cambi -> RE: Obiski v porodnišnici Trbovlje (3.5.2008 8:56:16)
|
Pozdravljene! Da vam povem čisto iz prve roke kako je z obiskiv porodnišnici, ker sem sama rodila 26.4 in prišla domov v četrtek. Obiski so zelo fleksibilni. Mož, partner oz. oče otroka in ostali otroci so lahko na obisku v tvoji sobi od 11-ih pa do 18 ure. (Moj je npr. naslednji dan ko sem rodila bil že ob osmih zjutraj pri meni, ampak sem imela hude komplikacije in ni blo nobenih problemov. Še same sestre so mu rekle, da naj pride tko zgodaj, da bomo vsaj malo skupaj, ker po porodu ni blo te možnosti.) Razen v času vizite morjo zapustit sobe, ter v času kosilo, vendar je za čas kosila odvisno od sestre, ki trenutno dela. Tudi drugi obiski lahko pridejo poljubno, vendar se je bolje domeniti prej s sestro, da je na tekočem kje se nahajaš. Je pa res, da naj drugi ne bi hodili v sobe, vendar, če si v sobi sama (če ni gužve) lahko pridejo tud starši, pa še kdo. Nimajo pa radi, da pride zdej cel bataljon na obisk. V glavnem vse se da če se domeniš s sestrami oz. z zaposlenimi. Domov naj bi se šlo peti dan, s tem da se dan poroda ne šteje. Lahko se gre pa tudi prej -ena je rodila v nedeljo, pa je šla že v sredo domov. Zdej kar se tega tiče ne komplicirajo, če otrok pridobiva na teži (soglasje pediatra) in če je z mamo vse uredu. Ena sestra je rekla, da ciganke tko sam rodit pridejo, pol pa še isti dan grejo-ustavt jih pa tko ne morjo. Morš pa baje podpisat en list, da si šel na lastno odgovornost domov predčasno. Drugače pa osebje ful prijazno, razen ene babce, ki smo ji pravili kar gestapo. Drugače pa vsaka čast osebju, ker si res vzame čas zate, za dojenje, če te karkoli muči ti pomagajo-v glavnem jst sem bla ful presenečena. Pa lep porod vam žeilm!
|
|
|
|