|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odpravnina?
30.11.2008 9:25:54   
bambi
Dobila sem odpoved iz poslovnih razlogov in me zanima kako se računa odpravnina. Vem, da je 1/5 plače za vsako leto, vendar ne vem ali je to od bruto ali neto plače.
Pa še to me zanima, določen imam odpovedni rok 30 dni.... ali je to 30 normalnih ali 30 delovnih dni?

LP

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odpravnina?
30.11.2008 9:34:45   
ona
Tukaj sem ti nekaj skopirala in kot se jaz spomnim je vedno osnova bruto plačauser posted image

ZDR določa višino odpravnine, le to pa veže na trajanje dela delavca pri posameznem delodajalcu. Pomembno je, da ti zneski niso določeni v minimalni višini, kar pomeni, da v avtonomnih virih ali pogodbah o zaposlitvi njene višine ni treba določati. Seveda pa je dopustno v teh virih določiti tudi višje zneske odpravnin. Po ZDR je višina odpravnine v znesku:

- 1/5 osnove za vsako leto dela pri delodajalcu, če je pri njem bil zaposlen več kot eno leto in manj kot pet let - delavec, ki mu je pogodba o zaposlitvi odpovedana iz poslovnega razloga ali razloga nesposobnosti, vendar ni bil pri delodajalcu zaposlen vsaj eno leto, torej nima pravice do odpravnine,

- 1/4 osnove za vsako leto dela pri delodajalcu, za zvestobo od petih do petnajstih let, in - 1/3 osnove za vsako leto dela pri delodajalcu za zvestobo nad petnajst let, pri čemer je osnova povprečna bruto mesečna plača, ki jo je delavec prejemal ali bi jo prejemal, če bi delal, v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo.

V skladu z določbo ZDR znesek odpravnine ne sme presegati 10-kratnika osnove, razen če v kolektivni pogodbo na ravni dejavnosti ni določeno drugače. To pomeni, da npr. delavec, ki je bil pri delodajalcu zaposlen 35 let, ne bi prejel odpravnine v višini 35 x 1/3 osnove, kar bi zneslo 11,6-kratnik osnove, temveč le 10-kratnik njegove osnove.

Glede odpovednega roka je 30 dni po mojih pojmih,30 koledarskih dniuser posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?