Pikabu -> RE: Nosečniški diabetes (5.4.2014 21:20:35)
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelinka pozdravljene!me zanima, če je še katera tuki gor?zanima me sicer, kako zgledajo pregledi v diabetološki ambulanti. sem dobila aparatek za merjenje sladkorja.kontrolo mam čez nekaj tednov. zanima me,zakaj moram imet s sabo dnevnik in aparat?a mogoče preverjajo vrednosti v aparatu in dnevniku,če so iste?hvala za odgovor. Meni sicer nikoli niso rekli, da moram imeti tudi aparat s seboj, sem ga kar sama prinesla. Smo ga občasno testirali v laboratoriju, kako natančno kaže. Pomeni, da so isto kri, ki so mi jo vzeli za njihovo preiskavo, dali še na aparatek in smo potem videli, koliko razlike pride med merjenji. V prvi nosečnosti mi je aparatek zelo narobe kazal, zato sem takrat tudi pristala na inzulinu, naprej je bilo pa vedno v redu. Vrednosti v aparatu in dnevniku pa ni nikoli preverjala. Saj se gre ja za naše zdravje in zdravje naših otročkov, ne bi pisala napačne meritve. Drugače pa sam pregled ni nič posebnega. Najprej ti sestra zmeri pritisk in se stehtaš, potem greš v laboratorij, kjer daš kri in vodo. Ko pridejo izvidi, greš še do zdravnice, kjer pregleda vrednosti, ti da navodila za naprej in naroči na nov pregled.
|
|
|
|