Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 27.3.2005 20:41:21
|
|
|
|
Maxica
|
Mi imamo že od vsega začetka posteljico 120x60, pa je čisto ok.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 27.3.2005 20:44:50
|
|
|
|
daisy
|
Mi imamo dovolj prostora zato smo izbrali kar posteljico (140 cm), da ne bo treba prehitro menjat. Je pa fino tako veliko posteljico od začetka pregraditi z blazinami, da mali ni čist izgubljen v pre-veliki postelji. Glede na to, da imate malo prostora, lahko dojenček te 4 mes. spi v košari od vozička?:zmeden: Samo predlog... lp:modri::duda:
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 27.3.2005 21:11:34
|
|
|
|
malika
|
Jaz sem imela najprej košaro, ker sem jo pač dobila na posodo, od 5 meseca dalje pa posteljico. če bi bilo po moje, pa bi kar takoj že spal v postelji, posebej košare ali zibke nebi kupovala.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 27.3.2005 21:31:46
|
|
|
|
Zea
|
Novorojenčkom in 'mladim' dojenčkom je všeč, če je prostor kjer spijo bolj tesen, zato moraš prostor v posteljici (če ne boš kupovala zibke ali košarice)čim bolj zmanjšati oz. pregraditi. Načeloma zdaj priporočajo, da dojenčki spijo na boku, zviti v obliki črke C, tako da ga moraš nekako 'zasidrati', da se ne bi mogel prevrniti. Verjetno bi šlo z blazinami kot je rekla Daisy.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 27.3.2005 22:15:11
|
|
|
|
Muša
|
Nasa je prve 3 mesece spala v kosari od vozicka (vsak vecer smo vse skupaj stlacili v spalnico), potem pa sva jo prestavila v posteljico 120x60 v njeno sobo. Kosaro smo uporabljali se vedno cez dan in za sprehode do cca 6. meseca. LP!
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 27.3.2005 23:16:51
|
|
|
|
babylove
|
Naš ima od začetka posteljo 120x60. Nikdar nisem nič pregradila. Dojenček naj spi na hrbtu in ne na boku, nikar ga ne zlagat v C niti ga zalagat z blazinami, vzglavniki, odejami,... Na hrbtu, v spalni vreči in nič druga okoli njega.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 5:50:12
|
|
|
|
Lunca1
|
Mi smo imeli najprej izposojen košek, od 2. meseca naprej pa spi v posteljici. Jaz bi na tvojem mestu kupila samo posteljico, ne pa obojega.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 15:42:21
|
|
|
|
Zea
|
Babylove - to kar sem napisala mi je priporočila pediatrinja, ki je tudi naša znanka, tako da mi je že takoj po porodu doma vse pokazala - govorim o ležanju na boku in lega otroka v obliki črke C (zadaj smo imeli zvito dekico). Ležanje na hrbtu naj bi bilo za novorojenčke in mlajše dojenčke neprimerno, ker se lahko zadušijo z lastnimi izbljuvki in ker je hrbtenica prezgodaj iztegnjena. Meni je pediatrinja to razložila tako - otrok je bil v trebuhu čisto zvit in zdaj je mora počasi 'odpirati' kot cvet.:rozica: Seveda jo zdaj po 4,5 mesecih še vedno damo na bok, ona pa se potem ponavadi obrne na hrbet, kar zdaj ni več problem.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 15:51:18
|
|
|
|
Lunca1
|
Najina ima svojo sobo.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 19:43:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo tudi imeli prve tri mesece košarco. Dobili smo jo na posodo, drugače bi imela kar takoj posteljico.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 19:55:22
|
|
|
|
Ajsha
|
Yep, Zea ima popolnoma prav. Najprimernejši položaj za novorojenčka je na boku in nikakor ne na trebuhu ali pa hrbtu. Za podlaganje se lahko kupijo posebne blazine, ki so v obliki enega trikotnika in enega "negativa" trikotniku, dojenčka pa položiš vmes med ta dva dela. No ja, kakorkoli že, najboljše je, da ima novorojenček ob začetku življenja čim manjšo posteljico ali košaro, ker se tako bolje počuti. Naša punčka je imela stokke mini posteljico in se je res dobro počutila v njej. Ta posteljica je bila dolga le 68 cm. Sicer pa so zelo uporabni - in s tem povezani tudi nasveti o tem, kako se najboljše novorojenčka pomiri - na tesno se ga zavije v dekico, da ima čim manj prostora. Skratka, jaz sem za čim manjšo posteljico in OBVEZNO spanje na boku. Ob tem se mi tudi zdi nenavadno to, kako vsi pediatri in svetovalci vedno govorijo o tem, kako naj dojenčki ne spijo na trebuhu ipd, pa jih nekatere mamice kljub vsemu tako vestno polagajo na trebuh...podobno kot je to pri hojci, ki je res nevarna zadeva in takole ob ogledu albumov uporabnikov vidim, koliko jih to zadevo uporablja...grozno. No ja, vsak po svoje. Nekateri tudi 3,5 mesečnim otrokom vsiljujejo gosto hrano.... LP!
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 20:05:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi smo kupili posteljico 120x60 vendar v njej spi šele zadnjih nekaj dni in še to le ponoči. Pred rojstvom sem povsod iskala "torbo za prenašanje novorojenčkov", ki ima trdo dno in sem jo po dolgem iskanju tudi našla - rabljeno. V prodaji je ni več, včasih so jih dajali v državnih paketih, izdelovali pa so jo v Odeji Škofja Loka. Taka torba je odlična za spanje, v njen je dojenček na trdi podlagi in lepo omejen. Škoda, da mu počasi postaja premajhna in da bomo za dnevno varianto morali iskati kako drugo rešitev.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 28.3.2005 21:46:10
|
|
|
|
lin
|
Od začetka postlo 60x120 brez pregrad,vse o.k.
|
|
|
|
Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? 29.3.2005 8:45:12
|
|
|
|
pika**
|
Za prvega malčka sva dobila zibko in posteljo na posojo. Za drugega pa sva se odločila, da kupiva rabljeno in obnoviva.Zelo poceni ( 2.000 SIT )smo kupili rabljeno zibko z vložkom. Posteljnino bom sešila sama. :duda: Notri bo kvečjemu 3-4 mesece, nato pa gre v posteljo 60*120, ki je tudi že pripravljena. Čaka ga tudi soba, ki je še v fazi urejanja in tudi že ta prava postelja. :kuza: S spanjem nismo imeli omembe vrednih težav. Je pa res, da mi mož nikoli ni dovolil imeti v zakonski postelji malčka čez noč razen, ko sva se cotkala , pripravljala na ajanje, sem ga dojila ali pa smo se vsi trije igrali. Takrat smo bili v enosobnem stanovanju in je je bila ena soba za nas center bivanja. Tudi najnovejši član bo pri nama v spalnici minimalno pol leta.:sloncek: Ograjevala ga nisem nikoli. Je pa v zibki užival ( nikar ga zibat !!!!! - vse zablokirat ) in ko je bil res prevelik, smo ga preselili v posteljico. Kako mu je uspelo ne vem, spal je vedno in še danes najraje tako, da se z glavo dotika stranice. :muca:
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?