OBČUDUJEM VAS (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lenika -> OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 9:41:51)

Torej občudujem vse tiste mame in očete, ki veseli in nasmejani ter polni energije hodite naokoli, kljub temu, da se tudi po 2 leti zbujate ponoči tudi po 10x na noč, kakor velikokrat preberem tukaj na forumu.
Naš 2,5 mesečnik se navadno zbudi enkrat na noč, 10 minut potrebuje, da poje in že ga odložim nazaj in zaspi. Kar nekajkrat pa je tudi že prespal celo noč. Danes pa se je zbudil za hranjenje ob 2.00 in ob 5.00, sicer je obakrat zopet zaspal nazaj, a vseeno sva se z možem zjutraj zbudila precej utrujena.

Ob tem sem se spomnila na vas, že prej omenjene in si rekla, da vas resnično občudujem. Saj verjetno se navadiš na takšen način spanja in navadiš se tudi, da ne potrebuješ več toliko spanja, a jaz vseeno upam, da mi tega ne bo potrebno nikoli probat. Trkam na les.

LP




total -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 9:57:23)

Ja res je,vse se navadiš,moj je bil tudi od začetka bolj priden ko pa je zdaj,ampak se da,saj morem,kaj pa češ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Magi* -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 9:58:36)

človek se vsega navadi;)




eva1 -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 10:16:34)

Ja seveda človek se vsega privadi-sploh pa tam do pol leta imajo pravico se zbujati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image],pol je pa druga zgodba!




Naja31 -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 10:24:27)

Ja, tudi jaz nisem mogla verjeti kako lahko to sploh prezivim in res je, navadiš se.

Moj se pri 15ih mesecih še vedno zbudi vsaj 2x na noč. Ampak to je v primerjavi z več kot eno letnim zbujanjem na eno uro, idealno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




L & L -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 10:29:16)

To ti pride v kri [sm=smiley1.gif].




Tosa -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 11:00:54)

Tako je, v kri ti pride. No, da se pohvalim. Jaka je danes prvič spal 4  ure v kosu. Zgleda, da mu je malo vreme pomagalo. Drugače smo se pa zbujali tudi na 1 uro zadnje tri tedne.
Ob 5-ih zjutraj sem bila kot zombi, ob 7-ih pa me je kriza že minila:))
Lepo se imejte, Toša




Gina -> RE: OBČUDUJEM VAS (29.7.2006 11:06:32)

Nikoli se nisem navadila. In nikoli se ne bi. Meni je spanje osnovna biološka potreba in če mi jo nekdo jemlje, je to meni ena najhujših oblik mučenja. Je pa res, da nekateri ljudje lahko spijo na obroke. Taki ne jemljejo tega nočnega zbujanja kot mučenje. S tem so pač prišli na svet, s tako biološko potrebo, da jo lahko dajo na kose. Mislim spijo lahko na obroke. To ni nekaj naučenega, ampak prirojenega. Nekdo vseeno reči lažje prenaša kot drug.




Anonimen -> RE: Občudujem vas (29.7.2006 11:34:52)

Navadila se nisem nikoli, sem pa vzela v zakup, da spanje na obroke pride skupaj v paketu z dojenčkom.

Sem pa spala, predvsem dopoldan, vsako možno dodatno uro ali kar celo dopoldne, kadar je bilo mogoče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




rainbow -> RE: Občudujem vas (29.7.2006 22:50:21)

Jaz ti vsekakor želim, da ti tega ne bo treba skusiti, a pri nas je tudi na začetku bilo tako, pri 5.tem mesecu pa se je začela pogosteje zbujat, do 14-tega na dve uri, ko smo naredili konec z nočnim dojenjem.
Je pa res, kar pravi Gina, saj se nekako navadiš, v bistvu pa na dolge proge nikakor, odkar ponoči spimo, dosti bolje funkcioniram, kot pač naj človek bi.

Čim več prespanih noči želim!!!




Eviii -> RE: Občudujem vas (30.7.2006 12:48:14)

seveda se navadiš. meni je včasih pravo odrešenje, ko se dejan sredi noči zbudi in hoče jest (sicer večinoma prespi celo noč, včasih se pa le enkrat zbudi in po hranjenju takoj zaspi nazaj), ker mi včasih hoče raznest joško. in takrat ga včasih tudi sama zbudim, ker ne morem več. kake dneve sem tudi jaz kot zombi, večinoma pa je kar ok.




Gina -> RE: Občudujem vas (30.7.2006 12:57:33)

Ja ok, evii, ko se boš 3 leta zbujala 10-30x na noč, mi pa povej, kako si se "navadila".[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Saj sem se tudi jaz zbujala zaradi polnih jošk pri vseh treh. Ampak sama od sebe po 5., 6. urah, ne pa na vsakih 15 minut do pol ure vsako noč za nočjo za nočjo za nočjo......za nočjo za nočjo za nočjo.....za nočjo za nočjo......oh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]..........
Ne ne, nekateri se tega res nikoli ne bi navadili.




dory -> RE: Občudujem vas (30.7.2006 14:33:31)

kar se mora ni tezko :)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bini -> RE: Občudujem vas (31.7.2006 13:35:39)

oja, men pa je težko... še vedno... in še vedno vsak dan ko se zbudim povožena, tuhtam kaj naj pa to noč drugač narediva, da bi morda se manjkrat zbudila... tuljenje pomaga sam občasno...
eh ne bom več težila, ampak tako kot pravi gina - meni je tudi spanje biološka potreba in do konca porodniške sem odločena da dobim svoj spanc nazaj... upam vsaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




NRMM -> RE: Občudujem vas (31.7.2006 13:48:44)

Tudi jaz nisem do pred kratkim vedela skoraj kaj je to vstajanje ponoči. Od prvega meseca dalje mi je prespala noč in tako je bilo do 6,5 meseca, ko je prvič zbolela. Ponoči sem jo morala zbujati zaradi sirupa, pa inhalacij in AB, potem je zbujanju pripomogla vročina in je velikokrat žejna, zdej, ko pa preboleva trebušno virozo je pa še toliko ''hujše'' ponoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Je pa tako, da se tega človek ne navadi, vsaj jaz ne in tudi meni je spanec ponoči ključnega pomena. Ampak,če se je potrebno ponoči vstat se je pač potrebno, vse v dobro otročku. Sva pa med tednom večinoma sami ozr.skozi in komaj čakam petek, da se vrne ati in tudi on kdaj vstane ponoči, da si vsaj v 2-3 nočeh pridobim energijo za naslednji teden.

Čiiiimveč prespanih noči vam želim tudi jaz!




Anonimen -> RE: Občudujem vas (31.7.2006 13:57:22)

Jaz imam pa okrog enih, dveh ponoči krizno uro. In če me takrat zbudi, sem zjutraj vsa povožena. Če pa to uro prespim, mi ni panike.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.7.2006 15:25:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




katerina -> RE: OBČUDUJEM VAS (31.7.2006 15:33:31)

tudi jaz ne vem, če se bom kdaj navadila na spanje na obroke. zaenkrat se nisem in priznam, tudi jaz sem že jamrala tukaj zaradi tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. hehe, mi pač pomaga (čeprav samo psihično, fizično ne...).
grem pa včasih spat čez dan z malim. ravnokar sem vstala. joj, kako je pasalo!!!!!!





ZARA -> RE: OBČUDUJEM VAS (31.7.2006 16:24:33)

Men je vseeno...jst spim malo manj kot prej...Pa vseeno hvala, lenika, ker me občuduješ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Rubin. -> RE: OBČUDUJEM VAS (31.7.2006 20:33:56)

Meni pa se zdi, da tistim staršem, katerim otroci spijo celo noč, sploh ne vedo, kaj je imeti otroka. Zjutraj se zbudijo naspani, polni energije, ki jo lahko razdajajo.
Tudi jaz sem večkrat se sama sebi čudila, kako lahko normalno funkcioniram ob tako malo spanja. Čez dan nisem nikoli šla spat, ker enostavno nisem imela časa.
Prvih šest mesecev se je dojila vsake tri ure, včasih tudi na 2,5, ampak sej mora jest, a ne? Po šestih mesecih pa je tudi pri meni prišla kriza, ker sedaj pa otrok kao ne potrebuje več hrane vsake 3 ure, in kao to je razvada ipd., pa sem poskušala, da bi jo »prepričala«, da sedaj pa naj spi. Ampak se ni dala, neumna jaz, da sem poslušala druge, vsak otrok je unikaten, samo prisluhniti mu je treba. Ko pa sem se vdala v usodo, pa se je tudi sončica sprijaznila, da je noč za spanje. Juhu. Ampak ne dolgo, ko se je začela postavljati na noge, se je ob vsakem prebujanju, namesto da zaspala nazaj, postavila na noge, še čisto omotična, prvi čudež da ni padla in klicala mamo. Ampak tudi to je minilo. Sedaj že kar lep čas spi od 19h pa do 5h, pol 6h, nato jo podojim in zaspi še do pol 7h. Je pa res, do po teh nočnih izletih, začneš zelo ceniti spanec. Ampak, naši sončki nas potrebujejo in ne delajo tega zanalašč, samo zaspati nazaj ne znajo, ko se enkrat prebudijo. Tiste, ki se vam to dogaja, delajte na tem, da bodo znali sami zaspati.
Prebujanje 30x na noč? Je to sploh mogoče? Pri nas je bilo max. v 12 urah 5x. Zakaj pa se zbuja tolikokrat?




Seven* -> RE: OBČUDUJEM VAS (31.7.2006 20:42:18)

Cappy tole si lepo napisala..

Prebujanje nekako prezivis, ce se dogaja eno leto. Ce se pa zavlece v drugo leto, pa zna biti hudo naporno za organizem. Sama sem zaradi tega nenehno bolana. Enostavno si izcrpan.. Jakob ni spal do dveh let. Komaj smo rekli da je zacel spat, se je zbujala Ema, vcasih kar oba. Zdaj ima Jakob zelo intenzivne sanje. Vcasih se zbudi in joka pol ure. Ne moremo ga z nicemer potolazit. [sm=smiley13.gif] Vsaj Ema spi zdaj prakticno celo noc..

Vcasih sem bila malenkost faus mamicam, ki so lahko spale, zdaj pa pac vidim, da so otroci razlicni in da se je najbolje sprijaznit z taksnim dejstvom. Sem pa zelo huda, ko kdo pametuje in daje vtis v stilu "jaz sem znala z otrokom, ti pa ne.."




ZARA -> RE: OBČUDUJEM VAS (31.7.2006 20:44:20)

IZVIRNO SPOROČILO: CAPPY
Meni pa se zdi, da tistim staršem, katerim otroci spijo celo noč, sploh ne vedo, kaj je imeti otroka. Zjutraj se zbudijo naspani, polni energije, ki jo lahko razdajajo.

Joj, CAPPY, pojma nimaš kako ona to čez dan nadoknadi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] imam pač srečo in tega se zelo zavedam...in še kako vem, kaj pomeni imeti otroka...


lpZ




sonchica -> RE: OBČUDUJEM VAS (26.8.2006 11:20:14)

res se je težko prebujat na obroke ker noč je vseeno noč in ima svojo moč... ampak kot je rekla mič to je prišlo skupja v paketu z otročičom.... je težko to je res ampak to ti res pride v kri tako pač je.... pri nas je blo najhuje prva 2 meseca .... če smo spali 5 ur ponoči smo veliko spali! sedaj pa je že druga pesem in vem da bo čez čas spet druga... tako pač je treba potrpet.. saj kjer je volja je tudi moč....

čim več spanja vam želim!




Moyca_ -> RE: OBČUDUJEM VAS (26.8.2006 11:42:09)

se navadiš, tako kot na umivanje zob[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




KIRA -> RE: OBČUDUJEM VAS (26.8.2006 11:44:10)

sčasoma se navadiš....




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>