Klemy82 -> RE: Nosečnost in žolčni kamni (22.1.2011 12:07:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: pizmek Vidim, da je že kar stara tema, pa ok..mogoče se najde zdaj še katera s temi težavami.. Sem v 31.tednu in tudi pri meni sumijo na žolčne kamne..imam isto neznosne bolečine in bruhanje, v pon. imam UZ trebuha in bomo videli kaj bodo rekli. Pa če ugotovijo in je potrebna operacija, kdaj te potem operirajo? Se kateri vidijo šivi od operacije? Če ni nujno, potem operirajo po porodu(res redko, redko OP v zadnjih tednih nosečnosti-če gre res za urgentno stanje), če gre za laparoskopsko OP potem naredijo 3-4 luknjice in tam se vidi mogoče kakšne pol centi velik rez in to je to..če gre za klasiko(redko), pa naredijo 5-10 centi dolg rez! Podpis pod eva1. Moja sestrična je bila operirana takoj po porodu, urgentno, ker je v bistvu med porodom dobila še napad kamnov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], drugače bi še počakali kak teden. Če ni nujno, pred porodom ne operirajo. Večinoma pa je operacija danes laparoskopska in je brazgotina res minimalna.
|
|
|
|