|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiski v porodnišnici Trbovlje
24.4.2008 12:26:04   
Neli1
Pozdravljene!

Slišala sem, da so v porodnišnici Trbovlje zelo strogi glede obiskov.
Pravijo, da naj bi bili le od 15-16 ure (večina jih je do takrat še v službi,
vključno z mojim možem).
Ve katera kaj več o tem?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje
24.4.2008 12:30:36   
brigitaa
Bo kar nekaj na tem, je dol rodila moja prijateljica, so menda omejeni s časom, ter obiski, menda lahko prodejo na obisk le najožji članiuser posted image , tk, da sem njeno hčerkico le videla ko jo je sestra nesla iz oddelka do mamice v sobouser posted image

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2008 12:53:31   
mihaelao
Živjo! Jaz sem rodila v Trbovljah pred slabe pol leta. Mož in otroci lahko pridejo kadarkoli, vendar po dogovoru s sestro - se pa to ne obeša na zvon. Sicer pa so obiski tudi v dopoldanskem času, sem pa ure že pozabila, mislim da od 10 do 11. Obiski so pa v Trbovljah res najmanjši problem ... po mojih izkušnjah.
Lep dan ...

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2008 13:27:44   
lukec
Ko sem rodila jaz (3 leta), so bili obiski tudi eno uro popoldan in eno dopoldan, vendar le v posebni sobi, k porodnici so prišli lahko le mož in otroci.
Če pa pogledaš na nove e-strani bolnice pa tam piše, da so obiski na porodnem oddelku od 11. do 16. Najbolj je poklicat pa boš sigurna.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu mihaelao)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
24.4.2008 14:48:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lukec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2008 15:39:26   
julči
Oj,

a katera ve kok časa ostaneš notr po porodu? Se mi zdi, da sem nekje prebrala da 5 ali 6 dni- kako to da tolk več kot v Lj? A če je vse ok se da zmenit da greš npr.po 3 dneh domov?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2008 17:18:38   
2 Sraki
IZVIRNO SPOROČILO: julči

Oj,

a katera ve kok časa ostaneš notr po porodu? Se mi zdi, da sem nekje prebrala da 5 ali 6 dni- kako to da tolk več kot v Lj? A če je vse ok se da zmenit da greš npr.po 3 dneh domov?

Zment se da vse, vendar le če je s teboj in otrokom vse bp. Sicer ostaneš notri navadno 5 dni, po potrebi dlje. Če pa želiš it prej ven, pa moraš podpisat papirje, da greš ven na lastno odgovornost. Mal je pri tem treba pazit, ker v primeru, da je z user posted image kaj narobe, potem tebi več ne pripadajo vse ugodnosti kot, če bi ostala v porodnišnici. Pač si na pediatrični, tam pa slišiš kakšno stanje je.

Obiski za najožje člane, torej moža in otroke so po dogovori možni v bistvu kadarkoli in lahko pridejo v sobo kjer si z otrokom. Za vse ostale pa je sobica  namenjena prav obiskom, kjer tebi ni ravno udobno po porodu dalj časa sedet ali biti tam, zato so tako ali tako drugi obiski zelo kratki. Imajo pa malce drugačno prakso glede user posted image , ker ga ne smeš nest k obiskom, samo sestra ti ga lahko pokaže čez okno. Kar je prednost v dneh, ko je polno virusov na pohodu.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2008 19:29:18   
mihaelao
Ja, jaz sem šla lahko domov 4. dan, da nisem šla ravno v nedeljo, ki je bila 5. dan. Sem pa morala vprašat pri viziti zdravnika (zase in za otroka). Res je vse stvar dogovora, če je le vse OK.

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2008 7:51:11   
bebi
Ja, res so v Trbovljah pretirano strogi glede obiskov. Obiski so dopoldne: od 10 do 11-ih, popoldne pa od 15. do 16. ure - pa enako velja za vse, tudi za moža oz. partnerja. Misilim, da malo pretiravajo glede teh obiskov. O.K. ne rečem, da mora biti soba polna sorodnikov in drugih ljudi, da se dela gneča...to bi mi šlo na živce, še posebej če so v sobi tri porodnice. Ampak ne razumem, zakaj ne sme biti mož oz. partner zraven kolikor časa želi oz. si želita oba. Meni je takrat recimo še več pomenila bližina moža, pa so ga začele sestre preganjati že ob 16:05. Pa tudi ko sem rodila, se je moral kar hitro odpraviti?! Midva z user posted image  sva bila odpuščena 6. dan po porodu.

P.S. Pa tiste, ki so iz Trbovelj oz. Zasavja imajo privilegije: so prej odpuščene, imajo lahko daljše obiske in izven časa obiskov, nekatere celo zvečer kadijo v kopalnici..., kar se mi ne zdi ravno fer.

Lep dan user posted image

2006
2008

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
25.4.2008 10:27:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bebi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2008 11:18:54   
julči
A to pomeni da je tud mož lahko samo tisto urco s tabo in otrokom -od 15-16? Kaj pa če ma tako službo, da ne more tok zgodaj prit? A nimajo drugod obiske po 3 ure?

A to ko ste rekle, da če pridejo drugi sorodniki oz.prijatelji, sploh ne morejo k tebi oz. grejo lahko samo v neko sobo za obiske- pol dojenčka sploh ne vidijo?
Sej po eni strani se mi zdi to prav, da te pustijo bolj na miru, da lahko počivaš,... sam upam da ne bo preveč dolgčas pol 5 dni.

Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
25.4.2008 11:44:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu julči)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.4.2008 13:25:08   
aurora28
Mene pa nekaj zanima, nisem iz Trbovlj, ampak ker imam tam svojega G dr. Jurco grem v bolnico Trbovlje roditi in me zanima kako je z rojstnim listom. A to bolnica sama uredi zadeve in dobiš RL po pošti ali ti dajo kakšno potrdilo o rojstvu otroka, da ga lahko prijaviš v zdr. zavarovanje in zanj urediš zdr. izkaznico? 

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2008 10:02:23   
julči
Aurora js sem v isti situaciji kot ti user posted image , imam prav tako Jurco in grem v Trbovlje. A boš mela epiduralno? Kdaj maš rok?A če te bo kaj prehitelo (npr.odteče voda, popadki) se boš tud peljala v Trbovlje ali kam bližje?
Glede papirjev ti pa žal nevem povedat.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.4.2008 10:17:02   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: julči
Aurora js sem v isti situaciji kot ti user posted image , imam prav tako Jurco in grem v Trbovlje. A boš mela epiduralno? Kdaj maš rok?A če te bo kaj prehitelo (npr.odteče voda, popadki) se boš tud peljala v Trbovlje ali kam bližje?
Glede papirjev ti pa žal nevem povedat.

aurora28 je bila danes sprejeta v porodnišnico - dr. Jurca ji je rekel, da bo najkasneje do 1.5. že pestovala user posted image  Rok ima pa 4.5.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.4.2008 11:03:40   
julči
O super špelin, a boš sporočila kako je šlo, prosim! Pol bo mela pa danes že user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.5.2008 21:40:38   
lunca2
IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

kot so ti že prehodnice povedale, obiski so od:
- 10-11h dopoldan in
- 15-16h popoldan

lahko kdo vmes pride, pa te sestre pokličejo. ali pa te dotična oseba pokliče po mobiju in stopiš za par minutk v sobo za obiske. tačas ti cimre popazijo na dojenčka. itak prav dolgo ne moreš klepetat, ker si še vsa utrujena in potrebna počitka. lahko pa mož pride kasneje, pa tudi nič ne jamrajo. vsaj pri meni niso.

vse se da zmenit.

Tako kot je napisala auroraa, se čisto strinjam.

< Sporočilo je popravil lunca2 -- 2.5.2008 21:41:13 >

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

Neposredna povezava do sporočila: 17
3.5.2008 8:56:16   
cambi
Pozdravljene!
Da vam povem čisto iz prve roke kako je z obiskiv porodnišnici, ker sem sama rodila 26.4 in prišla domov v četrtek.
Obiski so zelo fleksibilni. Mož, partner oz. oče otroka in ostali otroci so lahko na obisku v tvoji sobi od 11-ih pa do 18 ure. (Moj je npr. naslednji dan ko sem rodila bil že ob osmih zjutraj pri meni, ampak sem imela hude komplikacije in ni blo nobenih problemov. Še same sestre so mu rekle, da naj pride tko zgodaj, da bomo vsaj malo skupaj, ker po porodu ni blo te možnosti.)
Razen v času vizite morjo zapustit sobe, ter v času kosilo, vendar je za čas kosila odvisno od sestre, ki trenutno dela. Tudi drugi obiski lahko pridejo poljubno, vendar se je bolje domeniti prej s sestro, da je na tekočem kje se nahajaš.
Je pa res, da naj drugi ne bi hodili v sobe, vendar, če si v sobi sama (če ni gužve) lahko pridejo tud starši, pa še kdo. Nimajo pa radi, da pride zdej cel bataljon na obisk. V glavnem vse se da če se domeniš s sestrami oz. z zaposlenimi.
Domov naj bi se šlo peti dan, s tem da se dan poroda ne šteje. Lahko se gre pa tudi prej -ena je rodila v nedeljo, pa je šla že v sredo domov. Zdej kar se tega tiče ne komplicirajo, če otrok pridobiva na teži (soglasje pediatra) in če je z mamo vse uredu. Ena sestra je rekla, da ciganke tko sam rodit pridejo, pol pa še isti dan grejo-ustavt jih pa tko ne morjo. Morš pa baje podpisat en list, da si šel na lastno odgovornost domov predčasno.
Drugače pa osebje ful prijazno, razen ene babce, ki smo ji pravili kar gestapo. Drugače pa vsaka čast osebju, ker si res vzame čas zate, za dojenje, če te karkoli muči ti pomagajo-v glavnem jst sem bla ful presenečena.
Pa lep porod vam žeilm!

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.5.2008 9:13:43   
julči
Cambi hvala za tvoje info in čestitke ob rojstvu user posted image

Bi te pa še vprašala kaj pa sam porod in osebje v porodnih sobah, si mela porodničarja zraven, kteri je tvoj ginekolog?
Lp

(odgovor članu cambi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.5.2008 18:08:37   
cambi
Cambi hvala za tvoje info in čestitke ob rojstvu

Bi te pa še vprašala kaj pa sam porod in osebje v porodnih sobah, si mela porodničarja zraven, kteri je tvoj ginekolog?

Moja ginekologinja je Fakinova, ki je bila zdaj na dopustu!
Moj porod je bil dokaj hiter-ob 9-ih sem mela ctg, na katerem se je pokazalo malo popadkov. Drugače sem jih mela doma od petih do osmih na deset minut, pol se je pa malo umirilo. Doma se mi je odluščil čep in Čuk je reku, da gremo kr v porodno.
Tam se dobila nekaj umetnih popadkov, tko da sem ob 15.53 rodila. Rekli so da skoraj prehitro, saj mi je babca rekla, da pred šesto verjetno ne bo nič. Tko da porod je bil normalen, neboleč, zakompluiciralo se je edino po porodu - pojavila se je krvavitev in sem izgubila ful krvi. Vendar morm pohvaliti osebje, ki je skrbelo zame. Vsi so skakali okoli mene, skrbeli zame, me spraševali kako sem, mojmu sproti razlagali, kaj počnejo, kaj se dogaja, tko da je vsaj malo vedu za kaj se gre.
Drugače je bla zraven poroda babca Martina (ful prijazna in ustrežljiva), pri porajanju posteljice pa je prišel tud Čuk, ki je bil tud full prijazen ( me je ful presenetil) in nežen, pa še mojmu je vse poročal.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj!
LP

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

IME ZA PUNČKO
gugla

Katero ime za punčko bi izbrali?

Tara (20%)

Neli (15%)

Mishel (5%)

Lori (5%)

Zala (56%)

Število vseh glasov: 342

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!