čenča84
|
Dobro jutro drage nosečke in tiste, ki ste to bile v preteklosti :) Mene pa zanima, ali je katera od vas, ki ste EA imele, dejansko doživela stranske učinke, ki so bili dokazani, da so bili zaradi EA (npr. vakuumski porod, hromost - trajna, prizadetost hrbtenjače... blagi stranski učinki kot so glavobol ali nekajurna omrtvičenost nog mi niso tako pomembni, ker itak kmalu izginejo). Zanima me zato, ker me kmalu čaka porod in se zelo zelo nagibam k EA za lajšanje porodnih bolečin. Do sedaj sem o teh "hudih" stranskih učinkih, ki lahko za celo življenje zaznamujejo tebe in otroka slišala pretežno le od raznih zagovornic "naravnega poroda" - mimogrede za naravni porod sama štejem le porod, ki je čisto brez protibolečinskih sredstev (tako, kot je bilo 100 let nazaj), porodi, kjer so mamice nafilane z raznimi protibolečinskimi sredstvi, po katerih so včasih tako zadete, da se poroda niti ne spomnijo dobro, zame ni naraven porod in pač je moje mnenje, da je droga še bolj škodljiva za otročička - ki niti najmanj ne vedo, kako porod z EA sploh poteka, ampak so slišale od ene, ki je imela prijateljico... ali pa prebrale v kakšnem članku (vemo pa, da je potrebno tudi ti. strokovne članke brati s kritičnimi očmi, saj nihče, tudi strokovnjak, članka ne more napisati čisto objektivno, ker ima vsak človek svoja stališča, mnenja, tudi predsodke, katere skuša zagovarjati). Do sedaj o kakšnem konkretnem primeru zapleta pri mamice, ki je vzela EA, žal, še nisem prebrala. Seveda dopuščam možnost, da se tudi to zgodi (tudi npr. pri operaciji slepiča lahko pacient umre), zato bi bila zelo vesela vsakršne povratne informacije poteka poroda mamic, ki so se odločile za EA, še posebej, če je pri tem prišlo tudi do kakih neljubih dogodkov. Hvala vam in čim lepše porodne zgodbe vam želim!!
|