sazi -> RE: Obrazci za CSD (24.1.2006 12:36:03)
|
1. obrazec S-2/1 - sem ga izpolnila 3x, datume sem pustila prazne (za vsak slučaj) in jih izponila tam. Še dobro, ker imajo nek čuden sistem: za nastop porodniške je jasen (pogledaš na koledar in če imaš rok na ponedeljek, je 28 dni prej spet ponedeljek 4 tedne nazaj). Potem pa za trajanje napišeš 105 dni, nastop dpusta za nego in varstvo otroka sem morala nekaj napisat z besedami (se mi zdi, da 105 dni po nastopu porodnišgeka dopusta9, pa trajanje spet 260 dni - kot že rečeno, sem te datume izpolnila tam pri delavki na CSD - in se ji je zdelo to nekaj povsem normalnega in samoumevnega. 2. očtetovski dopust: 15 dni strnjeno pomeni, da dopust nastopi in je doma 15 dni (ne glede na to, koliko praznikov ali vikendov je vmes), po delih 11 dni, pa pomenijo delovni dnevi. Moj mož bo doma 15 dni, svak pa je imel po 1 tednu službeno pot in je izbral koriščenje po dnevih: porabil je 5 dni takoj in še 6 kasneje (mora pa biti porabljen v tvojih 105 dneh porodniškega dopusta) - enako velja za vlogo neplačanega očetovskega dopusta (tudi izbiraš 75 dni dtrnjeno ali 54 (ali nekaj podobnega) po dnevih). Midva sva izbrala množnost po dnevih, če pa bo sploh kdaj do otrokovega 8. leta koristil ta dopust, bomo pa še videli (ampak vlogo pa lahko vloži samo sedaj, naknadno menda ne). 3. mislim, da davčne olajšave za še ne rojenega otroka ne vpisuješ, saj se to nanaša na prejemke, ki si jih že prejela in tam ni bila upoštevana nobena olajšava.
|
|
|
|