Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 29.7.2009 11:56:49
|
|
|
|
ledenaa
|
Zakaj pa ? Saj otorku ne bo nič škodilo ,da spozna druge otroka in da ima pač drugačen režim kot so ga imeli prej Spremembe morajo bit
|
|
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 29.7.2009 11:59:29
|
|
|
|
blaža
|
malo se umiri. tvoji ta mali ne bo čisto nič škodlo, če se bojo tovarišice zamenjale. sem bla na enem predavanju in nam je predavateljica lepo razložila, da je to pač del življenja in, da se mora otrok predvsem navadit, da se dogajajo spremembe. Pomembno je tudi, da mi ne pokažemo odklonilnega odnosa do novih tovarišic, da nismo sami pod pritiskom. pomembno je prilagajanje, ker tudi v nadaljnem življenju se bo še velikokrat zgodila kakšna sprememba in če že ti sama takoj pokažeš, da je to vse skupaj negativno, nič kaj ne pomagaš otroku. moja dva sta tudi šla že zelo majhna v jasli, ker pač nisem imela druge možnosti, pa ni bilo nobenih problemov. pa tudi sedaj čez poletje, ko je vsak teden nova, ker so dopusti, ni problemov. Sej zdej čez poletje se skušamo organizirat, da sta otroka čim manj v vrtcu, ma vseeno ne gre pri vseh dnevih, ker delamo. pa ni nobenih travm.
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 29.7.2009 12:35:42
|
|
|
|
JaLuca
|
Otrok se hitro navadi, moji dve sta bili tudi hitro v vrtecu. Prva je bila skozi celo leto bolana, je vrtec bolj "gledala od daleč", je bila tudi čez poletje, 3 mesece doma zaradi operacije, menjala vzgojiteljico in pomočnico, prostor, otroci nekaj od stare skupine ter nova, ki so prvič prišli v vrtec. No druga je bila več v vrtecu, pa še ob šestih zjutraj jo je vedno čakala druga vzgojiteljica, popoldne okrog treh pa so se združili, pa so bile tudi druge vzgojiteljice. Pa sta se navadle na vse vzgojiteljice in pomočnice. Bolj si mi delamo težave kot otroci.
|
|
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 29.7.2009 22:56:54
|
|
|
|
Najaa
|
Moja bo tudi šla v drugo skupino in dobila bo druge vzg. kaj čmo, to je del življenja. Se bo že navadla.
|
|
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 30.7.2009 11:26:31
|
|
|
|
pupika
|
Saj verjetno vsi otroci iz določenega vrtca poznajo vse vzgojiteljice in pomočnice, vsaj pri nas je tako. Ko se že med letom večkrat naredi, da imajo dopuste in je potem pač druga, se pa pri nas tudi kar dosti družijo z drugimi, tako, da res vse poznajo. Med poletnimi počitnicami pa se menjavajo na teden ali 14 dni. Otrok lažje sprejme spremembo in se hitreje navadi na nekaj novega kot pa odrasli. Pri nas smo imeli lani probleme samo zaradi tega, ker je prišel v skupino, kjer so bili otroci, ki so prvič stopili v vrtec in je šlo našemu, pa ostalima dvema jokanje blazno na živce in jih niso razumeli, po mesecu dveh pa je tudi to minlo.
|
|
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 30.7.2009 11:28:44
|
|
|
|
Ajvy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki To mi je čist mim da v jaslih skupine premetavajo. Naša tamala se še te ni čist navadila in letos ima drugo vzgojiteljico in drugo pomočnico. toooook sm jezna!!!!!!!!!!!! zdele je med počitnicami doma, pol bo pa spet šok. spet vrec, že to jo bo mal vrglo, in pol spet druga teta in vse. tud otroci ne vem če bodo ostali skupaj. toook sm žalostna, pa jezna, pa vse skup GRRRRRRRRRR.......... pa itak tud če se razpizdim nau nč pomagal. ampak bi najraj kr eksplodirala jst te čist razumem....pri nas so tudi razbili skupine in menjali vodstvo skupine......sem kar malo žalostna , ker je bila skupina super.....pa vzgojiteljici tudi.....
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 30.7.2009 14:03:38
|
|
|
|
*piškotek*
|
Tudi naš dobi septembra novo vzgojiteljico (HB, ker s tole nismo bili čisto nič zadovoljni) in tudi novo pomočnico, skupina ostane ista. Čez poletje pa itak hodi v centralni vrtec in so skupine kar dobro pomešane. Na začetku je malo težje, potem se pa itak hitro navadijo.
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 30.7.2009 14:12:23
|
|
|
|
Šarki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy IZVIRNO SPOROČILO: Šarki To mi je čist mim da v jaslih skupine premetavajo. Naša tamala se še te ni čist navadila in letos ima drugo vzgojiteljico in drugo pomočnico. toooook sm jezna!!!!!!!!!!!! zdele je med počitnicami doma, pol bo pa spet šok. spet vrec, že to jo bo mal vrglo, in pol spet druga teta in vse. tud otroci ne vem če bodo ostali skupaj. toook sm žalostna, pa jezna, pa vse skup GRRRRRRRRRR.......... pa itak tud če se razpizdim nau nč pomagal. ampak bi najraj kr eksplodirala jst te čist razumem....pri nas so tudi razbili skupine in menjali vodstvo skupine......sem kar malo žalostna , ker je bila skupina super.....pa vzgojiteljici tudi..... sej glih zato, sej ne rečem da niso vzgojiteljice OK, sam tedve sta se res ujele, še dopust sta planirale tko, da je bla vsaj ena v službi, sej, prej sta mi ble OK, na koncu leta smo imel pa sestank, pa sta mal bol povedale kaj so počeli, pa mal bol smo se spoznal, tko da sm žalostna. vem da so spremembe za otroka nujne, sam mi imamo že tko full sprememb, tko da bi vsaj v vrtcu mogli imet eno sigurnost in stalnico, tko k imajo doma naju, pa pohištvo, če že stanovanje ni naše pa saj v vrtcu jih učijo da je rutina sigurnost, pa imajo svoj red, pa zaporedja določenih opravil, pol pa to porušijo z novo vzgojiteljico in njeno novo rutino. pa spet jovo na novo. sej se bomo privadli, sam mi je to full glupo od vrtcev. eno reci, drugo delaj
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 31.7.2009 11:34:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem tudi vsako leto malo žalostna, kadar morata menjati luštne vzgojiteljice, ampak vedno si rečem, da če ne prej, se bosta v šoli morala navaditi na vsakoletno menjavanje učiteljic.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 31.7.2009 14:09:59
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 1.8.2009 18:50:32
|
|
|
|
Šarki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin ja, menjavanje vzgojiteljic je stresno za vse, ampak tako je, sem pa zelo proti mešanju otrok ali ločevnju prijateljev. sej ne rečem, spremembe morajo biti, samo kaj ko včasih mešajo štrene po nepotrebnem. Na začetku tega šolskega leta, so pri večjem širili skupino, ampak niso samo ker so hotli skupino mal razbit, so 4 dali v popolnoma novo skupino 8 pa so jih na novo uvedli,... ne vem zakaj niso te 4 pustili pri nas in samo 4 dodali, vse ostale pa dali v popolnoma novo skupino, ker s tem niso popolnoma nič pridobili. Bojda pa jih bodo letos ponovno združili, ker so ugotovili, da za te 4 otroke ni bilo najbolje. sicer pa ima starejši ti dve vzgojiteljici že 3l. točno tako
|
|
RE: Novo leto, nova vzgojiteljica 1.8.2009 18:57:14
|
|
|
|
sanasan
|
pri nas ima od lani tretji 'par' vzgojiteljic, enkrat zaradi selitve, drugič pa zaradi širjenja skupin....pa se mi zdi, da se je ona lažje navadila in sprejela nove vzgojiteljice kot jaz sama ....hvala bogu oz.sreči, da so vse super, se nadpovprečno trudijo in za vse lahko rečem, da so s srcem pri otrocih
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?