|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ODPOVEDALI MORJE!!!
22.6.2007 17:48:34   
no name
Včeraj smo morali stornirat naš dopust v Tuniziji.... Zaradi vodenih koz   
Starejša hčerka je prejšnji teden prišla domov iz vrtca z vročino in kozikami. Včeraj sva bile še cele v krastah, v torek pa naj bi leteli v Tunizijo....pa ne bo nič, ker ne moremo niti tvegat zaradi mlajše, ki še sicer ne kaže znakov da se je okužila, ampak ravno tako nočemo tvegat, da tam zboli...

Zanima me pa naslednje:
Dali smo se zavarovat, rizik odpovedi, preko generali zavarovalnice in sem včreaj morala na agencijo odnest 3 papirje(izpolnjene od mene in dr.) Da bojo lahko poslali na zavarovalnico.
Zdaj pa pojma nimam kako dolgo bo to trajalo, da dobimo vrnjen denar oz. Je res da ne vrnejo celotne vsote(razen seveda storškov zavarovanja ipd) 
In pa seveda če že imate kakšne izkušnje z odpovedjo letovanja, če fejst komplicirajo??

Žalostna sem full, čeprav pravim da vse slabo je za nekaj dobro....in zato ne bi rada da se mi zdaj zalomi pri tem denarju, ki bi ga lahko porabili za dopust kasneje....

Hvala za odgovore (in lepe počitnice vsem ki se kam odpravljate   )

Lp

Sporočila pišemo z malimi črkami, recimo, da je naslov primeren, ker z razlogom"kričite".
Op moderatorja.

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 22.6.2007 18:25:19 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ODPOVEDALI MORJE!!!
22.6.2007 18:05:01   
tititi
Sicer poglej v splošne pogoje poslovanja te agencije, vendar ko sem jaz to brala, se spomnem, da je pisalo da še nekih administrativnih stroškov ne vračajo...tko da to moraš tudi "odpisati".

Mislim pa da nebi smeli imeti problemov, sej tam lepo piše da ko gre za bolezen družinskega člana se lahko odpove. Valda ne mislijo na agenciji da bo oči zdej sam sou tri bolane gospodicne doma pustu.... user posted image

Uglavnem pozdravte se pol pa nov termin nastudirajte in lepo naprej v tunizijo.user posted image

Lep vikend,
tititi

(odgovor članu no name)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2007 19:54:31   
PBJ
Pri nas je podobna zgodba. Mali je dobil ošpice in smo odložili dopust.

Mi smo tudi zavarovali rizik odpovedi. Dopust smo odpovedali dan pred odhodom. Plačamo znesek rizika odpovedi (29 EUR) + stroške turistične agencije (13 EUR).  Denar dobimo vrnjen v roku 9. tednov - ker mora najprej zavarovalnica poslati denar agenciji, agencija pa nam.  Mi na srečo še nismo plačali celotnega zneska.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu no name)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2007 22:02:21   
TONČI.
Je res da ne vrnejo celotne vsote(razen seveda storškov zavarovanja ipd)

Odvisno koliko prej odpoveš. Če tik pred potovanjem ne dobiš. Če pa kak teden prej panaj bi dobil vsega nazaj.

(odgovor članu no name)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.6.2007 19:22:52   
bilbo
Glede zavarovanja potovanja:
1. zavarovalnica denar izplača cca v treh tednih
2. kompliciral bo zava. samo če bo diagnoza nejasna
3. aranžma je potrebno odpovedat takoj ko nastane razlog za odpoved. (ne komaj čez par dni po vzroku).
Npr: če je otrok zbolel 15  dni pred odhodom na dopust so takrat bili stroški stornacije 50%, vi pa stornirate 5 dni pred odhodom ko so stroški 75%, takrat bo zavararovalnica vrnila samo 50% stroškov, saj bo na formučarjo za zavarovalnico pisalo kdaj je bolezen nastopila(15 dni prej).
4. Odpoved velja za vso družino

Odgovor PBJ-ju:
Aranžma se mora plačat do konca v vsakem primeru do višine stroškov odpovedi - storno stroškov.
Če ne plačaš si kazensko odgovoren, osnova zato je  pogodba- prijavnica podpisana v agenciji, pomeni če ne poravnaš stroškov te gre agencija lahko tožit.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.6.2007 22:21:45   
miška piška
če imate zavarovanje rizika odpovedi morate nazaj dobiti celoten znesek aranžmaja, razen kar ste plačali za zavarovanje rizika odpovedi. seveda nazaj dobite denar šele, ko bo zavarovalnica vaš primer obravnavala in ga seveda odobrila.
nekatere agencije zaračunavajo tudi administrativne stroške (to je cca. 20 EUR). odvisno pri kateri agenciji ste imeli rezervacijo. ker imate zavarovanje generali, predvidevam da gre za gulet, in gulet ne zaračunava dodatnih administrativnih stroškov.

res je, kar je napisala bilbo pod točko 3. ampak če npr. zavarovalnica vrne samo 50%, ostale stroške krije potem agencija, tako da se vi nimate nič za bati. dobite vse nazaj!

(odgovor članu bilbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2007 8:57:51   
bilbo
IZVIRNO SPOROČILO: miška piška

če imate zavarovanje rizika odpovedi morate nazaj dobiti celoten znesek aranžmaja, razen kar ste plačali za zavarovanje rizika odpovedi. seveda nazaj dobite denar šele, ko bo zavarovalnica vaš primer obravnavala in ga seveda odobrila.
nekatere agencije zaračunavajo tudi administrativne stroške (to je cca. 20 EUR). odvisno pri kateri agenciji ste imeli rezervacijo. ker imate zavarovanje generali, predvidevam da gre za gulet, in gulet ne zaračunava dodatnih administrativnih stroškov.

res je, kar je napisala bilbo pod točko 3. ampak če npr. zavarovalnica vrne samo 50%, ostale stroške krije potem agencija, tako da se vi nimate nič za bati. dobite vse nazaj!

nikjer NISEM napisal, da stroške vrne agencija, to razliko v ceni krije potnika SAM!!!! saj v splošnih pogojih piše, da moraš takoj odpovedat potovanjeuser posted image .

Lp

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2007 7:58:55   
miška piška
bilbo, jaz sem napisala, da kar ne vrne zavarovalnica, vrne nazaj potem agencija. če zavarovalnica odobri seveda.

če agencije ne bi vračale razlike, v čem bi bila potem sploh fora zavarovanja rizika odpovedi?

(odgovor članu bilbo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.6.2007 8:51:00   
bilbo
seveda vrne zavarovalnica agencijim agencija pa povrne to.
Jaz sem napisal da razliko v storno strških, če npr. zaavrovalnica odobri 50%, stroški so pa dejansko bili 65% (stranka prepozno stornirala) pote ne vrne to nobena agencija.

(odgovor članu miška piška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Čigave so stopinje v snegu?
photo
Prepoznavanje stopinj v snegu je zanimiva in poučna igra, o stopinjah se lahko pogovarjamo kar na sprehodu.
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?