|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odločitev o selitvi.
19.3.2005 22:49:45   
Anonimen
Dobila sva ponudbo, da bi zamenjala najino enosobno stanovanje za večje. Zdaj sva v dilemi, kaj naredit.
Živiva v neprofitnem stanovanju, najemnina je okoli 35 jurjev. Če se bova selila v večje stanovanje, bo najemnina okoli 50 - 55 jurjev, kar pomeni, da bova dlje časa in manj prišparala za lastno stanovanje.

Če ostaneva tukaj, je pa tudi vprašanje, kdaj si bova lahko privoščila svoje dvosobno stanovanje ali celo hišo. S tem, ko je David začel rasti, smo se začeli stiskati (pa še niti shodil ni!!!), kar mi ni preveč všeč. Kredit za stanovanje bi načeloma dobila samo jaz, ker je moj zaposlen za določen čas 1 leto (čeprav veva, da bo imel možnost opravljanja tega dela še vsaj 8 let), pa še to bi bil znesek premajhen, da bi si lahko privoščili nakup dvosobnega stanovanja.

O tem, da bi pa imela še enega otroka v enosobnem stanovanju pa tudi nočem niti razmišljati, čeprav si želim imeti tri.

Rada bi slišala vaša mnenja, kaj bi vi naredili na mojem mestu in zakaj. Odločitev bo na koncu sicer najina, toda morda kdo da kakšno misel, ki bi lahko pretehtala najino odločitev. Saj veste - več glav več ve.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Odločitev o selitvi.
19.3.2005 22:55:41   
TaRe*
Jaz bi sigurno :kuza::kuza:šla v večjega.Mi imamo dvosobnega,pa me utesnjuje.Ko maj čakam,da kredite poplačam,pa gremo na oglede za večjim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Odločitev o selitvi.
19.3.2005 22:57:44   
Pia73
Mogoče pa kupita enosobno stanovanje, če bi bilo zanj dovolj denarja, pa potem čez par let tega prodata in kupita včeje? Takrat si pač pomagata z novim kreditom. Ne vem, koliko si stara in kdaj misliš še imeti otroke. Če to lahko počaka je morda to najboljša odločitev. Sicer pa greš pač v večje stanovanje in imaš prej otroke in rešiš ta problem nekoliko kasneje. Joj, sem zafilozofirala, verjetno nisem kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Odločitev o selitvi.
19.3.2005 23:14:17   
lucika
tudi midva sva v neprofitnem...
z 20 tisoci si ne bosta kaj dosti več našparala. lahko pa boste lepše in lažje živeli že zdaj.

sicer nisem usposobljena za delit nasvete, ker najine želje presegajo zmožnosti.. pa vseeno. zakaj trpeti zdaj, če si lahko na boljšem... kar se pa prihodnosti tiče, pa ni nikoli vse jasno, niti črnobelo...

kar se tiče šparanja... se mi zdi, da če nisi sposoben veliko na stran dat...če daš malo, se stvari dražijo sorazmerno s prišparanim.

torej stiskali se bomo in šparali še xxxx let, pol pa ne vemo kaj bo.

jaz bi šla na tvojem mestu v večje stanovanje. mejte se fino, če imate možnost. zdaj, danes se živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Odločitev o selitvi.
19.3.2005 23:32:51   
willma
Hmmmm....jaz bi šla v večje.
Zakaj?
No ja, eden od preprostejših razlogov je.....ker to življenje živimo samo enkrat!
Bolj logičen razlog pa je:
moje izkušnje kažejo, da ne glede na to koliko finančnih obveznosti imamo na mesec, vedno nam primanjkuje denarja;)
primeri:
-komaj sem shajala, ko sem plačevala račune in kupovala hrano za enega psa.....pa sem si mislila, kako bo, ko bom morala kupovati hrano za dva psa...pa je bilo isto;)
-sem si mislila, kako bo, ko bova mesečno kupovala pleničke in ostale :duda: obveznosti, ko pa sva brez tega že komaj shajala....sedaj sva na istem....kopujeva vse ostalo+pleničke in komaj shajava:)-

KAJ HOČEM REČI? Moja izkušnje mi govorijo, da ne glede na to, kje se nahajamo ali koliko denarja imamo, vedno ga bo premalo in vedno bomo preživeli!!!

lp
willma:sloncek:

ps:
če bi jaz bila na vajinem mestu, bi vedela tole: ne glede na to v katerem stanovanju sem oz. bom, na lastno stanovanje bom morala še malo počakati - a ni bolje, da ga čakam v večjem stanovanju???8)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Odločitev o selitvi.
20.3.2005 8:38:25   
Taša
Tudi mi smo v neprofitnem stanovanju in ko se je pokazala prilika:bravo::bravo: smo se brez velikega odločanja preselili iz enosobnega v dvosobno stanovanje... samo pri nas je bilo samo 10.000 SIT razlike v najemnini... Bi pa se definitivno odločila za ta korak na tvojem mestu....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Odločitev o selitvi.
20.3.2005 10:46:41   
Jančika_
Strinjam se z Luciko - s tistimi 20 jurji na mesec bi našparala v štirih letih milijon, s katerim si itak ne bi imela kaj začet - vmes pa bi se stiskala v malem stanovanju.

Če vama 20 jurjev ne pomeni meje med veliko in nič priboljški, potem zgrabi priložnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Odločitev o selitvi.
20.3.2005 11:50:34   
frutka_
Skutica saj so ti punce že lepo napisale...večje je boljše...;););)

Pa vedno večji bo, več bo potreboval maneverskega prostora, več bo igrač, več bo...

Kaj pa nakup dvosobnega stanovanja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Odločitev o selitvi.
20.3.2005 15:00:52   
NinKa
Veliko so dekleta že napisala.... jaz sem tut pred par dnevi v enem postu.....

Midva sva zivela v garsonjeri, pa ni šlo. Smo se pred 2 letoma preselila v 5 sobno stanovanje in imama dost visoko najemnino (LJ). S tem se je zmanjšal znesek privarcevanega, ampak mislim, da plac rabimo sedaj, ko je škrat majhen in ga je vsepovsod puno. Ne znam si predstavljat kako bo en kolega imel dvojcke v 1 sobnem stanovanju, ampak vstraja, ker je njegovo. Ha Ha....bomo videli, če bo isto trdil ko bosta škrata na svetu in se začela plazit....

Jaz bi na tvojem mestu takoj šla. ..... nikoli ne veš kaj je v bodoče.....lahko šparaš 10 let, pa kupiš, pa ne boš zadovoljna.....tut tak primer poznam.

......odločitev je v vsakem primeru tvoja, ampak, če si želiš še 2 otročka.....premislita....saj vse gre....mi živimo trenutno sam z eno plačo....jaz trenutno nimam nič dohodkov, ker nočem bit samohranilka....

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?