wing
|
Po moje je tudi čas, da mu daš plenico dol, s tem, da ga potem vsake toliko vprašaš, če mu je lulat, ga posadiš na kahlico in počakaš. Sicer praviš, da kahlice ne mara , poskusi mu jo približati na kak način. Pri nas sta se " s kahlico spoprijateljili" na način, da sem dajala nanjo najprej njene najljubše igrače-dojenčke in jih potem pohvalila, kako super, da so se polulali v kahlico in se ji je zdelo to tak fino. Naša je brez plenice od 20m, je pa odvajanje sovpadalo z letnim časom, namreč, poleti je bila brez plenice, ker smo bili veliko zunaj, na kopanju in ni bil tak problem, če se je polulala in se je praktično odvadila tistega omotavanja, jo je samo po sebi začelo motit in ovirat, pa še vroče ji je bilo. Ampak kahlica še tudi ni prišla toliko v poštev. Potem pa ji je enkrat uspelo v kahlico in tista pohvala in čudež, ki ga je ugledala v njej, je enkrat za vselej bil dovolj, da se je navadila nanjo in res se od takrat ni nikoli več polulala v hlače. Večkrat sem jo dajala na kahlico, jo zadržala gor s kako knjigico, dokler se ni olajšala in tako počasi se je sama navadila in zdaj gre kar sama, si sleče hlače in spodnje hlačke, se polula ali pokaka in me pokliče. Malo se še moram čudit in poveselit( to ji neznansko paše ) in to je to. Brez problema, enako v vrtcu. Poskusi počasi, morda s kakšnim medvedkom, ali kakšno drugo igračo, ki jo ima tvoj otrok rad, ali pa kakšno knjigico o kahlici,... Veliko sreče pri odvajanju od plenice!
|