|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova veza?
16.10.2007 12:54:18   
Anonimen
Imam otroka, star je 3 leta. Po skoraj enem letu sem spoznala novega partnerja, ki je sprejel otroka. (Če ga ne bi, ne bi bila z njim).

Z bivšim imava urejene stike in preživnino preko sodišča-vikend na 14 dni.

Želiva si še enega otroka- kako to vpliva na otroka iz prejšnje veze, kako živeti s tem? Bivši partner kliče otroka 1-krat do 2-krat na teden.
Se lahko zaživi normalno življenje, kljub moji "preteklosti"?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nova veza?
16.10.2007 13:00:51   
maruškaŠ
Tole pa mene tut zanima. A ima katera izkušnje s takšno družino? V bistvu kako otroci sprejemajo vse to. Pa kako potem izgledajo tisti vikendi ko je otrok pri očetu, otrok z novim partnerjem pa doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2007 13:18:39   
Anonimen
Čakaj,...nečesa ne razumem,...
A vidva še ne živita skupaj oz. ne živite skupaj? Če bi živeli skupaj po mojem, bi že sprobali kako to funkcionira.Nov otrok po moje ne spremeni odnosa med tabo,prvim otrokom in njegovim očetom. Tudi telefonske klice bi verjetno zreducirali,če vam ne bi pasalo, da bivši "vdira v vašo zasebnost takrat ko ni njegov dan".
Zakaj imam občutek da je vajina veza še nekam sveža in sploh še skupnega življenja niste dobro sprobali pa že hitite nakam kar lahko počakauser posted image

Al pa to samo hipotetično sprašuješuser posted image

No vsak po svoje.Vse dobro vam želim!

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2007 13:35:34   
maruškaŠ
Sam ni to po mojem. Življenje v trenutni postavi (je takšno kot pri meni). Sicer normalno družinsko življenje, vsak drug vikend pa bolj kot 'nedružinsko življenje'. In kasneje ko pride še enkrat tudi jaz razmišljam kako bo sedanji otrok gledal na to razliko, kako bo nov otrok gledal na te spremembe.

Ker v bistvu bo potem tako, da en vikend bomo družina, vsak drug vikend pa pol družina??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2007 13:46:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Čakaj,...nečesa ne razumem,...
A vidva še ne živita skupaj oz. ne živite skupaj? Če bi živeli skupaj po mojem, bi že sprobali kako to funkcionira.Nov otrok po moje ne spremeni odnosa med tabo,prvim otrokom in njegovim očetom. Tudi telefonske klice bi verjetno zreducirali,če vam ne bi pasalo, da bivši "vdira v vašo zasebnost takrat ko ni njegov dan".
Zakaj imam občutek da je vajina veza še nekam sveža in sploh še skupnega življenja niste dobro sprobali pa že hitite nakam kar lahko počakauser posted image

Al pa to samo hipotetično sprašuješuser posted image

No vsak po svoje.Vse dobro vam želim!

Ja, to da ravno malo probaš, glih ne gre tko...

Ne živimo skupaj, ampak si želimo, da nekoč bomo. Ampak se jaz še vseeno bojim, kako bo to vse skupaj vplivalo na otroke....na najinega skupnega in na omojega. Kako bom otrokokm rekla, da recimo mi gremo z najinim skupnim na morje zavikend (imamo apartma), da otrok iz bivše veze pa mora k očiju? To je za moje pojme zelooo težko za otroka oz. za OBA.

Veza je sicer še sveža....skoraj eno leto....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2007 13:47:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Sam ni to po mojem. Življenje v trenutni postavi (je takšno kot pri meni). Sicer normalno družinsko življenje, vsak drug vikend pa bolj kot 'nedružinsko življenje'. In kasneje ko pride še enkrat tudi jaz razmišljam kako bo sedanji otrok gledal na to razliko, kako bo nov otrok gledal na te spremembe.

Ker v bistvu bo potem tako, da en vikend bomo družina, vsak drug vikend pa pol družina?? 

Točno to sem mislila...user posted image user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2007 13:57:10   
Anonimen
Jaz ti lahko povem iz prve roke da funkcionira čist o.k. Moj mož ima sina iz prvega zakona, ki živi pri nas. In pravi da mu je full boljše kot prej ko je živel sam z mamo. Zdaj ima občutek družine, večina otrok to pač rabi zaradi občutka varnosti. In tudi meni je to vredu. Prej ko je še živel pri materi je hodil občasno k nam na obisk pa so je bilo treba skos neki prilagajat pa dogovarjat....
Zdaj pa gre k mami na obisk ko mu pač zapaše, za kakšno urco po šoli ali pa jo kar pokliče. Drugače je pa vse vikende z nami in skupaj kam gremo.
Na našo ta malo je pa itak čist ubrisan in se imata ful rada, tako da jih včasih pustimo kar sama ,pa se igrata (beri ona mu razmetava).
Spremeba se mu tudi ni poznala pri šoli in na uspehu, hodi pa v gimnazijo.
Mislim da to vse vredu funkcijonira, če se imata vidva z parnerjem rada. Ve se da če se hoče, sicer pa se stvari tako spontano odvijajo da se sploh ne zavedaš. Samo prosim te da nič ne kompliciraš in se ne držiš kot pijanc plota tistih "vsakih 14 dni". Otrok naj gre k očetu kadar mu to zapaše, oba imata pravico do tega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.10.2007 13:58:22   
Anonimen
Pa pac tisti vikend ne gres na morje, ampak splaniras drugace in gres naslednji vikend z obema otrokoma. Npr.

A otrok ne gre rad k ocetu, al kako? 

Ne vem, se nimam teh izkusenj, za toliko let vnaprej pa ne morem predvidevat, pa tudi odvisno je od tega, koliko je otrok iz prejsnje veze star in kaksen odnos ima s starsem, pri katerem ne zivi.

Fantov sin gre vedno rad k mamici (pac, kadar gre .. user posted image , ampak to zdajle ni pomembno). Zadnjic je prvic rekel, da bi pa rajsi bil z nama (ker je pac fanta vprasal, kje sva bila midva in mu je bilo to ocitno pac bolj zanimivo). Ni se pa noben vtikal v to in nobeden niti ne sprasuje, kaj bi mali rajsi. Kar ne ves ne boli, najbrz user posted image  

LP, Riba

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.10.2007 13:58:46   
mami_miki
jaz imam tako izkušnjo...moj ima že enga otroka iz prejšnje veze...zdaj imava mi2 otroka in vse štima...odvisno koliko si želiš pa ne kuhaš zamer...mi smo si vsi dobri in otoci to čutijo....morš bit pameten pa se ne kregat,ker kaj je bilo, je bilo...vsi smo ok...mi smo to dobro spelali...hvala bogu...partnerjeva hčerka pride po šoli k nama, vsak dan, potem gre ko pride njena mamica domov-gre domov in tako naprej...polbratca ima ful rada...po moje se da...pa poznam več takih družin, pa štima...le da si ponavadi moževa zdajšnja pa bivša nista dobri...otroci se srečujejo...medtem, ko sva midve z njegovo bivšo prijateljici...user posted image  pa sta v bistvu šla narazen, ker sva se mi2 zaljubila...ampak problemi so bli že prej...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.10.2007 14:15:03   
Anonimen

Jaz ti lahko povem iz prve roke da funkcionira čist o.k. Moj mož ima sina iz prvega zakona, ki živi pri nas. In pravi da mu je full boljše kot prej ko je živel sam z mamo. Zdaj ima občutek družine, večina otrok to pač rabi zaradi občutka varnosti. In tudi meni je to vredu. Prej ko je še živel pri materi je hodil občasno k nam na obisk pa so je bilo treba skos neki prilagajat pa dogovarjat....
Zdaj pa gre k mami na obisk ko mu pač zapaše, za kakšno urco po šoli ali pa jo kar pokliče. Drugače je pa vse vikende z nami in skupaj kam gremo.
Na našo ta malo je pa itak čist ubrisan in se imata ful rada, tako da jih včasih pustimo kar sama ,pa se igrata (beri ona mu razmetava).
Mislim da to vse vredu funkcijonira, če se imata vidva z parnerjem rada. Ve se da če se hoče, sicer pa se stvari tako spontano odvijajo da se sploh ne zavedaš. Samo prosim te da nič ne kompliciraš in se ne držiš kot pijanc plota tistih "vsakih 14 dni". Otrok naj gre k očetu kadar mu to zapaše, oba imata pravico do tega.

KAko pa to, da ne živi več pri materi?Koliko pa je ootrok star?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2007 14:17:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

...odvisno koliko si želiš pa ne kuhaš zamer...

saj ravno to... poznam primere, ko oče iz principa hodi po otroka, pa čeprav ga pelje k svojim staršem, ker sam nima časa. In to počne redno, tudi ko so počitnice, ali pa bi otrok rad šel na praznovanje rojstnega dneva k prijatelju, pa gre k očetu. In isto med počitnicami. Tako sploh ne morejo na normalen dopust, ker oče ne popusti niti za en dan, ko mu otrok pripada, mamica pa ne želi iti samo z sinkom, ki ga ima z novim partnerjem.
Seveda je lažje, ko je otrok toliko star, da lahko že sam kam gre in sam pove, kam bi rad šel. Takrat se sam odloči, kdaj bo pri komu in tudi starša ga težje izkoriščata za njuna maščevanja...

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.10.2007 15:43:09   
mojamura
Prvega sinma imam iz prejšnjega zakona, star je 10 let, ko sva šla z bivšim narazen je bil star malo manj kot 3 leta.
Bivši je bil zelo ljubosumen in posesiven in je vedno rekel: če te jaz ne bom imel te nobeden drug ne bo imel!

pa se nisem s tem ne vem kako obremenjevala, res mi je uničil 3 zmenke (ne veze), ampak ko sem spoznala današnjega partnerja, bivši na srečo ni mogel uničiti te zveze.

Tako da sem se po določenem času preselila k zdajšnjemu (cca  90 km stran od bivšega)....čez leto dni sem pa zanosila.

Najbolj me je pri selitvi skrbelo zaradi sina, ker bo moral šolo menjati (prvi razred je obiskoval še v prejšnjem kraju), pa kako se bo vklopo v novo okolje, drugo narečje, ampak naj povem, da se je on boljše navadil kot jaz. user posted image
ko sem mu povedala da bom mela dojenčka, mi je zabrusil, da noče meti polbrata...vedela sem da je to v bistvu maslo od bivšega.

ko so se strasti pomirile sem sinu lepo razložila, da bo on zmeraj moj sinko, da ga bom mela zmeraj enako rada, pa če imam takoj 30 otrok, da ni in nikoli ne bo nič manj vreden...
ko se je rodil dojenček je bil najsrečnejši otrok na svetu in vsem govoril, na ima najlepšega bratca na svetu

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.10.2007 16:29:34   
Anonimen
Mene tudi so "skrbi"....a moram otroka vpeljati v nekaj takega ali je bolje ostati sama, počakati da otrok zraste in potem, "na stara" leta najti nekoga in posledično tudi otrok  ne bo rabil se s tem ukvarjat?

Ker zdaj recimo, imam "slabo vest", ko je otrok z mojim novim partnerjem in njegovimi starši (se krasno razumejo vsi skupaj) več časa, kot z očetom in njegovimi pravimi dedki in babicami? Pa tudi je razlika, čeprav je oni ne delajo, med mojim otrokom in njihovim vnukom....vse to je "težko"?

Kako se ve spopadate s tem?Kako otroci kasneje gledajo na vse to? Kaj ko začnejo spraševati zakaj nisem več skupaj z očijem? KAj če mi kdaj reče, da zdaj gre pa k očiju?

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.10.2007 18:43:30   
mojamura
ti živiš zdaj danes, ne vem zakaj bi se zaradi otrok morala odpovedati lastni sreči. Drugače povedano, saj bodo tudi tvoji otroci srečni takrat, ko boš ti srečna.

pa nje razumem čisto zakaj imaš slabo vest ko je tvoj sin s tvojim in njegovimi starši?

Veš, starejši imamo ponavadi toliko vprašanj ala...kaj če in toliko komplicieramo po nepotrebnem....pa nam dajo lastni otroci ponavcadi to vedeti, da sami sebi otržujemo stvari in jih vidimo dosti bolj krute

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.10.2007 19:18:30   
piščanc
vse se da urediti, je potrebno več prilagajanja in mirne živce, ampak saj tudi v navadni družini gre kdaj en otrok s starši, drugi pa npr. k babici.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.10.2007 9:00:47   
sandrca
Če je tvoj "novi" partner sprejel otroka, potem se nekako ne obremenjuj.

Sama imam isto situacijo, razlika je le v tem, da otrok z biološkim očetom nima stikov, ker se ga je le ta odpovedal. Moj mož pa ga je posvojil.

In sedaj imava še "skupaj" hčerkico in se imamo prav fino.

Imam pa mogoče kar malo srečo, ko sem naletela na tega mojga user posted image , ker tudi sedaj, ko se je rodila njegova biološka hčerkica, ne dela razlik med "nebiološkim in biloškim" otrokom. hecno kako sem napisala, ampak dejansko tko je user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.10.2007 9:14:03   
maruškaŠ
Sama imam isto situacijo, razlika je le v tem, da otrok z biološkim očetom nima stikov, ker se ga je le ta odpovedal. Moj mož pa ga je posvojil.

Sam to je kr bistvena razlika. Ker tisto kar mene in očitno anonimno tudi skrbi, je ravno tisto odhajanje k očetu vsak drugi vikend in vsake druge počitnice (cca). In tako potem en otrok odhaja in prihaja, drugi pa je cel čas prisoten in kako otroka medsebojno to doživljata.

Meni in partnerju ni problema, ker sva odrasli osebi. Pa kljub temu vsak drugi vikend pogrešava malega, ko je pri očetu. Kako je potem šele otrokom?

(odgovor članu sandrca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.10.2007 10:24:54   
Anonimen

Sam to je kr bistvena razlika. Ker tisto kar mene in očitno anonimno tudi skrbi, je ravno tisto odhajanje k očetu vsak drugi vikend in vsake druge počitnice (cca). In tako potem en otrok odhaja in prihaja, drugi pa je cel čas prisoten in kako otroka medsebojno to doživljata.

Meni in partnerju ni problema, ker sva odrasli osebi. Pa kljub temu vsak drugi vikend pogrešava malega, ko je pri očetu. Kako je potem šele otrokom?

No, to bi rada, da kdo kaj več "reče" na tole...

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
17.10.2007 12:57:17   
slovenka

Ja, to pa izgleda da funkcionira, ker ste njegovo mamo precej izključili, se ti ne zdi? Če ni noben vikend z njo, samo po šoli eno urco... Prva anonimna pa sprašuje za situacijo, ko bo otrok več z očetom. V tej drugi situaciji je moje mnenje, da bi bilo boljše, če bi hodili na morje tiste vikende, ko bo otrok pri tebi, da se ne bo počutil izločenega... Ne vem, težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.10.2007 13:00:03   
slovenka

samo otrok ima menda tudi rad očeta in je rad pri njem. Ali ni? Tako da, ko je pa pri vas, pa pogreša očeta. Davek ločenih staršev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.10.2007 18:27:29   
VERONICA
Da, seveda bi "novi" otrok pogrešal starejšega ko gre k očetu. Pa tudi v "navadnih" družinah starejši otroci imajo kake samo njihove aktivnosti pa nobeden ne praša mlajše otroke za mnenje. Tako pač je.

Na srečo so otroci zelo prilagodljivi, bolj kot mi, odrasli. Ponavadi smo mi tisti ki kompliciramo.

Na vsak način nikakor ne poslušaj tisto kar je ena gor pisala o "reduciranju očetovih telefonskih klicev". Tako pisanje me je kar prizadelo. Tvoj otrok ima pravico na čim več stikov z očetom. Gdo ve gdaj mu bo ljubezen očeta še kako prav prišla (sigurno v puberteti ko boš potrebovala podporo moške autoritete, če ne že prej).

Nikakor ne ostani sama če moreš drugače. In ne ostani na enemu otroku če moreš drugače. Za otroke je sigurno lepše če jih je več. Pa tudi če niso vsak vikend skupaj.

Smatraj se privilegirana ker otrok ima očeta kateremu je stalo do njega. In ker imaš partnerja kateri je u redu človek in kateri sprejema tvojega otroka. Vse ostalo so luksuzni problemi.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.10.2007 7:02:16   
maruškaŠ
OK bom jaz še enkrat vprašala - ali ima katera IZKUŠNJE s takšno situacijo? Mene zanima smo to in ne mnenja vseh drugih, ki nikoli niso spoznali takšne situacije. Pa ne drugega, samo tista ki v takšni situaciji še ni bila, ne ve. Milijon je izjem in specifik. Ena ima dobrega, druga slabega očeta otroka, eden hoče veliko stikov, drugi čim manj, tretji sploh nič. In to vprašanje se navezuje samo na to kako otroka živita s tem, sprejemata situacijo,...

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.10.2007 7:56:56   
Anonimen

OK bom jaz še enkrat vprašala - ali ima katera IZKUŠNJE s takšno situacijo? Mene zanima smo to in ne mnenja vseh drugih, ki nikoli niso spoznali takšne situacije. Pa ne drugega, samo tista ki v takšni situaciji še ni bila, ne ve. Milijon je izjem in specifik. Ena ima dobrega, druga slabega očeta otroka, eden hoče veliko stikov, drugi čim manj, tretji sploh nič. In to vprašanje se navezuje samo na to kako otroka živita s tem, sprejemata situacijo,...

Tukaj bi pa rabila, da Gina kaj napiše, ker ima izkušnje. ...

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
18.10.2007 8:00:23   
maruškaŠ

Imam otroka, star je 3 leta. Po skoraj enem letu sem spoznala novega partnerja, ki je sprejel otroka. (Če ga ne bi, ne bi bila z njim).

Želiva si še enega otroka- kako to vpliva na otroka iz prejšnje veze, kako živeti s tem? Bivši partner kliče otroka 1-krat do 2-krat na teden.

V kakšnih odnosih pa ste drugače z očetom otroka?  Mene skrbi najbolj ravno to, ker imam non-stop probleme z njim. Pa tko veseli izvaja različne psihične pritiske na malega, da me je včasih ornk strah kaj še bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.10.2007 8:11:54   
Anonimen

V kakšnih odnosih pa ste drugače z očetom otroka?  Mene skrbi najbolj ravno to, ker imam non-stop probleme z njim. Pa tko veseli izvaja različne psihične pritiske na malega, da me je včasih ornk strah kaj še bo.

Enkarat je vse okej, spet drugič pa začne kar nekaj težiti? Bojim se da jo bo ščuval proti meni oz. nama, novemu partnerju. Pa da se bo vmešaval v naše življenje.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?