Ajsha -> Novorojenček - zibka, košarica ali posteljica? (28.3.2005 19:55:22)
|
Yep, Zea ima popolnoma prav. Najprimernejši položaj za novorojenčka je na boku in nikakor ne na trebuhu ali pa hrbtu. Za podlaganje se lahko kupijo posebne blazine, ki so v obliki enega trikotnika in enega "negativa" trikotniku, dojenčka pa položiš vmes med ta dva dela. No ja, kakorkoli že, najboljše je, da ima novorojenček ob začetku življenja čim manjšo posteljico ali košaro, ker se tako bolje počuti. Naša punčka je imela stokke mini posteljico in se je res dobro počutila v njej. Ta posteljica je bila dolga le 68 cm. Sicer pa so zelo uporabni - in s tem povezani tudi nasveti o tem, kako se najboljše novorojenčka pomiri - na tesno se ga zavije v dekico, da ima čim manj prostora. Skratka, jaz sem za čim manjšo posteljico in OBVEZNO spanje na boku. Ob tem se mi tudi zdi nenavadno to, kako vsi pediatri in svetovalci vedno govorijo o tem, kako naj dojenčki ne spijo na trebuhu ipd, pa jih nekatere mamice kljub vsemu tako vestno polagajo na trebuh...podobno kot je to pri hojci, ki je res nevarna zadeva in takole ob ogledu albumov uporabnikov vidim, koliko jih to zadevo uporablja...grozno. No ja, vsak po svoje. Nekateri tudi 3,5 mesečnim otrokom vsiljujejo gosto hrano.... LP!
|
|
|
|