Rubin.
|
Meni pa se zdi, da tistim staršem, katerim otroci spijo celo noč, sploh ne vedo, kaj je imeti otroka. Zjutraj se zbudijo naspani, polni energije, ki jo lahko razdajajo. Tudi jaz sem večkrat se sama sebi čudila, kako lahko normalno funkcioniram ob tako malo spanja. Čez dan nisem nikoli šla spat, ker enostavno nisem imela časa. Prvih šest mesecev se je dojila vsake tri ure, včasih tudi na 2,5, ampak sej mora jest, a ne? Po šestih mesecih pa je tudi pri meni prišla kriza, ker sedaj pa otrok kao ne potrebuje več hrane vsake 3 ure, in kao to je razvada ipd., pa sem poskušala, da bi jo »prepričala«, da sedaj pa naj spi. Ampak se ni dala, neumna jaz, da sem poslušala druge, vsak otrok je unikaten, samo prisluhniti mu je treba. Ko pa sem se vdala v usodo, pa se je tudi sončica sprijaznila, da je noč za spanje. Juhu. Ampak ne dolgo, ko se je začela postavljati na noge, se je ob vsakem prebujanju, namesto da zaspala nazaj, postavila na noge, še čisto omotična, prvi čudež da ni padla in klicala mamo. Ampak tudi to je minilo. Sedaj že kar lep čas spi od 19h pa do 5h, pol 6h, nato jo podojim in zaspi še do pol 7h. Je pa res, do po teh nočnih izletih, začneš zelo ceniti spanec. Ampak, naši sončki nas potrebujejo in ne delajo tega zanalašč, samo zaspati nazaj ne znajo, ko se enkrat prebudijo. Tiste, ki se vam to dogaja, delajte na tem, da bodo znali sami zaspati. Prebujanje 30x na noč? Je to sploh mogoče? Pri nas je bilo max. v 12 urah 5x. Zakaj pa se zbuja tolikokrat?
|