|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odkar hodimo v vrtec je obup
30.4.2009 12:00:00   
mety*
Stari smo 15 mesecev.
Prej se je brez problema zaigral tudi malo sam, bil vedno dobre volje, dude čez dan nikoli ni imel, samo za spat.
Sedaj pa smo začeli z vrtcem (drugače žal ne moremo) in je živ obup.
Samo sitnari, kar naprej bi se pestval, kar naprej hoče imet dudo (seveda mu je ne dam, jo pa kar naprej zahteva), noče bit niti sekunde sam. Meni se že meša.
Dudo ima najbrž v vrtcu kar naprej (domnevam), saj drugače jim najbrž kar sitnari, z dudo pa je očitno tiho in mu jo dajo. Pa sem izrecno rekla, da je čez dan ne rabi in je doma nikoli nima. Ampak prej je čez dan res nikoli ni pogrešal, ko je vstal, jo je sam vrgel v posteljo in niti enkrat ni vprašal po njej čez dan.

Zakaj je zdaj postal takšen in kako naj to spremenimo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odkar hodimo v vrtec je obup
30.4.2009 12:02:19   
Taula
Kdaj pa je začel hoditi v vrtec? Se mi zdi da ga še ni navajen in mu je hudo brez tebe. Zjuraj joka ko ga pelješ tja?

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu mety*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.4.2009 12:19:07   
pipic
Najlažje je rečt,dudo ima v vrtcu kar naprej da imajo mir.
A res???
če tebi doma sitnari za njo,še ne pomeni da jo ima v vrtcu.
Zdaj je postal takšen,zato ,ker nima več mamice okrog sebe,se ne vrti vse okrog njega.
Zato je postal "takšen"
In to ni nič narobe .
mine...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.4.2009 12:31:42   
Nina00
Z vrtcem je prišlo v njegovo življenje veliko novih stvari in zelo skrajšan čas, ki ga prebije z mamo in očetom. Zato je verjetno popoldne že bolj utrujen in gre nekaj "tečnobe" na ta račun. To, da hoče v času, ki ga preživi s teboj, čim več tvoje pozornosti je pa pričakovano. Nakloni mu jo, igrajta se skupaj in crkljajta. Čim več. Druge stvari lahko počakajo.

(odgovor članu mety*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.4.2009 12:33:17   
blazka
Tudi pri nas je bilo tako, ko sem začela hodit v službo. Pa nista bila v vrtcu, ampak pri moji mami. Pa je minilo...

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.4.2009 12:37:31   
mety*
V vrtec smo začeli z aprilom.
No, ta teden sta z možem pri tašči, ker ima mož dopust, pa pravi, da je kar naprej siten. Včeraj ko sem ga prišla pogledat, sploh ni hotel priti k meni, ampak je silil kar tašči v naročje.

Dudo pa vem, da ima v vrtcu, no najbrž ne kar non stop ampak jo ima, ker so mi rekli, da zelo sili po rokah in ker vem, da ga ne morejo kar naprej pestvat, sem jim sama rekla, naj mu dajo pa dudo, da se malo potolaži. Ker pa že raje vidim, da se tolaži z dudo, kot pa joka v kakšnem kotu.

Je pa res ratal prav očiten preobrat v obnašanju od vrtca naprej.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.4.2009 13:29:21   
temboli1
Živjo Mety*!

Nič ne skrbi, tole stanje hitro mine. Vsaj po naših izkušnjah.

Moja hči je bila stara 13 mes in pol, ko je šla prvič v vrtec in na začetku je doma stalno hodila za mano, držala se me je za noge, roke, glavo, lase, samo da sem bila zraven. Nisem mogla na stranišče brez nje, niti pod tuš. Po kakšnem mesecu je vse minilo ali še prej, danes gre z veseljem v vrtec, no, občasno me zjutraj, ko jo hočem oddat, še močno stisne k sebi (oziroma obratno - se ona stisne k meni).

Tvoj enako potrebuje čas, kot vsak, ki gre v vrtec. Jaz bi ti svetovala, da ga kar crkljaj, se igraj z njim, postopno poskusi ga pustiti samega na tleh da se igra, ti pa pojdi na kavč ali kam malo dlje od sina, boš videla, da se bo navadil, sploh če se je že prej sam igral.
Mogoče je pa slabe volje zaradi česa drugega, jaz mislim da ves čas zaradi vrtca že ne bi bil.
Kar se pa dude tiče, jaz vem da moja v vrtcu dudo rabi samo za spat, a glej zlomka, doma pa jo hoče imet tudi čez dan, če ne tuli "dudicoooo, dudicoooo" in ne neha dokler je ne dobi. Zato ker ve, da ji jo bom dala, se je že naučila, koga lahko obrne. Sej konec koncev ni nič hudega če ima dudo, a ne ?

lp

(odgovor članu mety*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.4.2009 13:56:19   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: mety*

No, ta teden sta z možem pri tašči, ker ima mož dopust, pa pravi, da je kar naprej siten. Včeraj ko sem ga prišla pogledat, sploh ni hotel priti k meni, ampak je silil kar tašči v naročje.

Dudo pa vem, da ima v vrtcu, no najbrž ne kar non stop ampak jo ima, ker so mi rekli, da zelo sili po rokah in ker vem, da ga ne morejo kar naprej pestvat, sem jim sama rekla, naj mu dajo pa dudo, da se malo potolaži. Ker pa že raje vidim, da se tolaži z dudo, kot pa joka v kakšnem kotu.

pa je že na dopustu in siten. Pozornost rabi. V vrtcu se skoz nekaj dogaja.
Nasvet, ko ga daš v jasli je boljše da jih konstantno obiskuje.

(odgovor članu mety*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.4.2009 14:34:55   
mety*
Doma je zato, ker je bil prejšnji teden bolan, pa smo ga pustili še ta teden doma, da si še malo opomore.

Ja, bolezni so pač tudi ''lepote'' vrtca :)

No, saj če bo minilo je v redu, se bomo pač zdaj malo več crkljali. Ko čez kakšno leto ne bo več hotel sedeti na kolenu niti sekunde mi pa spet ne bo prav user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.4.2009 18:54:22   
MAŠKA
To je čisto normalna reakcija. Zavedati se moraš, da ima skoraj vsak otrok od začetka v vrtcu hudo stisko. Kar naenkrat se znajde v novem prostoru, v skupini ljudi, ki jih ne pozna, ima veliko manj pozornosti, kot je bil vajen. Ne zaveda se še zakaj naenkrat ta sprememba.

Če rabi dudo, naj jo ima. Z njo se tolaži. Ko bo prebrodil stisko, jo bo avtomatično opustil.

Nikar ničesar ne delaj na silo. Vse se bo uredilo, le potrpežljivost in razumevanje otroka sta potrebna. Pa vso to razdražljivost boš najbolj ublažila, če ga boš večkrat stisnila k sebi, da mu daš občutek, da ga imaš rada.

Pomaga tudi, da ko otroka pripelješ v vrtec, da mu še enkrat poveš, da ga imaš rada in da sigurno prideš po njega.

Pa srečno!

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu mety*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.4.2009 20:21:27   
Tisana
Naša (16,5 meseca) je bila sedaj drugi teden poln "delavnik" v vrtcu. Ko je tam, je najbolj priden in dobrovoljen otrok user posted image , se sama potolaži, se sama zaigra, sedaj baje ne samo lula temveč že tudi kaka v kahlico, jé sama z žlico... celo joka ne več, ko jo oddam, samo malo se nakremži in stegne roke za v naročje k vzgojiteljici. Baje se tudi zelo veliko crklja. No torej, ena res fantastična maličica, ni kaj... tam do ene štirih popoldan user posted image . Pol se pa začne. user posted image  Na polno user posted image user posted image user posted image  Dretje, metanje po tleh in to za takšne malenkosti, da sploh ne vemo, zakaj se meče in dere, vse je "NE", sploh ne ve, kaj bi rada, če jo daš na kahlico, joka, crkljati se nima časa... nič ne pomaga - ne objemi, ne odločen "ne", ne ignoriranje, ne dretje. Sedaj, med prazniki, je bil prvi dan cel takšen, potem je pa valjda drugi dan dojela, da bomo vsi skupaj in je bila naslednja dva dni prav nasmejana in predvsem bolj zadovoljna, s tem pa tudi lažje vodljiva. V torek zjutraj je bilo še vse ok, potem pa, ko smo se popoldan vrnili iz vrtca, pa je mali vragec spet skočil na plano user posted image  Tako je to pri nas. Tudi meni na momente že popuščajo zavore... Se tolažim, da bo tudi to minilo, tako kot vsako podobno obdobje do sedaj.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2009 13:16:01   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mety*

A nisi malo višje rekla, da si jim izrecno rekla, da dude ne rabi čez dan? Če bi jim to res rekla, je skoraj zagotovo nebi imel. Malo pozitivnega odnosa do vrtca nebi škodilo in bi posledično tudi tvoj otrok laže sprejel vrtec. kakor čutiš ti, ko ga pelješ tja, tako čuti on.

(odgovor članu mety*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.5.2009 7:06:50   
Anonimen
nisem vsega brala...ampak na prebrano bi rekla takole
da otrok joka je mogoče kriva ravno "mamica"
ponavadi smo me krive saj jih do vrtca razvajamo in smo vedno z njimi ,jim nudimo vse...kar pa žal v vrtcu ne gre vedno....
glede dude mi pa ni vse jasno.....če jo ima in je ni imel.....od kje so jo v vrtcu našli?user posted image
ali sem ravn to preskočila?
pri nas se je tudi že zgodilo da je punčka jokala....ampak je bil problem v mamici (zato opisujem tako).....in ker sem imela še eno v varstvu žal ni šlo drugače kot da sem jo včasih pustila-vendar je bila ta punčka že večja!

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
12.5.2009 7:56:16   
TiaSara
Jaz bi pa drugače rekla. Odhod v vrtec je za otroka stres. Še bolj ločitev od mamice. Zato v popoldanskem času pač potrebuje več tolažbe, da ves ta stres predela. Jaz sem pričakovala, da bo tako, pa mi potem ni bilo težko malega malo bolj pocrkljat in se je hitro umirill.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?