|
RE: Odnosi: otrok-starš,ki ne živi z otrokom 23.7.2008 21:38:13
|
|
|
|
nosek
|
pozdravljena, vse je odvsino od vaju s partnerjem. jaz imam otroka starega skoraj 3 leta in se stiki izvajajo že skoraj 2 leti. žal bivši ne sodeluje tako kot bi mogel in to se pozna pri otroku, ko pride od očeta. če te zanimajo podrobnosti in kako se borimo s tem, mi piši na zs. v glavnem ti svetujem, da otroku vedno odkrito poveš kdaj bo šel k očetu in za koliko časa ne glede na starost, nikoli slabo govoriš o očetu v pričo otroka, ne sili v otroka, da ti pove kaj se dogaja pri očetu, pusti mu ča, kajti to ga bo matralo in se ti bo sam izpovedal-a, pusti mu, da izrazi svoja čustva, pritegni očeta k sodelovanju, če je možno na vseh področjih, če mu zaupaš seveda naj ga kdaj tudi kam pelje, npr. h dejavnosti(ne vem, koliko je star otrok)... vedno se odkrito pogovarjaj z otrokom in partnerjem, sproti rešuj probleme, predlagaj določene zadeve, zahtevaj... vedi, da otrok najbolj trpi pri vsej tej stvari in njemu je treba stvari olajšat. vedi, da imaš kljub vsemu lahko lepe odnose z partnerjem, čeprav je to tvoj bivši ali pa ne živita skupaj. mnogi se tako bolje razumejo in so tako že leta in leta. jaz se z očetom svojega otroka ne razumem, najeda me non stop, hudo mi je, ko gledam trpljenje lastnega otroka, pa moram ostat močna, čeprav je to težko in bi najrajši ubila bivšega, pa ne morem. zaradi otroka, dobro, da mi v vsej zadevi stojijo starši ob strani in mi veliko pomagajo. čeprav je težko, se najde veliko lepih trenutkov, ko pa je resnično težko, pa pomaga pogovor s prijateljem, prijateljico...
|
|
|