|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obrazci za CSD
24.1.2006 11:24:48   
livia
Lotila sem se izpolnjevanja obrazcev, pa ne vem nekaj stvari.
1. Ali sem prav zračunala za obrazec S-2/1 starševski dopust nastopim z dne .......... (izpolnit ga je potrebno 3x, 1 za porodniško, 2 za nego in varstvo in 3 za očetovski dopust). A katera ve, če se dajo ti datumi zračunat na netu in ne peš po koledarju?
2. Kakšna je razlika, če na obrazcu S-1/2 obkrožiš plačani očetovski dopust v strnjenem nizu (največ 15 dni)oz. plačani očetovski dopust po dnevih (največ 11 dni)?
3. Ali se na obrazcu S-2/1 za nadomestilo za dopust za nego in varstvo otroka vpiše kot davčno olajšavo otroka, ki se bo šele rodil?
Hvala v naprej za vso pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obrazci za CSD
24.1.2006 11:48:25   
kofetek2010
tukaj si lahko vse prebereš in izračunaš http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/prejemki.asp user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Obrazci za CSD
24.1.2006 12:36:03   
sazi
1. obrazec S-2/1 - sem ga izpolnila 3x, datume sem pustila prazne (za vsak slučaj) in jih izponila tam. Še dobro, ker imajo nek čuden sistem: za nastop porodniške je jasen (pogledaš na koledar in če imaš rok na ponedeljek, je 28 dni prej spet ponedeljek 4 tedne nazaj). Potem pa za trajanje napišeš 105 dni, nastop dpusta za nego in varstvo otroka sem morala nekaj napisat z besedami (se mi zdi, da 105 dni po nastopu porodnišgeka dopusta9, pa trajanje spet 260 dni - kot že rečeno, sem te datume izpolnila tam pri delavki na CSD - in se ji je zdelo to nekaj povsem normalnega in samoumevnega.
2. očtetovski dopust: 15 dni strnjeno pomeni, da dopust nastopi in je doma 15 dni (ne glede na to, koliko praznikov ali vikendov je vmes), po delih 11 dni, pa pomenijo delovni dnevi. Moj mož bo doma 15 dni, svak pa je imel po 1 tednu službeno pot in je izbral koriščenje po dnevih: porabil je 5 dni takoj in še 6 kasneje (mora pa biti porabljen v tvojih 105 dneh porodniškega dopusta) - enako velja za vlogo neplačanega očetovskega dopusta (tudi izbiraš 75 dni dtrnjeno ali 54 (ali nekaj podobnega) po dnevih). Midva sva izbrala množnost po dnevih, če pa bo sploh kdaj do otrokovega 8. leta koristil ta dopust, bomo pa še videli (ampak vlogo pa lahko vloži samo sedaj, naknadno menda ne).
3. mislim, da davčne olajšave za še ne rojenega otroka ne vpisuješ, saj se to nanaša na prejemke, ki si jih že prejela in tam ni bila upoštevana nobena olajšava.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?