Ursi2
|
Živjo! No, najprej vsa čast ti, da lahk funkcioniraš že od 4-4.30 zjutraj. No, jz sem sicer nočni tip, zjutraj pa rabim, da mal k sebi pridem. Sicer so moji sončki pokonci od 6-ih naprej pa sem se že nekak navadla, sam bi pa kdaj pasalo potegnat. Ti pa lahk povem, da te čisto zastopim. Midva imava 3 sončke (5 let,3 leta,1 leto) in ker sem bila pač na porodniški (še pred tem sem bila pa doma, ker nisem dobila službe) je bilo logično, da je bila večina na meni. Moj dragi je takrat delal v eni firmi, poleg tega pa smo začeli ustanavljat še podjetje in je popoldan delal v delavnici, tako da sem večino delala jz. Na začetku sem rekla, da prala ne bom, vse drugo bom delala, pa je na koncu tudi to padlo na mene. In poleg tega, da rihtam gospodinjstvo (kuhanje,pečenje, pranje, likanje, sesanje, brisnanje,.........................), si večino sama popravim stvari (pralni stroj, odtok,....), ka se pa tiče del okrog hiše pa prav tako. Dokler sva imela vrt, sem sama prekopala, poleg tega sama oz skupaj z otroci kosim travo, obrezujemo živo mejo, barvamo ograjo,....Stvar, ki jo res počne samo moj je pranje avta, ker tega ne znam vredu. Ga pa posesam in sčistim znotraj. Pa mi je blo čist ok, ker itak počnem stvari skupaj z otroci in sem vesela, da mi radi pomagajo (včasih že ob 6.30 zjutraj pečemo kekse ali biskvit) Tudi pometat hočeta ta večja,... Pa mi je večino ok, sam včasih sem imela pa dovolj, ker je le fajn slišat, če je nekaj dobro skuhano ali pečeno, pa me ni nič pohvalil, po možnosti je med kosilom jedel in bral revije. Pa še otroci so meli kak dan, da jim kr naenkrat tista omaka ni bila všeč. In sem imela dost in sem zarobantila in sem ga en dan pustila, da je sam skrbel sam za obroke. In je videl, da se ne nardi kr samo od sebe. Pa je sedaj boljše. Tudi pomije zdej večkrat po kosilu oz zajtrku med vikendom. Sam zdej, ko pa tudi jz hodim spet v službo in pravtako vstajam ob 5-ih in delam dopoldan, popoldan pa 100/h z otroci,(ker popoldan res želim čimbolj z otroci preživet in skupaj skačemo, se igramo, rišemo, poleg tega se še kak zdravnik najde, logoped, pa vadit vsak dan izgovorjave) pa kuhanje, zvečer pa pospravit hišo, še kaj pripravim za kosilo za naslednji dan da nimam potem preveč dela (npr. lazanja, golaž, sarma,....) pripravit stvari za otroke, zlikat, zašit,.... Poleg tega sem že dvakrat letos imela vročino 40 tud cel teden skupi, poleg tega, da so mi še vsi trije zboleli. Ampak mi ni panike, ampak če moj začne pospravljat ali pomivat, se umaknem in mu kr pustim (ker včasih sem mu rekla, da naj pusti, da bom že jz-sama sem kriva,vem) in me je vprašal, kaj je narobe z mano, da sploh ne pospravljam več. Me je skor na rit vrglo. Sem mu rekla, da lahk res neham delat pa pospravljat in prat, da bo hiter videl kako je. Pa je hiter nazaj začel jemat, ker se je spomnil, kako je bilo takrat, ko sem bila v bolnici, ko sem rodila, pa je bilo nekaj narobe in sma ostala not 14 dni in je imel on ta večja dva čez. Pa je dedi kuhal kosilo, fanta sta večkrat jedla večerjo pri meni v bolnici, ko so prišli na obisk. Pral je takrat, ko se mu je zdelo, medtem ko jz pazim, da perem zvečer po 22-ti ali vikende. No, takrat je videl, da ni tako na izi, ker je bil po 4-ih dneh kr fajn utrujen. Pa da ne bo pomote, jz v 5-ih letih nisem 5x prespala noči,(samo danes sem bedela 3 ure), pa popoldan ne grem spat oz počivat. Sem se navadla in sem vzela v zakup, da tk je. MOj pa dve noči ne spi vredu, je potem tako siten, da rajš pobašem otroke in ga pustimo, da mal zaspi. Mam rajš to, da je spočit, kotpa siten. Sej ni vedno tako, pa za zelo veliko sem si sama kriva(ker prej je pospravljal, brisal, pral, likal)pa sem ga razvadila. IN tudi zdej mi ni problem, sam da me kdaj pohvali ali reče, da je dobro ali lepo pospravljeno. Mi je čist zadost. Dej omeni malo svojemu, da ti ni čist vseeno, ker je bolje da mu poveš to sedaj, ko p apotem, ko te bo zelo motilo in lahko rečeš z neprimernimglasom in načinom. Sej vem, da misliš, da ni nekaj konkretnega za pokazat. Sam kr povej mu tako pa poskušaj razložit in da naj se poskusi postavit na tvoje mesto, pa mislim, da bo zastopil. Tk, grem delat še!
|