Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: Sita ... pa ne upam več napisat, ker so nekateri ljudje tu gor jezni, da preveč pišem o tem. Normalno, da ima vsak pravico povedat, da se s čim ne strinja oziroma do drugačnega mnenja. Ne pa nekoga obsojat in si na podlagi svojega nerazumevanja ustvarjati neke obsodbe, češ, tole je pa čist mim ali pa butasto napisano. No, tudi to je končno pravica, samo s tem osebi, ki je nekaj pisala poveš, da je že zoprna (obsedena) in naj neha že enkrat. Ker pa moj namen ni koga spravljati v žalost ali ob živce, pa včasih mislim, da bi bilo bolje, da se umaknem ... vendar me na forumu drži tudi to, da mi nekateri pišejo zasebno, da sem kako pozitivno vplivala na njihovo življenje ali kaj podobnega .... In če vidim, da komu kaj pomaga, me to veseli in takrat mislim, pa le ni vse zaman. Ti kar daj. Ti maš pravico pisati, jaz pa mam pravico povedati, če se s čim ne strinjam. Z menjeno? Normalno, da ima vsak pravico povedat, da se s čim ne strinja oziroma do drugačnega mnenja. Ne pa nekoga obsojat in si na podlagi svojega nerazumevanja ustvarjati neke obsodbe, češ tole je pa res butasto napisano. No, tudi to ima vsak pravico, samo s tem osebi, ki je nekaj nič hudega sluteč iz svojega srca napisala, poveš, da je že zoprna (torej obsedena) in naj neha že enkrat. Ker pa moj namen ni koga spravljati ob živce in v jezo ali žalost, pa včasih pomislim, da bi bilo bolje, da se umaknem .... Vendar me na forumu drži tudi to, da mi nekateri pišejo zasebno, da sem kako pozitivno vplivala na njihovo življenje ali kaj podobnega .... In če vidim, da komu kaj pomaga, me to veseli in takrat mislim, pa le ni vse zaman. Čeprav v prvi vrsti pišem zato, kot sem napisala včeraj, da odkrivam in analiziram samo sebe. Gre za moj osebni razvoj in všeč so mi vsakršni odzivi (tudi negativni - le želim, da tisti, ki se vtakne vame, dobro prebere, ne pa le nekaj površno sklepa in te vtakne v predal nekakšnih "duhovnežev" ali "iluzionistov", ki nimajo stika z realnim življenjem.), ker bi sicer, če bi se odzivov bala, raje pisala dnevnik. Zdi se mi, da nekateri mislijo, da hočem "učiti" druge, vendar to ni moj namen. Nimam se za več od nikogar - izražam le svoje razmišljanje in svoje poglede na svet, svoja izkustva ... Vsak ima pač drugačne izkušnje in zato so drugačna mnenja in mislim, da je prav, da se vsako mnenje spoštuje. Nisem užaljena, to je le moje mnenje na podlagi vsega, kar tukaj vidim. Kajti nemalokrat vidim, da kdo koga tukaj žali (pa ne govorim - mene), ampak tudi druge. Je bilo že kar nekaj krega na forumu. To pa ni ravno smiselno za forum, a ne? Še posebej je smešno koga opredalčkat, ker se drugače ne poznamo, ampak samo na podlagi nekaj postov ... Človek pa ni samo teh nekaj postov, ampak so ti posti posledica njegove zgodovine in še marsičesa .... Smo pač različni. Kdor verjame v pravljice, kjer on igra glavno vlogo, je njegovo življenje pravljica, eni imajo pa raje kriminalke, drugi grozljivke, veliko jih ima rado drame ali pa španske nadaljevanke .... in kar te potegne, tam si, ne moreš reči, da življenje dveh, ki se brezpogojno ljubita ne obstaja, če ga tista dva živita, ti ga pa ne poznaš, ker ga zanikaš in poznaš drugačnega, ki ti je bližje, v katerega pač verjameš ... Pa saj imata oba prav, pri obeh nekako funkcionira, prav nimajo tisti, kjer se vse sesuje kot hišica iz kart - tam se potem pokažejo napake, ki so zmeraj napake obeh. Kot dva gradita, tako bo, kot si boš postlal, tako boš spal ... pa to so stare resnice, ne pa kaka nova duhovnost in iluzija. Iluzija se itak podre slej ko prej. In če je moja "pravljica" nekomu mim, on pa je srečen v svoji "drami" recimo in rabi, da ga žena vsak dan nadere, je vse ok, če njima tako paše (no, za otroke že ni ok). Ampak vsak izbere glede na to, kar je navajen od svoje mladosti, nekako naučen, od nečesa, kar pozna, vendar ima tudi možnost, da vse, če hoče v trenutku spremeni. Jaz sem, pa še marsikdo je, ampak ne brez dela .... Ah, spet sem predolga - bistvo je itak povedano: če sami nimamo nekega izkustva, še ni treba, da zanikamo izkustvo drugih. Ker si tako postavimo samo neko ozko gledanje in svoje življenje tako omejujemo (ko pa pridejo težave, pa kličemo na pomoč ).