slovenka
|
Jaz sem prvič rodila skoraj sama, babica se ni odzivala na moje klice in me je pustila samo v sobi oz. se je s hodnika drla, naj bom tiho... dokler ni prišla gledat druga babica in rekla, da je otrok že na pol zunaj. Grozna izkušnja, hude bolečine. V drugo sem šla v drugo porodnišnico in rodila z EA. Super izkušnja. Že zato, ker je bilo ob meni več ljudi, babica, anestezistka, njena nadzornica... bolečine dosti manjše, dojenček pa 4000 g. V zadnjem delu sem še nekaj stala, da pospešimo porod. In 1,2,3 je bil sinko zunaj. Pri prvem porodu sem pa mislila, da me bo konec. Tudi v tretje bi rada EA, zato se zanimam, kje jo sploh nudijo. Moja cimra v porodnišnici pri drugem porodu se ni odločila za EA vnaprej, potem ji je bila pa taka sila, da se je porodničarju drla, naj ji kar v živo prereže trebuh, ker tega ne prenese. Pa je bila hčerkica samo 2200 g. Ph. Če je na voljo EA, ne vem, zakaj bi morale rojevati kot v srednjem veku. Pa so mi pri drugem porodu zelo pozno vstavili EA, ker sem rekla, da me ne boli, pa čeprav je babica govorila, da bi me zdaj že moralo glede na CTG... skratka, nimam nizkega praga bolečine, a da sem kar sama rojevala v porodnišnici, se ne bi smelo dogajati. Sploh ob tem, koliko davkov in prispevkov plačujem vsako leto za naše javno zdravstvo. Tudi EA bi morala biti povsod na voljo. Ali pa naj gre kak politik rodit tako, kot sem jaz v prvo.
|