|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečniški diabetes
22.4.2005 9:03:26   
Dadi
Ravnokar sem se vrnila od G, ki mi je dala narediti obremenilni test za krvni sladkor. Vrednost je bila 8,5. Preveč.(nihče v družini in tudi jaz nima sladkorne) V mejah normale je tam do 6,1. Poslala me je v diabetološko ambulanto na pregled.(zdaj še čakam nanj) Zanima me kako poteka nosečnost v primeru nosečniškega diabetesa? A moraš potem kakšen inzulin jemat ali je samo kakšna dieta? Kako lahko to vpliva na otročka? itd.
Naj povem da sem v 21. tednu in sem se zredila za 4 kg. V prvi nosečnosti sploh nisem imela teh "sladkorniških težav"

zelo bom vesela vaših odgovorov....
pozdravček
Dadi
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nosečniški diabetes
22.4.2005 12:58:10   
žabica
Tudi meni so odkrili nosečniško sladkorno. Nič hujšega samo pazila sem na prehrano in na nekem usposabljanju na polikliniki sem poslušala predavanja kaj lahko in česa ne smem jesti. So mi pa tri tedne pred predvidenim rokom sprožili porod ker sem imela povišan krvni sladkor, ampak ni bilo sile..

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nosečniški diabetes
22.4.2005 13:44:28   
miševi
Zdravo!

Tudi jaz sem ga imela med prvo nosečnostjo, sedaj, v drugo, se pa še ni "prikazal".
Najprej sem imela dieto in ker je vrednost nekajkrat kljub temu narasla, sem šla na inzulin (tablet namreč ne smeš jemat, zato te dajo na inzulin). Punčka se je rodila 3 dni čez rok, vse ok z njo.
Pravijo, da če imaš ta diabetes, da imaš večjo možnost, da dobiš "starostni" diabetes.
Ti se samo drži diete, ki ti jo dajo, pa bo z otročkom vse v redu. Moja tudi prevelika ni bila, kar se lahko zgodi pri nenadzorovanju tega sladkorja.

Vso srečo ti želim in zdravega otročka.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nosečniški diabetes
22.4.2005 16:41:59   
ZARA
oj,Dadi...jst sem bla samo na dieti,kar pomeni NIC sladkega!!!
In sem se res drzala,tako da mi ni blo treba insulina jemat,baje ga pa tud dajejo...

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nosečniški diabetes
5.4.2014 10:40:46   
čebelinka
pozdravljene!me zanima, če je še katera tuki gor?zanima me sicer, kako zgledajo pregledi v diabetološki ambulanti. sem dobila aparatek za merjenje sladkorja.kontrolo mam čez nekaj tednov. zanima me,zakaj moram imet s sabo dnevnik in aparat?a mogoče preverjajo vrednosti v aparatu in dnevniku,če so iste?hvala za odgovor.

< Sporočilo je popravil čebelinka -- 5.4.2014 10:41:33 >

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2014 18:09:37   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: čebelinka
zanima me,zakaj moram imet s sabo dnevnik in aparat?a mogoče preverjajo vrednosti v aparatu in dnevniku,če so iste?

A so ti izrecno rekli, da moraš imeti aparat s seboj?
Ker drugače pregledajo samo zapise v dnevniku in na njihovi osnovi odločajo o nadaljnih postopkih.

(odgovor članu čebelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2014 21:20:35   
Pikabu

IZVIRNO SPOROČILO: čebelinka

pozdravljene!me zanima, če je še katera tuki gor?zanima me sicer, kako zgledajo pregledi v diabetološki ambulanti. sem dobila aparatek za merjenje sladkorja.kontrolo mam čez nekaj tednov. zanima me,zakaj moram imet s sabo dnevnik in aparat?a mogoče preverjajo vrednosti v aparatu in dnevniku,če so iste?hvala za odgovor.

Meni sicer nikoli niso rekli, da moram imeti tudi aparat s seboj, sem ga kar sama prinesla. Smo ga občasno testirali v laboratoriju, kako natančno kaže. Pomeni, da so isto kri, ki so mi jo vzeli za njihovo preiskavo, dali še na aparatek in smo potem videli, koliko razlike pride med merjenji. V prvi nosečnosti mi je aparatek zelo narobe kazal, zato sem takrat tudi pristala na inzulinu, naprej je bilo pa vedno v redu. Vrednosti v aparatu in dnevniku pa ni nikoli preverjala. Saj se gre ja za naše zdravje in zdravje naših otročkov, ne bi pisala napačne meritve.

Drugače pa sam pregled ni nič posebnega. Najprej ti sestra zmeri pritisk in se stehtaš, potem greš v laboratorij, kjer daš kri in vodo. Ko pridejo izvidi, greš še do zdravnice, kjer pregleda vrednosti, ti da navodila za naprej in naroči na nov pregled.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu čebelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?