|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočno zbujanje
31.10.2005 8:59:13   
Anonimen
Saj vem, da ste o tem že govorile, ampak takrat me še ni zanimalo.....
Večerno uspavanje smo končno osvojili. Zdaj pa se mi mali štirimesečnik prebuja vso noč na približno uro in pol. Dude nima, da bi ga z njo potolažila, prav tako noče piti čaja, če mu ga ponudim. Tako ostane samo dojenje! Kake pol urce je nato pri meni, nato ga prestavim nazaj v posteljico, kjer včasih zaspi takoj (brez joka in protestiranja), večinoma pa najprej malo joka (ni hudega). Nato eno uro spi, in postopek se ponovi....tako do jutra. Podnevi tudi ne spi kaj dosti - dve uri spravi skupaj le v vozičku na sprehodu, sicer pa samo malo zadrema 2-3 krat po pol urce ali manj.
Najraje bi ga spet kar k sebi vzela za vso noč, kot je bilo prej neka časa, vendar smo takšno spanje ukinili (je res boljše tako za vse), ampak res ne bi želela delati enega koraka naprej in dva nazaj.
Naj povem še to, da mleka je dovolj, saj čez dan se ne hrani tako pogosto, zato mi ne predlagat kakšnih dodatkov pred spanjem.
Ali se da kaj narediti, ker bi res rada vsaj maaaalo več spala, ali pa je treba le počakati, da ga mine?!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočno zbujanje
31.10.2005 9:10:48   
fricka
Sicer ti ne vem točno svetovati, lahko pa povem, da je naša v obdobju 4. meseca naredila preskok v rasti in je potrebovala več mleka. Mogoče tega sploh ne bi opazila, če ne bi že prej dodajala. Dodajala sem do tretjega meseca, potem sva se približno tri tedne samo dojile, nato pa je bilo to zopet občutno premalo. POjedla je čedalje več in posledično v tem obdobju pričela spati celo noč. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2005 9:11:24   
Ninica
Ja Naly, to mi je tako vse znanouser posted image . Mi je prav že smešno. Tudi pri nas se to dogaja lep čas tako, da sem se že kar navadila na to prebujanje. Tudi naša user posted image  se celo noč prebuja, joka ali stoka, nič ji ne pašeuser posted image . Stara je 7 mesecev in še nima nobenega zobka - mogoče  jo mučijo zobkiuser posted image .
Jaz jo imam zdaj že nekaj časa v najini postelji, pa nič ne pomaga enako se budi kot prej, mi je pa seveda lažje, če je pri meni kot pa da ves čas vstajam.

Nevem kako bi ti pomagala, ker še sama sebi ne znamuser posted image . Mogoče bo pa tvoja user posted image  dobila zobkeuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2005 9:13:28   
Antigona
Pravkar sem prebrala knjigo Elizabeth Pantley:otroško spanje brez joka v sanje. Odlična knjiga in predlagam da jo prebereš. Notri boš našla kar nekaj nasvetov, ki jih lahko sprobaš.
Predvsem velja, da mora dete čez dan spati, ker je sicer preutrujen da bi spal ponoči. 
Jaz dam mojemu sončku zraven glavice pleničko, ki sem jo prej nekaj časa nosila pri prsih, da se navzame mojega vonja. Moj trimeečnik se ponoči sedaj zbuja za dojenje na 3-5 ur. Včasih spi vmes dlje, včasih manj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2005 9:15:53   
Naja31
Ja, pri nas je isto.
Začelo se je pri 4ih mesecih in še kar traja.
Vsako noč upam, da bo bolje, ampak če spi 3 ure v kosu, sem jaz že happy. Moj tudi nima dude, tako da pomaga samo dojenje. Sem upala, da bo bolje, ko je za večerjo začel jesti riževe kosmiče, ampak ni bilo nobene razlike. Mali pač spi pri nama, ker mi tako vsaj vstajati ni treba. To pa itak ni nobeno spanje.
Pojma nimam kaj naj naredim. 
Če ima katera kakšen nasvet pa ne "pusti jokati", bom tudi jaz vesela.

Lp, Naja  

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2005 9:16:01   
Marogica
Tudi jaz imam občutek, da je lačna, ker zbujanje 4 mes otroka na uro in pol pač ni vsakdanje. Manj otrok vleče na joški, manj mleka se producira. Še to, kolikor ga že imaš- zvečer ga je najmanj. In če otrok že čez dan ni ne vem koliko pojedel-enkrat se pa oglasi lakota.
Na tvojem mestu bi en večer probala z dodatkom frutolina ali česar podobnega, da sploh vidiš, kaj je. Ker kakor jaz, tudi ti govoriš na pamet. Veš lahko pri tako malem otroku samo, če probaš.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2005 10:35:29   
Anonimen
Marogica, veš, moj mali ponoči pravzaprav je samo dvakrat. Ostalo pa vedno samo malo poduda (namesto dude!) in spančka naprej. Ampak če ga potem prestavim nazaj v posteljico, je huronsko dretje. Resnično menim, da lakota ni. Če bi bil lačen, bi po mojem mnenju jedel, tako pa se večinoma samo carta.
Ampak vidim, da je veliko otročkov s podobnim obnašanjem!!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
31.10.2005 10:36:41   
Anonimen
Antigona, pleničko tudi mi prakticiramo, ampak služi samo pri večernem uspavanju. Ponoči pa niti ne...

(odgovor članu Antigona)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.10.2005 10:54:05   
mika
u vidim, da nas je kar nekaj ki spimo z našimi user posted image . Naša se še vedno (pri desetih mesecih) doji tudi ponoči. Meni se ni dalo vstajati in sem jo kar preselila v najino posteljo, res sem si želela spanca. In tudi ni lakote pri njej, ker parkrat potegne in spi dalje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2005 20:39:06   
happy
no, vidim, da je več takih malih "razvajenčkov" kot naša. Tudi naša user posted image  je do 4. mseca spala tudi po 5-6 ur skupaj, potem pa kot bi odrezal. Zbuja se skoz. Včasih mal je, večinoma se pa sam carta na joški. Čez dan kar veliko poje, tudi precej goste hrane. Ne mara ne dude ne flaške. Jaz sem njena duda. No, zdaj že razmišljam, da bi ukinila nočno dojenje, ampak se moram najprej psihično pripravit, ker bo kar hudo ... user posted image . Al bom pa počakala še kak mesec ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2005 7:49:34   
Anonimen
No, naj vam povem, kaj smo včeraj neuspešno probali.
Seveda mi vedno vsi govorijo, da mogoče pa nima dovolj mleka, ali pa da ni dovolj hranljivo, in take bla bla bla-je. Pa sem si mislila - ok, za probat je. In sem malemu včeraj dala prvič flašo. Spil je dobrih 100 ml, ko pa sem ga položila spat, je pa tulil, seveda je hotel še zizo. Čez kakih 20 min sem ga še podojila in jedel je, kot da flaše sploh ne bi bilo. Lepo se je napapcal in zaspal.
In potem sem čakala, kako dolgo bo spal tokrat, ko je dobil še dodatek...in spal je točno 2 uri. In tako naprej vso noč.
Ni pomanjkanje mleka krivo, očitno se res hoče cartat. Me veseli glede mojega mleka, ampak očitno pa rešitev za ta problem (ne)spanja ne obstaja... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.11.2005 7:58:13   
Marogica
Naly, super, da si vsaj sprobala. Sedaj si lahko vsaj sigurna, da ni lačen in to brez slabe vesti. Vsaj jaz tako delam, da izločim, katere stvari niso in "iščem dalje". Pa še bolj mirna sem ponavadi.
Najbrž se je že res tako navadil, da brez cartanja ne more zaspati. Si imela prav. Nisem zasledila, če ima dudo? Mogoće bi se z dudo potolažil, naš ta manjši je že takšen, vendar jo med spanjem odvrže. Duda ga samo "uspava".

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.11.2005 10:17:41   
Anonimen
Marogica, nima dude... Sem sprobala vsaj štiri različne, in na nobeno se ni hotel navezati. Samo čudno me gleda, ko mu jo dam (še vedno sem tečna s to dudo!). Ko ga dam spat, mu samo pleničko k ličku prislonim in to je to. No, vsaj to smo uspeli, da zaspi sam, čeprav le za dve uri user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.11.2005 10:24:34   
Marogica
SEm se pa spomnila, da je naš ta večji tudi imel okrog 4. meseca fazo, ko je iz spanja 6 ur prešel zopet na 2 uri in je to trajalo ca. 1,5-2 meseca. Je pa res, da smo šli vmes na morje-mogoče je vplivala sprememba okolja na njega??? Ne vem.
Pa še to-ta večji tudi ni hotel dude-nikoli, pa "cuca" prstke(na žalost še vedno) in se tako potolaži in zaspi.
Upam, za se vas, da bo ćimprej bolje

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.11.2005 13:42:24   
Anonimen
Hvala Marogica user posted image
Sicer pa ima moj mali tudi prstke ves čas v ustih, samo kot tolažbo za spanje pa niso dovolj dobri...
Jaaa, saj bo boljše, seveda bo. Saj niti ni tako hudo, čisto fajn je ta naš Lucas...sem pač samo mislila, če mi bo katera lahko dala recept, da bi bilo še boljše user posted image  Pa vidim, da nisem edina, ki bi tak recept imela!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.11.2005 14:35:24   
Anonimen
Jaz pa še vedno pravim, da bi blo tko fino, da bi naši palčki imeli tipko F1 user posted image

Se pa tudi midva pridružujeva klubu 4mesečnikov, ki hočejo ponoči joško vsake 2-3 ure...s to razliko, da Gašper golta, kot da mu ne bi dala za jest že en teden user posted image
pa imamo dudo, pa ne pali več user posted image
bomo danes probali dat flašo....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2005 9:31:02   
asso
Pri nas se je tudi to dogajala in od začetnih prvih 6 ur spanja se je sprevrglo tam nekje pri petih mesecih na 3 ure, včasih celo manj.
Jaz sem zgubljala živce, ampak ni bilo drugega kot jo podojit in je bil mir.
Sprobala sem tudi "pustiti jo jokati" ampak pri nas ni bilo nič boljšega. Drla se je celo noč, ona ni spala nič, mi še manj. Drugi, tretji, četrti dan isto in seveda sem se odločila, da nas ne bom več tako mučila in sem nadaljevala z dojenjem vedno ko je ona želela. No, imela sem deset minutni tempo joka, po tem času, če ni sama nazaj zaspala sem jo vzela in podojila.
Stanje se je izboljšalo čez noč, tam nekje pri desetih mesecih, ko se je samo še 1x ponoči prebudila. Sedaj se prebudi 1x, ali včasih prespi tudi celo noč. Še vedno, če joče več kot 10-15 minut jo podojim, včasih pa po 5 minutah zaspi sama nazaj.

Ne vem kaj ti svetovati, daj času čas....

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?