Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 10:19:04
|
|
|
|
leah
|
Ker bom rodila z EA,sem se že pošteno pozanmala o zadevah v zvezi z "njo",a seveda vedno ostane še kaka zadeva,ki pač izgine z obzorja:)-Predvsem me tukaj zanimajo izkušnje tistih,ki ste rodile v Postojni? 1)Ali kateter,ki ti ga vstavijo kaj boli? 2)Primer:da sem odprta šele 3 cm,boli pa me že kot :hudicek:,ali mi dajo EA kljub temu,ali moraš čakat,da se do konca odpreš? 3)Kateri porodničarji so bili prisotni pri vas? 4)Kdaj in koliko časa je lahko partner na obisku? 5)Ker bom izbrala delni rooming,da se vsaj ponoči malo naspim, me zanima,kaj sploh početi čez dan.Ja vem, da imaš takrat otroka pri sebi,kar je the best,ampak a ga lahko neseš kaj na hodnik,se lahko z njim kaj sprehodiš,ali novorojenčki full spijo,....torej kaj se dogaja čez dan?:zmeden2: 6)A si je katera izrala akšno svojo glasbo,ki ti jo baje lahko vrtijo? No toliko zaenkrat,če se bom pa še kaj spomnila, pišem;)
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 10:29:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi odgovorila samo na peto vprašanje, če dovoliš. Tisto mi je malo hecno, pa brez zamere. Brez skrbi, ne bo ti dolgčas. Ti bo že dojenček povedal, kaj delaj z njim. Še to, kar ti bo "ukazal", boš težko, ker se boš zaradi šivov verjetno malo teže premikala. Brez skrbi, ne bosta se dolgočasila, ha, ha.
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 11:05:22
|
|
|
|
Lunca1
|
Jaz ti lahko odgovorim na prvo vprašanje. Vbod sicer čutiš ni pa nič hudega. Potem ko vstavlja kateter sem vsaj jaz čutila bolečino, prvič mi je sevala v desni kolk in stegno, drugič pa v levo polovico hrbta (prvič ni dobro prijela zato so ponovili). Meni se vstavljanje ni zdelo nič hudega, ubogaj pa navodila anastezista, kako se namestiti. LP Lunca
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 11:06:24
|
|
|
|
Lunca1
|
Še to, bolečina ki sem jo omenila je v bistvu samo zato, ker se s katetrom približa živcu in je potem ne čutiš več, to je samo pri vstavljanju. Lp Lunca
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 11:22:27
|
|
|
|
sa
|
Lep pozdrav,jaz nisem cisto nic cutila ko so mi vstavljali kateter:bravo:glede petega vprasanja se pa popolnoma strinjam z Splisni:)
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 11:41:17
|
|
|
|
Gina
|
Jaz nisem zihr pri koliko prstih ti vstavijo kateter, ampak moji sosedi v porodnišnici so ga pri 5 prstih, sigurno ne čakajo, da si odprt do konca, sej vendar bolijo popadki in to ko se odpiraš. Ko otrok hoče v resnici ven NE BOLI, oz. ti paše, ker zgleda kot bi te fino tiščalo kakat, pa ti končno pustijo da pritisneš. Porajanje je sicer neprijetno, boli pa ne. Pri meni je bil prisoten dr. Gaber. Med porodom zdravnika skoraj ne vidiš. Ves čas so ob tebi babice. Zdravnik pride samo k samemu porodu in on te zašije. Pokličejo ga seveda tudi med popadki, vendar samo, če kaj ne gre tako kot je treba, sicer pa ne. Tako je tudi v Lj. Partner je na obisku toliko kot ostali, ne pustijo dlje. Lahko pa pride k tebi na obisk med drugimi urami, če greš ti na hodnik in v posebno sobo "za goste", ki je pravzaprav soba namenjena tistim, ki čakajo, če je v sobi preveč obiskov, ali za otroke, ker imajo tam igrače. Ves dan in vse dni boš imela toliko dela s sabo in z dojenčkom, pa non stop se boš s sosedama pogovarjala o vaših otrocih, tako da ne boš niti slučaj no imela čas za časopis, tudi če ti ga prinesejo. Prav vesela boš, če boš lahko sploh našla čas za kakšno minutko zadremat. Glasbe si nisem izbrala, ker se je ves čas nekaj dogajalo in mi niti slučajno ni pasala muzika. lep porod pa pa
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 12:53:31
|
|
|
|
Lunca1
|
Meni so na Jesenicah vstavili kateter takoj po umetnih popadkih. odprta sem bila pa 2 prsta in sem imela že zrel maternični vrat. Lp Lunca
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 13:31:47
|
|
|
|
leah
|
Mislia sem na kateter za lulanje:zmeden:
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 13:41:51
|
|
|
|
sa
|
Meni katetra za lulanje niso vstavili:zmeden2::zmeden2:
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 13:49:38
|
|
|
|
danajana
|
1. kateter za lulanje ne boli nič ker imaš EA 2. jaz sem bila odprta 2 prsta in ni bil problem glede EA 3. meni nič kaj všečen Tasov mislim da se piše, od babic pa se ne spomnim več imen - imam napisane. Sta bili dve, ker so se vmes zamenjali 4. v porodni je prisoten stalno, ko greš v sobo gre on domov. Obiski so od 14 do 15:30 ure (upam, da je ura še taka kot lansko leto) in takrat je partner lahko s tabo, drugače morda če greš ven iz sobe na hodnik vendar je to res le par minut. Otroka ne moreš peljat kar ven, ker ponavadi sestre kaj težijo, da se bo prehladil. Če vzameš svojo sobo in zraven plačaš še za partnerja je prisoten lahko tudi 24 ur. Tako je bilo pri meni zadnje tri dni. 5. kaj početi čez dan..... ha, zanimivo vprašanje. Nič, počivaš, jamraš da te bolijo šivi, malo previjaš, hranih malega, crkljaš, bereš, poslušaš radio, se greš tuširat, če ga lahko neseš na hodnik sem ti odgovorila v prejšnjem vprašanju. Moja je prva dva dneva samo spala, ker je imela zlatenico, potem je bila en dan pod lučko in sem bila sama, lahko sem jo "stražila" ali pa počivala v sobi... V dopoldanskem času non stop nekdo hodi po sobi, čistilke pa vizita, pa potem ti odpeljejo dojenčka na vizito, pa ješ,.... 6. v porodni sem poslušala tisto, kar so oni dali gor, radio.
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 13:50:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj naj bi ti pa vstavili kateter za lulanje? Lulaš lahko po želji... Mogoče lahko pride do problema edino po porodu, ker zaradi anestezije (pa ne samo epiduralne) nekateri dalj časa ne morejo iti lulat in jim zato vstavijo kateer. No, jaz sem ga zaradi CR imela, vendar so mi ga vstavili pod narkozo. Ko so mi ga potegnili ven, pa nisem čsito nič čutila. Verjetno je pri vstavitvi isto.
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 14:02:11
|
|
|
|
beba76
|
Kateter so mi vstavljali najmanj 20 krat (huda bolezen - 1 leto v bolnici, po par dni skupaj strogo ležanje) zmerom brez narkoze in me NIKDAR ni bolelo. Sem čutila, ko so mi cevko vstavili, bolelo pa ni. Ne vem, mogoče je ob porodu vse bolj občutljivo in boleče, ali pa je Mina1 imela srečo s "sposobnim" in "nežnim"osebjem.
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 15:17:14
|
|
|
|
leah
|
Danajana bogica,Tašev je moj ginekolog:)-In vem kaj misliš....Tudi jst upam, da bo ravno takrat končal "job" ali pa bo na dopustu:)-Čeprav dvomim...Je pa drugače kot ginekolog tko kar ql, men je predvsem všeč to, da je full flegma in,da ne zganja panike,ker eni jo full za bz-mislim,pa da bi vseeno lahko bil malo bolj...khm...kako bi rekla...toplosrčen in kaj več povedal,ko se ga kaj vpraša. Baje, da je zlo fajn dr.Likar,I guess:zmeden2:Tko,da ...pišuka jst mam rok glih na torek,in upam, da je to tisti torek v mesecu, ko ima Tašev ambulanto odprto,ali pa, da se bo tamala rodila v ponedeljek popoldne....takrat tdi dela:zmeden2:Haha...joj kako sem nesramna...Hvala za odgovore.....
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 16:54:14
|
|
|
|
Lunca1
|
Ojla! Meni so vstavili tudi kateter za lulanje, ker brez nisem mogla. mene je zabolelo. to je bil najbrž dokaz, da EA ni dobro prijela. LP Lunca
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 17:11:44
|
|
|
|
Gina
|
Mene kateter nikoli ni bolel, čeprav sem nazadnje sama šla brez katetra. Tašev je res malo čuden. Likar je pa ful prijazen. Pri meni je bila babica Nataša, drugi babici se pa ne spomnim imena, ampak sta bili super prijazni in strokovni!!:bravo::bravo: LP
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 19:41:54
|
|
|
|
Erika 1
|
Ja Gina, TAšev je pravi mesar, tiste, ki jih je imel vse pravijo, da je grob in reže preveč pa brez zveze. Ma Likar je čisti srček, k sem ga vidla (za spremembo od Taševa) nisem čisto dobro vedla kdo bo koga pregledal. Nežen, pa prijazen, nikoli ne kriči. Pa Kristenič ali neki tazga je tudi OK. Pero anastezist Grmek je katastrofa. Bolj k me je bolelo bolj me je spraševal a me boli ali ne, pa kolk od 1 do 10, pa sem rekla da 15, pa je rekel gospa zadršte se malo, da da mu j.... odrežem. PA nonstop neki se pametnega dela - kaj čutite? OK našteješ, "neki ste pozabla". Ma posluši po 12 urah popadkov bi tudi on kaj pozabil - pozabla sem mu povedat, da me koža srbi, čeprav je videl, da sem se praskala. Moj mož ga je dvakrat na hodnik sparvil in ga pošteno po domače nadrl, pa je blo mal boljš. Aja pa še zaspal je vmes, tako da smo ga mogli budit, meni pa je EA popuščala, tako, da sem krogce, pa kvdratke vidla.
|
|
|
|
One question...or two-EA 20.12.2004 23:43:50
|
|
|
|
leah
|
:(:(:(Ajajajaj....not nice!
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?