|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ODPRAVNINA- nujno!
16.12.2009 8:27:59   
mamamajča
Mojemu partnerju je bila v petek, 11.12. prekinjena pogodba, ki je bila sicer sklenjena za nedoločen čas.
Včeraj se želi prijaviti na borzo, kjer pa mu povejo, da je šef (privatnik) uredil tako, kot da je moj partner sam dal odpoved.
Posredovana nama je bila že tel. št. inšpektorata, kamor naj se obrneva, saj gre za nate.gancijo!

Zaradi "samostojne odpovedi" ne dobi ne nadomestila z borze, niti za socialno ne more zaprosit.

Vem pa, da bi moral dobiti odpravnino, zato se obračam na tiste, ki ste s tem seznanjene.

Kolikšno in kako dolgo?

Ne vem, kaj je moj tam podpisal. Pravi, da je šel na malico ( v pet. je še normalno delal), ko ga je šef poklical, če lahko pride nekaj podpisat, vedel je sicer, da se mu obeta prekinitev delovnega razmerja. Pravi, da je podpisal, ni si pa prebraluser posted image

Včeraj je klical šefa, da naj bi se dobila, sta se dogovorila za uro, pa ga ni bilo. Torej se več kot očitno dela norca.
Kaj lahko storimo???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ODPRAVNINA- nujno!
16.12.2009 8:32:48   
thaiss
če je podpisal Sporazumno odpoved delovnega razmerja, mu ne pripada NIČ, tudi odpravnina ne.
Kako pa lahko podpiše brez da bi prebraluser posted image

< Sporočilo je popravil thaiss -- 16.12.2009 8:35:14 >

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.12.2009 8:34:12   
mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

Misliš, da se sama ne sprašujem? Samo BRAVO sem mu lahko rekla.....

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.12.2009 8:36:48   
thaiss
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

verjamem ja, da se tudi sama to sprašuješ.
Je pa v takih pogodbah ki jih delodajalci radi podtaknejo napisano: Spodaj podpisani X Y  prekinjam delovno razmerje.....

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.12.2009 8:49:58   
mika

Ne ga zdaj še ti sekirat zato. Sedaj samo rešujta, brez tega, če bi prebral pogodbo....

Ne vem pa kako naprej...Na inšpekoratu mu bodo sigurno prav svetovali. Dogaja se vse sorte danes in tega se zavedajo, je pa vse rešljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.12.2009 8:59:16   
Anonimen
Popušil je na celi črti, kot je moj kolega. Na isto foro!user posted image

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.12.2009 10:40:04   
itata
Nič ne bo dosegel na inšpektoratu, ker je sam podpisal, če si ni prebral prej kaj podpisuje, se pa temu žal ne more rečt nategancija ali karkoli podobnega. Svoj podpis dokumenta bi lahko izpodbijal samo na podlagi: sile ali grožnje, ker bi morel izkazat (kako bi to naredil težko rečem, ker ne vem kaj točno se je dogajalo), da ga je v podpis prisili (z neko resno grožnjo, kar se pa zgleda ni zgodilo)! Na zmoto ali prevaro se pa ne bo mogel sklicevat, ker žal sam ni prebral kaj podpisuje.

Če greš sporazumno, kar je očitno tvoj mož podpisal - ti ne pripada nič kot sta že ugotovila. Niti odpravnina niti nadomestilo na zavodu za zaposlovanje.

Ostaja pa še možnost, da ga toži recimo, če je delodajalec kakšne druge kršitve delal npr.:
- mu ni izplačeval plače po pogodbi (manjša plača iz kakšnega nezakonitega razloga)
- mu ni plačal vseh dodatkov ali prevoza ali podobno
- mu ni plačal regres (za 2009 bi moral dobit še celega) ipd.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.12.2009 20:35:40   
gita10
U bistvo se naj poskusi dogovoriti z delodajalcem, da uredita papirje tako, da bo prav za oba.
Če je prekinitev z 15. 12. naj se dogovori z delodajalcem naslednje:
Naj mu podpise, da je 15.10 prejel obvestilo o prkinitvi delovnega razmirja iz poslovnih razlogov, Z 15.11. pa je prejel odpoved z enomesečnim odpovednim rokom.  Ter se odpove odpravnini - verjetno ni niti dolgo delal v tem podjetju, če so ga na tak način odslovili in bi odpravnina znaša bore malo. Verjetno, če je delal pri privatniku je bila neto plača itak minimalna potem pa ti za vsak leto pripada 1/5 plača- tako, da odpravnine niso takšne kot jih dobivajo nadzorniki.
Če bosta te papirje uredila na takšen način bo volk sit in koza cela- vsaj jaz mislim tako. Edino, če je za njega prejel kakšno subvencijo kar pa ne verjemam.  

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.12.2009 20:46:06   
Onasiss
Na inšpektoratu so zelo počasni oz imajo zakasnel reakcijski čas.....

Kaj več ne vem povedat kot samo VELIKO SREČE...

So what....

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.12.2009 20:51:15   
gita10
Ma na inšpektorjatu sploh nima kaj počet v tem primeru- edino kar se regresa tiče. Verjetno tudi gre za odpoved iz poslovenih razlogov in je najbolje speljati na takšen način kot sem napisala- najbolj enostavno in najceneje za oba.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2009 10:17:56   
itata
če bi se uspel tako zmenit bi bilo super, sam men zgodba ni tko delovala, da bi bil delodajalec pripravljen kaj na koristi delavca mislit... niti na tiste minimalne, ki mu pripadajo.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2009 11:47:12   
liliana
Po vsej verjetnosti je podpisal Sporazumno razveljavitev pogodbe o zaposlitvi......

Samo en podpisan izvod mora imeti tudi sam, če je podpisal.....

Storiti pa ne morete praktično nič, ker je sam podpisal......in to, da je nekaj podpisal, pa ni prebral ni opravičilo.....

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.12.2009 9:23:41   
mamamajča
Ok, za vse, ki se jim kaj podobnega zgodi.

Obrnili smo se na inšpektorat v celju, kjer nam je prijazen starejši gospod povedal, da je teh primerov ogromno.
Res ni opravičilo, da ni prebral in je kar podpisal, ampak inšpektor temu reče podpisp, pridobljen z zvijačo. Torej, odpoved je bila že vnaprej pripravljena, vse je izpolnil delodajalec sam, česar pa ne bi smel, če uslužbenec SAM daje odpoved.
Z besedami "pridi mi podpisat, da te grem prijavit na borzo," je bilo mojemu jasno, da pospisuje dokument o prekinitvi, ker je že vedel, da se bo ta dan to zgodilo. Podpisal je kar med odhodom na malicouser posted image

V glavnem- s strani inšpektorata- to JE kaznivo. Obstajajo tri variante- 1. da se poskušata dogovorit sama, 2. da posreduje inšpektorat in pritisne na delodajalca, 3. delovno sodišče. Upam, da bomo rešili zadevo. Ne gre se za odpravnino, ampak samo za to, da se lahko prijavi vsaj na borzo in dobi nadomestilo za brezposelnost, dokler ne najde nove zaposlitve.

HVALA VSEM ZA NASVETE!

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 18.12.2009 9:27:51 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.12.2009 23:39:53   
nananaja
Upam, da bomo rešili zadevo. Ne gre se za odpravnino, ampak samo za to, da se lahko prijavi vsaj na borzo in dobi nadomestilo za brezposelnost, dokler ne najde nove zaposlitve.

Podobno se je meni zgodilo, a s pogodbo za določen čas. Zmenjeni smo bili, da pogodba traja do konca porodniške (prejšnje), a mi je smotana računovodkinja pisala pogodbo za dva meseca dlje, konec porodniške pa papir o sporazumni prekinitvi. A me je ob prijavi na zavod prijazna uslužbenka opozorila, naj se zmenim in popravimo prvo stran pogodbe, na kateri je datum veljavnosti. Mi smo uspešno rešili tako, da sem se jaz lahko prijavila na zavod in si iskala novo službo, zraven pa doobivala nadomestilo.

Držim pesti, da se zmeni tudi tvoj mož.

Neposredna povezava do sporočila: 14
20.12.2009 19:01:08   
liliana

Obrnili smo se na inšpektorat v celju, kjer nam je prijazen starejši gospod povedal, da je teh primerov ogromno.
Res ni opravičilo, da ni prebral in je kar podpisal, ampak inšpektor temu reče podpisp, pridobljen z zvijačo. Torej, odpoved je bila že vnaprej pripravljena, vse je izpolnil delodajalec sam, česar pa ne bi smel, če uslužbenec SAM daje odpoved.
Z besedami "pridi mi podpisat, da te grem prijavit na borzo," je bilo mojemu jasno, da pospisuje dokument o prekinitvi, ker je že vedel, da se bo ta dan to zgodilo. Podpisal je kar med odhodom na malicouser posted image

V glavnem- s strani inšpektorata- to JE kaznivo. Obstajajo tri variante- 1. da se poskušata dogovorit sama, 2. da posreduje inšpektorat in pritisne na delodajalca, 3. delovno sodišče. Upam, da bomo rešili zadevo. Ne gre se za odpravnino, ampak samo za to, da se lahko prijavi vsaj na borzo in dobi nadomestilo za brezposelnost, dokler ne najde nove zaposlitve.

HVALA VSEM ZA NASVETE!

Upam, da bo delodajalec reagiral vsaj na točko 2, če že ne bo na 1.....

Preden pa v službi, ko vam grozi kakšna koli prekinitev dela karkoli podpisujete, pa vseeno vsaj preberite, preden podpišete.....imate pa vedno možnost, da dokument nesete domov, da ga v miru preberete in se ustrezno posvetujete, če ga ne razumete.....ne pa podpisovati nekaj na horuk, ker verjamete delodajalčevemu nasmešku, ko se vas želi rešiti....delodajalec ni socialna ustanova in vedno obstaja možnost, da vas bo želel odpustiti na način, ki bo prijazen njemu in ne vam......

Neposredna povezava do sporočila: 15
22.12.2009 12:49:05   
mamamajča
Evo, kak ljudje reagirajo, ko omeniš, da si v stiku z inšpektoratom.
Si je takoj premislil in urediluser posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.12.2009 13:09:55   
liliana
Lepo.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
22.12.2009 13:15:04   
kasso
Jaz sem bila na istem, samo pametna nisem podpisala. Šef pa zajeban do amena. Tako da sem šla do višje nadrejenih in se zmenila, da so oni dali odpoved.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.12.2009 13:16:11   
kasso

HVALA VSEM ZA NASVETE!

user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?