|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nov test namesto AC oz. BHR
22.11.2012 8:16:59   
Anonimen
Zanima me, ali je že katera od vas namesto AC opravljala novi neinvazivni test T21, ki ga izvaja Medgen?

Mislim, da je cena 900 EUR (zasledila na Pušenjakovem forumu). Kaj bi dala, da bi jih imela!! Zadeva je veliko bolj enostavna in manj nevarna kot ac, saj vzamejo samo kri nosečnici. Pa že po 12. tednu se lahko dela. Ni me strah postopka AC; enkrat sem že bila in je bilo vse bp. Strah me je posledic (splav).

Tiste, ki imate več izkušenj - ker nam zavarovalnica po 37. letu krije AC, ali mislite, da bi krila tudi ta poseg v višini AC, potem pa bi same doplačale samo razliko?? Tistih 400 +/- EUR bi še nekako napraskala skupaj... Ne vem, kam naj vprašam user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nov test namesto AC oz. BHR
22.11.2012 8:23:15   
petea
ugibam: vprašaš na zavarovalnico, ali bi bili pripravljeni kriti vsaj del stroškov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2012 8:41:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petea

ugibam: vprašaš na zavarovalnico, ali bi bili pripravljeni kriti vsaj del stroškov

Ja, Petea, vprašala bi na ZZZS, če bi vedela, na koga naj se obrnem (konkretna telefonska številka?)

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2012 10:17:12   
Anonimen
Pokličeš na centralo, poveš kaj te zanima (lahko tudi bolj na široko - kritje posegov iz OZZ za nosečnice?) in te bodo že usmerili.
Ampak osebno dvomim, da ti bodo ugodili, kljub temu, da bi jih finančno enako stalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2012 10:28:52   
ajnas6
Jaz tudi močno dvomim, da bi zavarovalnico to krila. Še AC ne krijejo, če si slučajno prej vzel nuhalno na napotnico ...
Je pa seveda za vprašat, če se je zdej z novim zakonom kaj spremnilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2012 1:08:13   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zanima me, ali je že katera od vas namesto AC opravljala novi neinvazivni test T21, ki ga izvaja Medgen?

Mislim, da je cena 900 EUR (zasledila na Pušenjakovem forumu). Kaj bi dala, da bi jih imela!! Zadeva je veliko bolj enostavna in manj nevarna kot ac, saj vzamejo samo kri nosečnici. Pa že po 12. tednu se lahko dela. Ni me strah postopka AC; enkrat sem že bila in je bilo vse bp. Strah me je posledic (splav).

Tiste, ki imate več izkušenj - ker nam zavarovalnica po 37. letu krije AC, ali mislite, da bi krila tudi ta poseg v višini AC, potem pa bi same doplačale samo razliko?? Tistih 400 +/- EUR bi še nekako napraskala skupaj... Ne vem, kam naj vprašam user posted image

Kolikor sem jaz na tekočem (prebrala nekje na netu - žal ne vem več kje), je zadeva relativno nova na slovenskih tleh in posledično seveda tudi še ni v sklopu zdr. zavarovanja in je v celoti samoplačniška. Upam da bo v bližnji prihodnosti bolj dosegljiva nosečnicam. in ker je trenutno vse še zelo v povojih, tud ni tako zanesljiva kot AC.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.12.2012 21:02:31   
majčica1508
Preiskava je 99%,dela se od 12-18 tedna ...........In stane 900€,zavarovalnica neda nič zraven....
Bi šla z veseljem dat 12ml venske krvi in z veseljem plačam 900€,če bi mi lahko še zraven ugotavljali strukturo
kromosomskih napak.Tako jo pa ne....Ostane mi AC in hitri test(280€)AC imam pa na napotnico..........
Riziko je povsod pri AC,pri porodu..........

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.12.2012 21:11:59   
Tija01
Tudi jaz sedaj prebiram to stran. Vendar sem prišla do podatkov da bi naj ta neinvazivni test z več kot 99% zanesljivostjo dlolčil morebitno risotnost oziroma odsotnost trisomije kromosomov 21, 18 in 13. Glede na to bom sedaj razmišljala v to smer, da bom šla na ta prenetalni test in ne na AC.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2012 21:44:32   
majčica1508
Tija...........jaz bi šla tudi....samo mene zanima cela struktura kromosomov,če je še kje kaka napaka...
Ja drugače pa pošljejo kri nekam v tujino v labaratorij,ker tukaj še nimajo takega(mi razlagala danes na genetiki)Rezulatati so pa znani 14-21 dni..........

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.12.2012 23:40:58   
K_a_t_j_a
Tudi jaz bi šla na to, če ne bi bilo treba si sam plačat. Oba s partnerjem imama vsak po en gen okvarjen in zaradi tega sem že izgubila 2 otroka, enega imam HB zdravega. 25% možnosti imama ponovitve te napake, ampak napako še iščejo kje se nahaja in upam, da jo najdejo. Pri obeh je bila AC ok, 46 kromosomov, ampak napaka je nekje v genih. Želja je še velika za enega otroka, ampak strah da se ponovi pa še večji. user posted image

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2012 10:18:37   
majčica1508

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_j_a

Tudi jaz bi šla na to, če ne bi bilo treba si sam plačat. Oba s partnerjem imama vsak po en gen okvarjen in zaradi tega sem že izgubila 2 otroka, enega imam HB zdravega. 25% možnosti imama ponovitve te napake, ampak napako še iščejo kje se nahaja in upam, da jo najdejo. Pri obeh je bila AC ok, 46 kromosomov, ampak napaka je nekje v genih. Želja je še velika za enega otroka, ampak strah da se ponovi pa še večji. user posted image

Ta test ne ugotavlja genskih napak,ampak samo za T21,13,18.....
user posted image user posted image

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2012 12:13:37   
MP30
Pozdravljene. Tudi sama sem pred odločitvijo ali AC ali T21 test. Tiste, ki se ukvarjate z enakim problemom - ste se že kaj odločile kako in kaj? Kakšen pa ste imeli rezultat NS? jaz 1:287. LP

Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2012 21:28:26   
drugičudež
Jaz grem na AC - mi pripada na napotnico. Če bi imela denar, pa sploh ne bi razmišljala. Definitivno odvzem krvi in T21.

(odgovor članu MP30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.12.2012 6:52:47   
aprilčica07
Jaz bi se odločila za AC. Ko sem bla sama pred podobno dilemo, sicer so mi ponudili BHR ali AC ( izvid nuhalne 1 proti 36), smo se skupaj z ginekologinjo odločili za AC. Jaz sem takrat hotla it na BHR, ampak, ker je blo čakanje na poseg 2 tedna, mi ne bi zneslo (mislim, da se dela do 15 ali 16 tedna).
Tega testa T21 pa takrat (leta 2009) še niso ponudili, no vsaj meni ne.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.12.2012 12:47:35   
Anonimen
majčica o katerem hitrem testu pa ti govoriš!? da stane 280 eur? kaj se lahko v se izve pri tem testu? samo downow? ali je to varianta 3D oz.4D ? ah js že use bluzim...kaj pa spol tukaj tudi izveš?

lp

(odgovor članu aprilčica07)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
16.12.2012 14:00:18   
majčica1508
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

majčica o katerem hitrem testu pa ti govoriš!? da stane 280 eur? kaj se lahko v se izve pri tem testu? samo downow? ali je to varianta 3D oz.4D ? ah js že use bluzim...kaj pa spol tukaj tudi izveš?

lp

Ojla.........Imam AC na napotnico,ker me bo razgnalouser posted image pri čakanju sva se odločila za QSPR(včasih so mu rekli FICH test)Tukaj izključijo samo DS,ostali rezultati za ostalo kromosomsko strukturo pa v 14 dneh....Zveš tudi spol..........
Lahko ti pa v sredo 100% vse povem oziroma v petek,ko bom imela rezultate.....

Kdaj imaš ti?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.1.2013 19:16:47   
Tija01
Pozdravljene souser posted image naprej zdravo in srečno v tem letu!

Po dolgem času se vam spet malo javim. Opravila ta neinvazivni test, vzeli kri čakala na rezultate dva tedna in danes jih dobila vse ok vesela že ves danuser posted image saj je namreč to moja prva nosečnost pri mojih 41 letih. Toliko v vednost drage moje.

lep večer še naprej,

Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2013 19:51:44   
majčica1508
IZVIRNO SPOROČILO: Tija01

Po dolgem času se vam spet malo javim. Opravila ta neinvazivni test, vzeli kri čakala na rezultate dva tedna in danes jih dobila vse ok vesela že ves danuser posted image saj je namreč to moja prva nosečnost pri mojih 41 letih. Toliko v vednost drage moje.

lep večer še naprej,

user posted image user posted image user posted image user posted image  Uživaj v nosečnosti

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.1.2013 20:04:34   
Tija01
Vsekakor veš da bom uživala saj je to že moj moto v življenju uživanje v polni meri. Potrebno je uživati vsak dan posebej!

Saj ti si bila tudi na AC in je vse ok tako kot mora biti, zato moramo vse user posted image uživati še naprej!

Lep večer še naprej,

Neposredna povezava do sporočila: 19
27.3.2013 8:27:01   
Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: Tija01

lep večer še naprej,

Uuu super! Lahko daš prosim bolj podrobne informacije iz prve roke? Od tega, koliko stane, do tega, katere kromosomske napake vse ugotavljajo pri plodu, pa koliko je zanesljiva ta metoda v procentih, tako kot AC? več, manj? skratka čim več povej prosim user posted image

Jaz bom zagotovo šla na to zadevo, zato me tudi vse zanima, tako iz prve roke. user posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2013 17:01:46   
ena_štajerka
Ojla, se oglašam še jaz, sem bila na testu v sredo, je pa od januarja nekaj razlik. Predvsem je razlika ta, da zdaj sodelujejo z američani, test delajo v sanfranciscu in zdaj ne ugotavljajo samo trisomij 21, 18 in 13, ampak tudi spolne (XXY, XXX, X0) in s tem napovejo tudi spol. Ko so še sodelovali s Kitajci, tega ni bilo, ker Kitajci po zakonu ne smejo napovedat spola.

Torej, razlika od amniocenteze je ta, da pri AC odkrivajo vse napake na vseh kromosomih, s tem neinvazivnim testom pa samo te, ki sem jih napisala zgoraj. je pa rezultat za 21 in 18 99%, za 13 pa 98%. Tudi za spolne so številke podobne, čisto natančno se jih ne spomnim.
Za rezultate je treba zdaj čakat 3 tedne, ker je metodologija pri američanih nekoliko drugačna.
Cena je 890 €.

Aja, še to. V 5 % analiza ne uspe ( kadar je v materini krvi premalo plodove DNA), takrat naredijo ponovitev, se pravi ponoven odvzem krvi in ponovni 3 tedni. Če se za ponovitev ne odločiš, ti vrnejo denar.
Jaz se za ponovitev, če bo potrebna, ne bom odločila, ker mi potem že gre časovno na tesno in bom šla kar direktno na AC, ker bom takrat v 17. tednu.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.3.2013 13:09:48   
Tippi
ena štajerka ful ful hvaležna za tvojo objavo user posted image

Pri katerih tednih pa je najbolj idealen čas, za dat kri?
In kje si teste delala? Medgen?

Jaz bi se verjeetno odločila za ponovitev testa, če ne bi bil uspešen. Konec koncev kolikor razumem te itak nič ne stane ponovitev. razen če bi bila na tesnem s časom, potem bi morala premislit. oziroma preračunat, kako bi se izšlo, da ne bi bila spet previsoko noseča. En UPN na polovici nosečnosti, je zame preveč že za eno življenje, in si res ne bi želela še ene tragedije. user posted image

Sem pa neskončno vesela, da je medicina tako napredovala, da se da tudi z neinvazivno metodo napovedati kromosomske napake, s katerimi človek lahko dočaka visoko starost user posted image

(odgovor članu ena_štajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
1.4.2013 14:52:56   
ena_štajerka
Test delajo od 10. ali mogoče 11. tedna naprej, idealno od 13. naprej. Bila sem na Medgenu, v 14. tednu. Meni ponovitev samo časovno ne bi ustrezala, ker bi izvide ponovitve potem dobila v 20. tednu. Drugače pa seveda plačaš samo en test, njihova stvar je potem, če ga morajo ponavljati. Ampak upam, da bo ratalo in mi ne bo treba na AC.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.8.2013 18:30:58   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: ena_štajerka

Test delajo od 10. ali mogoče 11. tedna naprej, idealno od 13. naprej. Bila sem na Medgenu, v 14. tednu. Meni ponovitev samo časovno ne bi ustrezala, ker bi izvide ponovitve potem dobila v 20. tednu. Drugače pa seveda plačaš samo en test, njihova stvar je potem, če ga morajo ponavljati. Ampak upam, da bo ratalo in mi ne bo treba na AC.

Zdaj verjetno že veš ali je šlo gladko, ali si morala ponovit?

Še katera, ki se je odločila za ta test?

(odgovor članu ena_štajerka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.8.2013 12:07:48   
ena_štajerka
Heh, ja, je že davno tega... user posted image , zdaj že skoraj "brojimo sitno"... test je bil ok, ni blo treba ponavljat, trisomije 21, 18, 13 izključene, xx :)

Pa ti, Tippi? Si šla?

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?