|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obiski:(
19.1.2005 11:30:59   
Maxica
;).Uh, v nedeljo sem imela na obisku kolegico z družino. Ima hčerko staro 6 let in 2-letnega sinčka. Čisto so me zmučili. Tako da sem imela v ponedeljek prav vročino 39,3 stopinj. Res. No, ne vem, če za to, ampak...Mala dva sta se po kakšnih desetih minutah začela dolgočasiti in mi začela šariti po sinovih stvareh in igračah. :(Nato je mali začel že sliniti ropotuljice in stajico in vse ostalo, kar imam pač v dnevni sobi. Jaz sem mislila, da bom pop...:hudicek:Sicer nisem nič rekla, saj sem mislila, da ga bosta pač starša kaj krotila. Pa nič. Nato je začel poskušati vsak piškot posebej, pa čokoladni bombon posebej, tako da so bili že vsi obliznjeni in odgriznjeni. Nato so se začeli prevračati kozarci sokov itd.itd.itd. Starši pa NIČ!!! Zdaj pa res ne vem, a bi morala biti jaz tečna in sitnariti, ne, tega pa ne smeš, al kva?! Ampak po moje se dvoletnemu otroku pa že da kaj dopovedati:zmeden:. Najbolj me pa moti to, da mi pretipajo in oslinijo vse sinove igrače. Ja, to pa res. In sem imela še dva dni po tem čistilno akcijo-je pel čistilni alkohol in pralni stroj. Zdaj pa ne vem, a sem jaz sitna? Kako je to pri vas? Res pa močno upam, da moj otrok ne bo tak in da mu bom lahko dopovedala, kaj se sme in česa ne. In da bom, če bomo šli kam na obisk, še naprej s seboj vzela svoje igrače, ki jih bo po ljubi volji lizal in grizel
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.1.2005 11:35:31   
KIRA
To je pa pametno, da si vse oprala. Drugič pa povej, da so na obisku - če ti je prijateljica, te bo razumela. Jaz šarjenja po mojih rečeh tudi ne maram. Nevzgojenih otrok pa sploh ne. Moja bi jo dobila po riti, če bi se tako grdo obnašala (pa ne dobesedno po riti - ampak skregala bi jo pa že). Najgrše je, če se otroci pred tujimi ljudmi grdo obnašajo, ti jih pa kar pustijo. To ni nobena vzgoja. taki starši so zame neprimerni vzgojitelji, se vidi, kako so sami nevzgojeni, da tako obnašanje kar spregledajo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2005 11:38:40   
nejcko
Ti kar upaj, da tvoj ne bo tak, pa brez zamere. Otroci so pač radovedni in tudi če bi imeli goro svojih igrač s seboj, bi bile tuje, pa če bi bila le ena, tisočkrat bolj zanimiva. Pa polivajo tudi in drobijo... Ne vem, se mi sliši, kot da ne bi marala otrok, razen svojega seveda. Oprost, če sem slišati groba, ampak, taka so pač dejstva.

Malo več dobre volje, pa bo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2005 11:42:48   
Maxica
Nikakor nimaš prav, da nimam rada otrok. Ampak na obisku sem imela in poznam mnogo drugih dvoletnikov in mlajših, ki sem ji da dpovedati, da se kakšno stvar sme, kaj pa pač ne. In ni problem v polivanju in drobljenju, to se da pomiti-problem je v šlatanju in lizanju:zmeden: sinovih igrač, ki jih moj petmesečnik trenutno neizmerno rad daje v usta. Aja, onadva pa sta pred kratkim prebolela slinavko:zmeden:...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2005 11:46:19   
niki5
Jaz sem svojega vedno krotila, če se pa ni dalo smo pa popokali stvari in šli domov. Doma je eno, drugje pa drugo. S tem da sem dostikrat opAzila, da imajo nekateri doma strog režim, ko so pa na obisku pa otroci dobesedno podivjajo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2005 11:50:41   
malika
Jaz igrače od malega pred takšnimi obiski vedno pospravim oz. skrijem v drug prostor, ker imam slabih izkušenj s tem še pa še. Tudi od tega, da so bile potem cele mokre, polne hrane in stale umazanije, ki jo je potem moj mali z veseljem nesel v usta pa še polomili so jih, ker sta se mala dva (obisk) šla s lončkom za vstavljanje oblik nogomet, s tovornjakom pa sta se vozila.In tako je bilo škode v enem dnevu za 10.000 sit(igrače) da pa ne omenjam panike od malega, ker sta to bili njegovi najljubši igrači.

Kaj se drobljenja in polivanja tiče pa ne kompliciram ker je moj mali že zdaj isti.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2005 11:50:56   
nejcko
No, to seveda res ni fino, ampak jaz bi na tvojem mestu sinove igrače pospravila, mogoče pustila eno, ki bi jo potem umila. Razumeti pa moraš, da so pač otroci različni in enim se res kaj težko dopove še potem, ko so starejši.
Zdaj ta dva otroka poznaš in naslednjič, če bo še kdaj, pa res skrij sinove igrače.

Pa brez zamere.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2005 11:54:18   
kofetek2010
Meni tudi grejo taki na živce... Takrat, ko sem jaz dobila mojo malo štruco so bile vse moje kolegice brez otrok, bila sem sama samcata, šele po nekaj letih so jih nekatere dobile. In dokler jih niso imele so bile pametne, zakaj mu pustim to in ono (npr.da zaspi takrat, ko je zaspan, da hodim z njim okrog in spi v vozičku in da nima nobenega reda, ker bi morala bit doma, da gre otrok spat, itd.itd.itd.) in kaj se je potem zgodilo? Njihovi otroci so pravi mali hudički, počnejo stvari, ki jih naš ni nikoli (npr. ščipajo, grizejo, pluvajo, tepejo,...) in jim samo vljudno in zelo prijazno rečejo "ne tega počet" in ko sem imela tega že dovolj, sem rekla, da tega ne dovolim in da se bojim, da bo imel Gal enkrat vsega dovolj in da bo vdaril nazaj (npr. 7-letnik kakšnega 3-letnika)in kaj bo potem... In kaj je bil njihov najpogostejši odgovor - da so v taki fazi!!!! Halo??? Non-stop v neki fazi!?!?! :zmeden::zmeden::zmeden:
Mlajšim otrokom je Gal pripravil igrače s katerimi se on ni več igral, medtem, ko njegovih aktualnih igrač ni pustil za igranje.
Obiskom pa drugič le povej, da pri vas se pa to pa to ne dela in da pri vas veljajo pa takšna in drugačna pravila. Dvoletniku se da že marsikaj dopovedat, če se le staršem to da in se ne izgovarjajo na faze :grrr::grrr::grrr:

lp
jana73

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2005 11:55:27   
Anonimen
Bi pa sinove igrače za tisti čas pač pospravila. Tistih par ropotulj pa ja ni težko umakniti ali pa jih potem umiti, če se ti gravžajo. Kako pa misliš, da je v jaslih?

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2005 11:58:23   
Anonimen
Ja, Niki5, to je res. Pri meni je bila prijateljica z dvema otrokoma na Tiborjevem rojstnem dnevu, in je ta starejši čisto "popizdil". Pa je rekla: "Oh, veš, takole si da duška, ker doma ne sme." Sem šele potem, ko so se spokali, sploh dojela, kaj je rekla.
Sicer je pa po moje tako: ko je bil Tibor še dojenček, je bila tudi pri meni prijateljica s takrat triletno hčerko. Se še spomnim, kako mi je šla na živce, kar obe. Za tamalo se mi je zdelo, da mora vse prešlatati in tudi vse piškote polizati, za mamico pa, da bi ji morala to prepovedati. Pa tamala je skozi k Tiborju v sobo hodila, pa je spal in sem ji rekla, naj ga malo pusti pri miru. Enkrat se je iz sobe zaslišal hud jok, ne vem, kaj mu je naredila. Mamica jo jesamo prijazno vprašala, če ga je vščipnila ali kaj. Je rekla da ja, potem sta se pa obe smejali...
V glavnem takrat se mi je to zdelo grozno, danes se mi pa niti ne več. Ker je moj tudi firbček triletnik, ki ko nekam pride na obisk, najprej sprobava igrače. Seveda se nekatere da tudi v usta, kakšna trobenta ali kaj takega. Če bi jih na veliko slinil, bi se mi itak, če drugega ne, ne zdelo higienično, da on daje igrače v usta za drugimi. Tako pa jih, tisti dve ali tri, le dam na stran in vprašam, kje jih lahko opremem. Seveda rečejo, da jih bodo že oni pozneje.
Ja, se strinjam, da je treba otroke učiti lepega vedenja. Včasih pa ti kaj tudi uide izpod kontrole.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2005 12:00:03   
Maxica
Saj pravim, vsaka šola nekaj stane. Od zdaj naprej jih bom gotovo. Nisem se zanesla, da se lahko kaj takega zgodi:ups:. Sina vsekakor ne mislim imeti v karanteni, ampak to mi pa ni bilo všeč no...:zmeden:

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2005 12:03:13   
lin
Gled igrač,baje so zmeraj bolj zanimive od drugih kot svoje!
Glede obiskov pa,moje prijateljice (z otročki)so šekar uvidevne in pazijo na svoje otročke,se pa najde tudi kakšna ki lepo sedi in gleda jaz pa zraven norim.
Jaz kr lepo rečem,tega pa nesmeš,to ni lepo...me čist nič nebriga če me pol gledajo postrani.
Seveda pa vse to lepo povem na lep in smešen način ampak misli strogo resno!
Ko pomislim da dobim take obiske mi kr lasje skočijo pokonci!
Primer
Mali 2,5 prime daljinca in pof po televizija ona pa nič in se smeji.
Jaz pa lepo v smehu.To pi teti nesmeš delat,če pa ti mamica dovoli doma boš to delal doma!Mama pa se spet smeji in reče ne to tuid doma neboš dela!
Mislim!?
Otroci niso krivi,krivi so starši!

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.1.2005 12:12:12   
Anonimen
Joj, a veste kaj se je pri nas enkrat naredilo na morju?
Prijatelji so bili skupaj z nami v naši prikolici. Jaz sem prišla z nekajdnevnmo zamudo. Takrat otrok še nisem imela, oni pa so imeli dva - 7 let in 2 leti. Meni so se kar živci kravžlali, ko sem gledala, kaj mlajši počne, mamica je pa sedela na riti in ni nič rekla. Jaz sem tekla za njim in mu izpulila tisto, kar sem uspela videti, da bi uničil, še preden se je to res zgodilo. Vsega seveda nisem mogla predvideti. Enkrat pa, ko je prijel njihovo mrežo (tisto, otroško) za ribe lovit, ki je bila prislonena na drevo, je pa mamico izstrelilo iz stola kot raketo in je tekla k tamalemu, mu izpulila tisto palico in rekla: "Ne, to pa ne, to je pa naše."
Grooooza! No ja, takat smo se skregali (pa ne točno zaradi te mreže, še druge podobne stvari so bile).

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
19.1.2005 12:14:03   
niki5
Ko so k meni na veliko začeli z obiski, ko se je Svit rodil, sem kar preventivno njegove igrače pospravila v drugo sobo, na razpolago so bile pa vse Nikove oz. tiste ki so bile primerne odvisno od starosti otroka (majhne lego kocke pa enoletnika sem raje pospravila oz. preverila če jih otrok da je v usta, da ne bi do kakšne nesreče prišlo). Priznam pa da je meni lažje kar se tiče Nikovih igrač, ker je že 6 let star (sicer spet v usta vse živo tlači, ker mu rastejo stalni zobje, ampak je vseeno drugače kot dojenček).
Jaz mogoče sem že od nekdaj našega Nika nazaj držala oz. opozarjala za stavri katere so se mi zdele, da bi bile lahko moteče ravno iz tega razloga, ker mi je grozna bila že misel na to, da sem lahko nekomu moteča oz. moji otroci. No, mogoče sem pa kljub temu bila :)-:)-

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.1.2005 12:16:04   
ronja5
Dveletniku težko dopoveš, da so igrače dojenčkove, da so ti občutljivi,... Ko pridejo naslednjič pospravi večino igrač na varno, ponudi manjšo količino bonbonov in piškotov, pa bo škoda manjša!
Sicer pa se mi zdi, da si malo preveč občutljiva.

LP! Ronja

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.1.2005 13:01:08   
kimi
Groza...jaz bi jih ukrotila sigurno, če bi mi bila prava prijateljica mi sigurno nič nebi rekla

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.1.2005 13:21:33   
Nogavička
Drugič kar sama postavi mejo, kaj se pri tebi sme in kaj ne.

L.p.

Tea

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.1.2005 14:17:43   
Seven*
Jaz zaenkrat nic ne kompliciram. Mi je vsec, da je tako. Vsec mi je, da tudi druge mamice iz RR nimajo nic proti, ce si otroci sposodijo dude, igrace, ce jih slinijo.. Meni se to zdi celo super, ker bodo otroci tako dosti bolj zdravi.. Pridobili bodo namrec na imunosti.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.1.2005 14:19:44   
Teni_
Ja Seven, to pa je čisto res. Sploh Teja in David si rada menjavata dude. To me sploh ne moti, me pa moti, če da Tejino dudo v usta moja mama ali pa fant. Je jast tudi ne dajem v svoja usta. Ko pa jo da v usta kateri od otrok, pa mi je prav smešno.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.1.2005 14:30:36   
Seven*
Midva pa oba sliniva Jakobovo dudo. Jaz kar v javnosti vcasih z njo hodim, ce mam polne roke.. Je prirocno mesto, ce jo kar v usta vtaknem. :)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.1.2005 14:31:21   
Seven*
Aja. Pa se to. V vrtcu 15 otrok slini iste igrace. Slej kot prej se bo treba navadit. :)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.1.2005 14:33:47   
Anonimen
Ja, sem že rekla.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
19.1.2005 14:41:36   
ajf
mislim, da so starši dolžni brzdati svoje otroke

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.1.2005 14:59:31   
BigWhale
Slinaste igrace, ki se valjajo po tleh so ponavadi kar manjse leglo bakterij. Sploh ce jih otroci izmenjujejo med seboj. Zato je po vsaki uporabi igrac le-te potrebno prekuhati in dodobra ocistiti vse umazanije in druge nesnage. Sterlizator sploh ni slaba ideja!

Najbolje, da imate doma dva kompleta igrac, enega za obiske in enega za vase otroke.

Se bolje pa, da sploh ne sprejemate obiskov, da vam ne bodo slinili igrac in razgrajali po stanovanju....

Hvala ti vsemogocna wiki!
http://en.wikipedia.org/wiki/Immune_system

No, ce bi bilo tako, bi clovestvo ze zdavnaj izumrlo, ne samo clovestvo, prakticno vsi vec celicni organizmi, ker bi jih bakterije prej ali slej pokoncale.

Evolucija pa je poskrbela za imunski sistem, ki se gradi in krepi ravno pri izpostavljanju dolocenim nevarnostim. Tako se razvijajo proti telesca za viruse. A veste, da ko se enkrat pretolcete skozi prehlad, ne boste prakticno nikoli vec zboleli za istim tipom prehlada?

Ko boste prebrali zgornji link in se kako podstran tiste strani, vam bo mogoce malo bolj jasno, kako nas imunski sistme deluje. Bolj se ga izpostavlja bakterijam in zunanjim 'nevarnostim' bolj se krepi. Ja, ce je z vasim otrokom sicer vse v redu, potem ga ena poslinjena igraca, ki jo je poslinil nekdo, ki je prisel na obisk in jo pri tem se na tla parkar zabrisal, ne bo ubila. Tudi zbolel ne bo za nicemer. Seveda zato otroku ne pustimo, da v usta vtakne vsako stvar, ki mu pride pod roke.

Pustite otrokom, da krepijo svoj imunski sistem. Mogoce je metoda na prvi pogled malo cudno ampak deluje in to preverjeno, ze nekaj sto milijonov let.

Ce igraco poslini vas ali pa tuj otrok je to isti smorn... Pod pogojem, da je

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.1.2005 15:00:08   
BigWhale
... kolikor toliko otrok zdrav. :)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?