Anonimen
|
Ja, Niki5, to je res. Pri meni je bila prijateljica z dvema otrokoma na Tiborjevem rojstnem dnevu, in je ta starejši čisto "popizdil". Pa je rekla: "Oh, veš, takole si da duška, ker doma ne sme." Sem šele potem, ko so se spokali, sploh dojela, kaj je rekla. Sicer je pa po moje tako: ko je bil Tibor še dojenček, je bila tudi pri meni prijateljica s takrat triletno hčerko. Se še spomnim, kako mi je šla na živce, kar obe. Za tamalo se mi je zdelo, da mora vse prešlatati in tudi vse piškote polizati, za mamico pa, da bi ji morala to prepovedati. Pa tamala je skozi k Tiborju v sobo hodila, pa je spal in sem ji rekla, naj ga malo pusti pri miru. Enkrat se je iz sobe zaslišal hud jok, ne vem, kaj mu je naredila. Mamica jo jesamo prijazno vprašala, če ga je vščipnila ali kaj. Je rekla da ja, potem sta se pa obe smejali... V glavnem takrat se mi je to zdelo grozno, danes se mi pa niti ne več. Ker je moj tudi firbček triletnik, ki ko nekam pride na obisk, najprej sprobava igrače. Seveda se nekatere da tudi v usta, kakšna trobenta ali kaj takega. Če bi jih na veliko slinil, bi se mi itak, če drugega ne, ne zdelo higienično, da on daje igrače v usta za drugimi. Tako pa jih, tisti dve ali tri, le dam na stran in vprašam, kje jih lahko opremem. Seveda rečejo, da jih bodo že oni pozneje. Ja, se strinjam, da je treba otroke učiti lepega vedenja. Včasih pa ti kaj tudi uide izpod kontrole.
|