|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in žolčni kamni
18.9.2007 8:34:28   
malamalinca
Ojla, punce
imam eno vprašanje in sicer noseča sem 9 tednov, pa imam občutek, da imam žolčne kamne, saj me kar močno špika pod desnim rebrom, bolečina pa se širi v žličko in potem nazaj med lopatice.Ali ima mogoče katera izkušnje s tem?
Vem, da je pravi naslov za to moj ginekolog, pa vendar imam pregled šele 1.10.

Česa se moram izogibat, (hrana) .....?

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in žolčni kamni
18.9.2007 8:38:43   
nizy
Živjo,
pojdi do svojega osebnega zdravnika ,on ti bo svetoval kako naprej .

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.9.2007 8:52:58   
marita
pojdi do osebnega zdravnika, napotil te bo na UZ trebušne votline, tam se pa pol vidi al maš kamne al ne. Jaz sem jih dobila po porodu.
Veliko sreče!

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.9.2007 10:06:24   
Skabi
Jaz imam žolčne kamne in sem noseča 1o tednov. Odkrili so mi ji slučajno na uz abdomna. Prej nsime imela nobenih težav, zdaj sem pa zelo občutljiva na določeno hrano (sadje, zelenjava, jajca,...)Držati se moram kar stroge diete.  G pravi, da nosečnici z napadi ne mroejo skoraj nič pomagati, operirati pa sploh ne, zato zelo pazim, kaj jem.
Ne jesti svežega sadja in zelenjave - samo kuhano, izogibaj se maščobam, sploh rumenjaku, ješ lahko samo 1 dan star bel kruh.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.9.2007 11:19:57   
mana25
Slučajno sem se pogovarjala z eno nosečnico, ki je imela iste probleme z žolčom kot ti
s tem da je ona morala ob napadih do dežurnega zdravnika da so ji dajali neke
infuzije.Česa pa ne vem, žal. So jo pa dva tedna po porodu operirali in je zdaj vredu.

Najina Urška je prijokala 05.12.2007

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.9.2007 11:46:04   
Ilije
Čimbolj pazi pri prehrani. Res je najbolje, da se oglasiš pri osebnem zdravniku, da ti da napotke v zvezi z žolčno dieto. V primeru hujših bolečin pa vsekakor do dežurnega po inekcije spasmeksa ali ketonala. Tako je bilo z mano v prvi nosečnosti. Po porodu sem šla pa na operacijo in sedaj OK.

(odgovor članu mana25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.9.2007 6:49:00   
Skabi
Ilije, koliko pa si bila noseča, ko si lahko dobivala injekcije? Meni je zdravnica zaenkrat odvsetovala vse protibolečinske injekcije.

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.9.2007 10:26:05   
marita
jaz sem začela v 7 in 8 mesecu nosečnosti bruhati po kakšni težki hrani, recimo po potici, krofih... zelo škodijo jajca, svež kruh, sveže sadje in zelenjava. Meni se sanjalo ni kaj se dogaja. 1,5 meseca po porodu so se začeli ta pravi žolčni napadi z bruhanjem in neznosno bolečino. Takrat sem se šele odpravila do osebnega zdravnika. Sledila je žolčna dieta in nato operacija. Sedaj nimam nobenih problemov.

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.9.2007 11:16:18   
malamalinca
Hvala za odgovore.
Sveže sadje in zelenjavo črtat iz jedilnika...ta bo kar težka, ampak bolje to, kot pa kakšen hujši napad.

Lepo se imejte

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.9.2007 11:53:59   
marita
no sej boš sama videla kaj ti odgovarja in kaj ne.
Velik sreče!

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2011 11:48:33   
pizmek
Vidim, da je že kar stara tema, pa ok..mogoče se najde zdaj še katera s temi težavami..
Sem v 31.tednu in tudi pri meni sumijo na žolčne kamne..imam isto neznosne bolečine in bruhanje, v pon. imam UZ trebuha in bomo videli kaj bodo rekli.

Pa če ugotovijo in je potrebna operacija, kdaj te potem operirajo? Se kateri vidijo šivi od operacije?

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2011 11:59:38   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: pizmek

Vidim, da je že kar stara tema, pa ok..mogoče se najde zdaj še katera s temi težavami..
Sem v 31.tednu in tudi pri meni sumijo na žolčne kamne..imam isto neznosne bolečine in bruhanje, v pon. imam UZ trebuha in bomo videli kaj bodo rekli.

Pa če ugotovijo in je potrebna operacija, kdaj te potem operirajo? Se kateri vidijo šivi od operacije?

Če ni nujno, potem operirajo po porodu(res redko, redko OP v zadnjih tednih nosečnosti-če gre res za urgentno stanje), če gre za laparoskopsko OP potem naredijo 3-4 luknjice in tam se vidi mogoče kakšne pol centi velik rez in to je to..če gre za klasiko(redko), pa naredijo 5-10 centi dolg rez!

(odgovor članu pizmek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.1.2011 12:07:39   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: pizmek

Če ni nujno, potem operirajo po porodu(res redko, redko OP v zadnjih tednih nosečnosti-če gre res za urgentno stanje), če gre za laparoskopsko OP potem naredijo 3-4 luknjice in tam se vidi mogoče kakšne pol centi velik rez in to je to..če gre za klasiko(redko), pa naredijo 5-10 centi dolg rez!

Podpis pod eva1. Moja sestrična je bila operirana takoj po porodu, urgentno, ker je v bistvu med porodom dobila še napad kamnov user posted image , drugače bi še počakali kak teden. Če ni nujno, pred porodom ne operirajo. Večinoma pa je operacija danes laparoskopska in je brazgotina res minimalna.

Jst.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?