Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 24.4.2008 12:30:36
|
|
|
|
brigitaa
|
Bo kar nekaj na tem, je dol rodila moja prijateljica, so menda omejeni s časom, ter obiski, menda lahko prodejo na obisk le najožji člani , tk, da sem njeno hčerkico le videla ko jo je sestra nesla iz oddelka do mamice v sobo
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 24.4.2008 12:53:31
|
|
|
|
mihaelao
|
Živjo! Jaz sem rodila v Trbovljah pred slabe pol leta. Mož in otroci lahko pridejo kadarkoli, vendar po dogovoru s sestro - se pa to ne obeša na zvon. Sicer pa so obiski tudi v dopoldanskem času, sem pa ure že pozabila, mislim da od 10 do 11. Obiski so pa v Trbovljah res najmanjši problem ... po mojih izkušnjah. Lep dan ...
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 24.4.2008 13:27:44
|
|
|
|
lukec
|
Ko sem rodila jaz (3 leta), so bili obiski tudi eno uro popoldan in eno dopoldan, vendar le v posebni sobi, k porodnici so prišli lahko le mož in otroci. Če pa pogledaš na nove e-strani bolnice pa tam piše, da so obiski na porodnem oddelku od 11. do 16. Najbolj je poklicat pa boš sigurna.
|
|
[Brisano sporočilo] 24.4.2008 14:48:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 24.4.2008 15:39:26
|
|
|
|
julči
|
Oj, a katera ve kok časa ostaneš notr po porodu? Se mi zdi, da sem nekje prebrala da 5 ali 6 dni- kako to da tolk več kot v Lj? A če je vse ok se da zmenit da greš npr.po 3 dneh domov?
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 24.4.2008 17:18:38
|
|
|
|
2 Sraki
|
IZVIRNO SPOROČILO: julči Oj, a katera ve kok časa ostaneš notr po porodu? Se mi zdi, da sem nekje prebrala da 5 ali 6 dni- kako to da tolk več kot v Lj? A če je vse ok se da zmenit da greš npr.po 3 dneh domov? Zment se da vse, vendar le če je s teboj in otrokom vse bp. Sicer ostaneš notri navadno 5 dni, po potrebi dlje. Če pa želiš it prej ven, pa moraš podpisat papirje, da greš ven na lastno odgovornost. Mal je pri tem treba pazit, ker v primeru, da je z kaj narobe, potem tebi več ne pripadajo vse ugodnosti kot, če bi ostala v porodnišnici. Pač si na pediatrični, tam pa slišiš kakšno stanje je. Obiski za najožje člane, torej moža in otroke so po dogovori možni v bistvu kadarkoli in lahko pridejo v sobo kjer si z otrokom. Za vse ostale pa je sobica namenjena prav obiskom, kjer tebi ni ravno udobno po porodu dalj časa sedet ali biti tam, zato so tako ali tako drugi obiski zelo kratki. Imajo pa malce drugačno prakso glede , ker ga ne smeš nest k obiskom, samo sestra ti ga lahko pokaže čez okno. Kar je prednost v dneh, ko je polno virusov na pohodu.
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 24.4.2008 19:29:18
|
|
|
|
mihaelao
|
Ja, jaz sem šla lahko domov 4. dan, da nisem šla ravno v nedeljo, ki je bila 5. dan. Sem pa morala vprašat pri viziti zdravnika (zase in za otroka). Res je vse stvar dogovora, če je le vse OK.
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 25.4.2008 7:51:11
|
|
|
|
bebi
|
Ja, res so v Trbovljah pretirano strogi glede obiskov. Obiski so dopoldne: od 10 do 11-ih, popoldne pa od 15. do 16. ure - pa enako velja za vse, tudi za moža oz. partnerja. Misilim, da malo pretiravajo glede teh obiskov. O.K. ne rečem, da mora biti soba polna sorodnikov in drugih ljudi, da se dela gneča...to bi mi šlo na živce, še posebej če so v sobi tri porodnice. Ampak ne razumem, zakaj ne sme biti mož oz. partner zraven kolikor časa želi oz. si želita oba. Meni je takrat recimo še več pomenila bližina moža, pa so ga začele sestre preganjati že ob 16:05. Pa tudi ko sem rodila, se je moral kar hitro odpraviti?! Midva z sva bila odpuščena 6. dan po porodu. P.S. Pa tiste, ki so iz Trbovelj oz. Zasavja imajo privilegije: so prej odpuščene, imajo lahko daljše obiske in izven časa obiskov, nekatere celo zvečer kadijo v kopalnici..., kar se mi ne zdi ravno fer. Lep dan
|
|
[Brisano sporočilo] 25.4.2008 10:27:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 25.4.2008 11:18:54
|
|
|
|
julči
|
A to pomeni da je tud mož lahko samo tisto urco s tabo in otrokom -od 15-16? Kaj pa če ma tako službo, da ne more tok zgodaj prit? A nimajo drugod obiske po 3 ure? A to ko ste rekle, da če pridejo drugi sorodniki oz.prijatelji, sploh ne morejo k tebi oz. grejo lahko samo v neko sobo za obiske- pol dojenčka sploh ne vidijo? Sej po eni strani se mi zdi to prav, da te pustijo bolj na miru, da lahko počivaš,... sam upam da ne bo preveč dolgčas pol 5 dni.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.4.2008 11:44:22
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 27.4.2008 13:25:08
|
|
|
|
aurora28
|
Mene pa nekaj zanima, nisem iz Trbovlj, ampak ker imam tam svojega G dr. Jurco grem v bolnico Trbovlje roditi in me zanima kako je z rojstnim listom. A to bolnica sama uredi zadeve in dobiš RL po pošti ali ti dajo kakšno potrdilo o rojstvu otroka, da ga lahko prijaviš v zdr. zavarovanje in zanj urediš zdr. izkaznico?
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 28.4.2008 10:02:23
|
|
|
|
julči
|
Aurora js sem v isti situaciji kot ti , imam prav tako Jurco in grem v Trbovlje. A boš mela epiduralno? Kdaj maš rok?A če te bo kaj prehitelo (npr.odteče voda, popadki) se boš tud peljala v Trbovlje ali kam bližje? Glede papirjev ti pa žal nevem povedat.
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 28.4.2008 10:17:02
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: julči Aurora js sem v isti situaciji kot ti , imam prav tako Jurco in grem v Trbovlje. A boš mela epiduralno? Kdaj maš rok?A če te bo kaj prehitelo (npr.odteče voda, popadki) se boš tud peljala v Trbovlje ali kam bližje? Glede papirjev ti pa žal nevem povedat. aurora28 je bila danes sprejeta v porodnišnico - dr. Jurca ji je rekel, da bo najkasneje do 1.5. že pestovala Rok ima pa 4.5.
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 28.4.2008 11:03:40
|
|
|
|
julči
|
O super špelin, a boš sporočila kako je šlo, prosim! Pol bo mela pa danes že
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 2.5.2008 21:40:38
|
|
|
|
lunca2
|
IZVIRNO SPOROČILO: auroraa kot so ti že prehodnice povedale, obiski so od: - 10-11h dopoldan in - 15-16h popoldan lahko kdo vmes pride, pa te sestre pokličejo. ali pa te dotična oseba pokliče po mobiju in stopiš za par minutk v sobo za obiske. tačas ti cimre popazijo na dojenčka. itak prav dolgo ne moreš klepetat, ker si še vsa utrujena in potrebna počitka. lahko pa mož pride kasneje, pa tudi nič ne jamrajo. vsaj pri meni niso. vse se da zmenit. Tako kot je napisala auroraa, se čisto strinjam.
< Sporočilo je popravil lunca2 -- 2.5.2008 21:41:13 >
17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 3.5.2008 8:56:16
|
|
|
|
cambi
|
Pozdravljene! Da vam povem čisto iz prve roke kako je z obiskiv porodnišnici, ker sem sama rodila 26.4 in prišla domov v četrtek. Obiski so zelo fleksibilni. Mož, partner oz. oče otroka in ostali otroci so lahko na obisku v tvoji sobi od 11-ih pa do 18 ure. (Moj je npr. naslednji dan ko sem rodila bil že ob osmih zjutraj pri meni, ampak sem imela hude komplikacije in ni blo nobenih problemov. Še same sestre so mu rekle, da naj pride tko zgodaj, da bomo vsaj malo skupaj, ker po porodu ni blo te možnosti.) Razen v času vizite morjo zapustit sobe, ter v času kosilo, vendar je za čas kosila odvisno od sestre, ki trenutno dela. Tudi drugi obiski lahko pridejo poljubno, vendar se je bolje domeniti prej s sestro, da je na tekočem kje se nahajaš. Je pa res, da naj drugi ne bi hodili v sobe, vendar, če si v sobi sama (če ni gužve) lahko pridejo tud starši, pa še kdo. Nimajo pa radi, da pride zdej cel bataljon na obisk. V glavnem vse se da če se domeniš s sestrami oz. z zaposlenimi. Domov naj bi se šlo peti dan, s tem da se dan poroda ne šteje. Lahko se gre pa tudi prej -ena je rodila v nedeljo, pa je šla že v sredo domov. Zdej kar se tega tiče ne komplicirajo, če otrok pridobiva na teži (soglasje pediatra) in če je z mamo vse uredu. Ena sestra je rekla, da ciganke tko sam rodit pridejo, pol pa še isti dan grejo-ustavt jih pa tko ne morjo. Morš pa baje podpisat en list, da si šel na lastno odgovornost domov predčasno. Drugače pa osebje ful prijazno, razen ene babce, ki smo ji pravili kar gestapo. Drugače pa vsaka čast osebju, ker si res vzame čas zate, za dojenje, če te karkoli muči ti pomagajo-v glavnem jst sem bla ful presenečena. Pa lep porod vam žeilm!
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 3.5.2008 9:13:43
|
|
|
|
julči
|
Cambi hvala za tvoje info in čestitke ob rojstvu Bi te pa še vprašala kaj pa sam porod in osebje v porodnih sobah, si mela porodničarja zraven, kteri je tvoj ginekolog? Lp
|
|
|
|
RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje 3.5.2008 18:08:37
|
|
|
|
cambi
|
Cambi hvala za tvoje info in čestitke ob rojstvu Bi te pa še vprašala kaj pa sam porod in osebje v porodnih sobah, si mela porodničarja zraven, kteri je tvoj ginekolog? Moja ginekologinja je Fakinova, ki je bila zdaj na dopustu! Moj porod je bil dokaj hiter-ob 9-ih sem mela ctg, na katerem se je pokazalo malo popadkov. Drugače sem jih mela doma od petih do osmih na deset minut, pol se je pa malo umirilo. Doma se mi je odluščil čep in Čuk je reku, da gremo kr v porodno. Tam se dobila nekaj umetnih popadkov, tko da sem ob 15.53 rodila. Rekli so da skoraj prehitro, saj mi je babca rekla, da pred šesto verjetno ne bo nič. Tko da porod je bil normalen, neboleč, zakompluiciralo se je edino po porodu - pojavila se je krvavitev in sem izgubila ful krvi. Vendar morm pohvaliti osebje, ki je skrbelo zame. Vsi so skakali okoli mene, skrbeli zame, me spraševali kako sem, mojmu sproti razlagali, kaj počnejo, kaj se dogaja, tko da je vsaj malo vedu za kaj se gre. Drugače je bla zraven poroda babca Martina (ful prijazna in ustrežljiva), pri porajanju posteljice pa je prišel tud Čuk, ki je bil tud full prijazen ( me je ful presenetil) in nežen, pa še mojmu je vse poročal. Če te še kaj zanima, kar vprašaj! LP
|
|
|
| Stran: [1] |
IME ZA PUNČKOguglaKatero ime za punčko bi izbrali?Tara (
20%)
Neli (
15%)
Mishel (
5%)
Lori (
5%)
Zala (
56%)
Število vseh glasov: 342Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!