14 dni. Naša pa full slabo sliši zaradi tega in tudi smrči, se ponoči zbuja in kriči. Huje je ko je malo prehlajena ali ko se ji bliža prehlad. Tako, da bo pomoje najbolje to. Smo pa tudi bili pri Žegerju in naša pediatrinja (dr. Melink) je samo potrdila, da je treba dati žrelnico ven. Poleg nje pa še pulmologinja, h kateri hodi zaradi bronhitisov. Tudi Manca bo operirana v ms. lp
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 18.3.2009 13:47:24
|
|
|
|
pupika
|
Bobika potem pa javi kako je v murski. Kaj to odstranijo celo žrelnico, ali jo samo malo popraskajo, ker kolko imam jaz v spominu, so mojima nečakoma, ki sta bila v Izoli samo spraskali žrelnico. Pri nas se je sedaj smrčanje končalo, bomo videli kako bo čez kake dva meseca.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 18.3.2009 15:27:55
|
|
|
|
bori2
|
Ja. Žrelnica in nebnice - mandeljčki so pomembni obrambni mehanizem telesa. Vendar se včasih njihova obrambna funcija ne obnese, oz. jo zanese na "kontra" stran. Kaj je dobrega v anginah, smrčanju, zamačenemu nosu, dihanju na usta? Nič. Vsaj v našem primeru nas je to stalo pravilnega razvoja in rasti. Žrelnico postrgajo in je ne vzamejo ven, izrežejo pa mandeljčke, oziroma jih postrgajo, v kolikor obirajo pretočnost grla. Še enkrat pravim, nam je naredilo ok.
|
|
|
|
RE: Operacija žrelnice v Murski 23.3.2009 8:08:46
|
|
|
|
timoteja
|
Mray10, saj žrelnice sploh ne odstranijo, ampak pri povečani žrelnici le-to "popraskajo", oz. kako bi rekla, zmannjšajo, lahko se zgodi, da ponovno zraste oz. se odebeli, ne gre za fizično odstranitev, kot pri odstranitvi mandljev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?