Gina
|
Zamere? Ne, hvala. Zakaj? Ker z vsako zamero kaznuješ samo samega sebe. Dokler imaš s komerkoli take odnose, da ga moraš ignorirat, da ga ne sprejemaš, toliko časa boš gojil čudne, zanič misli ob misli na tega človeka. A ti je tako življenje všeč? Take misli sprožajo blokade. Blokiraš lepe misli, nisi sposoben tisti hip, ko tako grdo razmišljaš, nič lepega videt okoli sebe in si namenoma, ker pač nočeš oprostiti, vzbujaš jezo, žalost, karkoli že. Torej koga zdaj kaznuješ? Samo in izključno sebe. Jaz mislim, da tudi ne smeš povezovat odpuščanja s pričakovanji. Ne smeš pričakovat preveč. V resnici se moraš pripravit na to, da ti ne bi bilo hudo, če bi se hipotetično kaj neprijetnega zgodilo, npr. če bi te spet "zapustil". Zdaj si velika punca in znaš živeti sama, torej te to ne more več ranit, lahko kvečjemu povzroči, da se ti ta oseba smili.Ne glede na to, lahko komot tega človeka, ki ti je nekaj hudega storil, sprejmeš in odpustiš - zaradi sebe. Če pogledaš tudi iz drugega kota. A ni lepo, da je spoznal svoje napake? A ni lepo, da je prišel do tebe? A nismo vsi ljudje? Vsi smo že kdaj koga prizadeli. Najbrž nismo tako hoteli, ampak bili smo preveč egoistični, nismo videli prek sebe. A sebi pa ne odpustiš? Jaz si, prav je odpuščat, saj nismo popolni, niti nismo narejeni tako, da bi lahko bili. Ampak tudi drugim odpuščam, smiselno se mi zdi - v resnici ljudje ne delajo neumnosti ker bi bili hudobni, ampak ker so zmedeni in nevedni. Do zdaj sem še vedno vse odpustila, pa so se mi tudi hude reči dogajale. Jaz mislim, da je vedno najboljše iti preko svojih kompleksov in strahov - ker v resnici je zelo malo možnosti, da te kdo rani, če le tega nimaš ali če se trudiš, da s tem pometeš. Jaz ti želim, da bi mu bila sposobna odpustit. Zaradi tebe. p.s.: jaz sem tudi otrok ločenih staršev, ki se je odselil v najemniško stanovanje, ker mu ni bilo več za živet v tistem vzdušju, celo študij sem začasno pustila takrat, da sem šla delat, da sem se lahko preživela...tudi mene oče nikoli ne pokliče, razen če se ne javim pol leta ...ampak a se moram zato sekirat? Otroci so pa veseli, ker imajo dedka.
|