|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odprta za en prst
11.1.2005 17:44:06   
Anonimen
Živjo!
Imam še en teden do PDP, pa sem bila danes na pregledu in mi je G rekel, da sem odprta za en prst. Kaj to pomeni?!:zmeden:
Ali to pomeni da se bo kmalu začelo dogajat, ali nič kaj konkretnega? CTG ni pokazal še nobenega popadka, tudi počutim se OK, samo včasih čutim pritisk navzdol.
Kako se je pa pri vas to dogajalo?
LP
Tasha
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Odprta za en prst
11.1.2005 17:50:18   
frutka_
Super. Še malo pa bo! Jaz sem bila tudi odprta pa sploh nisem vedela.No, isti dan, ko sem imela pregled in so ugotovili da sem odprta sem dobila svoje popadke in rodila.

Aja, ni pomembno samo, da si odprta, temveč tudi stanjšan maternični vrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Odprta za en prst
11.1.2005 17:51:28   
puri
Jaz sem bla na zadnjem pregledu pri ginekologu odprta tudi en prst!
Meni je sicer rekel, da je do poroda lahko še en teden, toda jaz sem šla rodit še isti dan- ponoči!

Tako da mislim, da bo kmalu napočil tvoj čas in boš v rokah držala največji zakladek:duda:! V roku enega tedna sigurno!

lp,
pa čim lažji porod ti želim in zdravega otročka!:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Odprta za en prst
11.1.2005 18:40:40   
Anonimen
Hojla, Tasha!

Prav vesela sem zate, da se že odpiraš. Jaz sem bila na pregledu včeraj in še nič, popolnoma zaprta. Se mi je pa v petek že odluščil čep, ki varuje maternični vrat, kar pomeni, da se je začel tanjšati. A do poroda je lahko še daleč. Najbolj se bojim, da se ne bi odpirala dovolj hitro. Me je tega ful strah. Baje za odpiranje brez bolečin ful pomaga čaj iz materine dušice. Moja kolegica je to pila 14 dni pred PDP in ko je prišla na redni pregled, so jo vprašali, če ne čuti popadkov, ki jih ima baje že na 5 minut in je odprta 5 cm. Ona pa ni nič čutila. Si moreš predstavljati kaj takega. Priti do 5 cm brez ene bolečine. Prve popadke je začela čutiti šele, ko je bila odprta 8,5 cm. Srečnica! Sem mislila kar iti piti ta čaj, a sem si hitro premislila, ko sem se spomnila, da se lahko zgodi, da bom kar doma rodila, ker bi prišla prepozno v bolnico. Adijo, me je kar groza! Raje ne! Saj veš, ob prvem popadku ravno ne letiš takoj v bolnico, v tem primeru pa bi bilo že prepozno.

Torej, pustimo se presenetiti!:rozica::rozica::rozica:

Bye,

Blacky s :duda:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Odprta za en prst
11.1.2005 18:59:13   
mirka
To je fajn veš.
Jaz sem bila odprta dva prsta več kot 14dni prej in sem se počasi sama odpirala. Ko je prišel D day(tudi en teden prej), sem bila odprta za štiri in pol. To pomeni da se telo samo počasi pripravlja na porod, kar je pol ko rojevaš zelo fajn. Meni vsaj ni bilopotrebno nič umetnih in vse skupaj je bilo v eni uri in pol konec.

Pa SReČNO!

:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Odprta za en prst
11.1.2005 19:20:20   
Annny
Jaz sem šla en prst odprta v porodno sobo:)
Res pa je, da mi je CTG že cca. 10 dni prej kazal popadke!
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Odprta za en prst
11.1.2005 20:20:52   
Anonimen
Ja, to je res dobro, da se odpiraš. Jaz sem namreč niti slučajno nisem, tudi po tistih zdravilih, ki ti jih vstavijo, in sem zato imela carski rez. Res pa lahko vse skupaj še dolgo traja. Mislim, da je prav pri Lunci tule iz RR še dolgo trajalo od takrat pa do poroda.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Odprta za en prst
11.1.2005 21:08:43   
Gina
Jaz sem bila odprta 1 prst tri tedne pred pdp, na pdp sem bila odprta 3 prste, rodila sem s tedensko zamudo, pa še takrat ne bi, če mi ne bi sprožili:zmeden2:
Tudi pri prvih dveh je bilo podobno, samo da sem oba rodila na pdp s svojimi pop.
Jaz držim pesti zate, da bi bilo čim prej in da se ne bi preveč načakala.:):sloncek::)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Odprta za en prst
11.1.2005 21:25:23   
lelaval

To sicer še ni znak za alarm, lahko pa tudi že pričakuješ, da bo to tvoj dan D. Kot sem že prebrala druge odgovore, vidiš, da so bile tik pred zdajci odprte. Jaz sem bila pri obeh porodih že 3 mesece prej odprta. Mislim, pada ko si nekje 4 cm odprta, pa je čas za porod.
Držim pesti, da boš imela čim lažji porod.:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?