ena_štajerka -> RE: Nov test namesto AC oz. BHR (30.3.2013 17:01:46)
|
Ojla, se oglašam še jaz, sem bila na testu v sredo, je pa od januarja nekaj razlik. Predvsem je razlika ta, da zdaj sodelujejo z američani, test delajo v sanfranciscu in zdaj ne ugotavljajo samo trisomij 21, 18 in 13, ampak tudi spolne (XXY, XXX, X0) in s tem napovejo tudi spol. Ko so še sodelovali s Kitajci, tega ni bilo, ker Kitajci po zakonu ne smejo napovedat spola. Torej, razlika od amniocenteze je ta, da pri AC odkrivajo vse napake na vseh kromosomih, s tem neinvazivnim testom pa samo te, ki sem jih napisala zgoraj. je pa rezultat za 21 in 18 99%, za 13 pa 98%. Tudi za spolne so številke podobne, čisto natančno se jih ne spomnim. Za rezultate je treba zdaj čakat 3 tedne, ker je metodologija pri američanih nekoliko drugačna. Cena je 890 €. Aja, še to. V 5 % analiza ne uspe ( kadar je v materini krvi premalo plodove DNA), takrat naredijo ponovitev, se pravi ponoven odvzem krvi in ponovni 3 tedni. Če se za ponovitev ne odločiš, ti vrnejo denar. Jaz se za ponovitev, če bo potrebna, ne bom odločila, ker mi potem že gre časovno na tesno in bom šla kar direktno na AC, ker bom takrat v 17. tednu.
|
|
|
|