|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočno spanje
25.10.2006 13:44:21   
mozi
Imam 7 dni starega novorojenčka pri katerem imam občutek, da je noč zamenjal za dan - buden je kot čukec. Ko ga podojim in položim v košek ne zaspi ampak gleda oziroma joka. Včasih nam rata, da zaspi za kakšno uro pa spet na prsa, podiranje kupča (ki ga skoraj ne podre kljub 10 minutnem prizadevanju). Tudi dudo komaj da zagrabi vendar jo spusti ven in spet smo budni. Psihično in fizično me to utrudi.
Po dnevni pa mi spi od 3 do 4 ure. Ali mislite oziroma imate izkušnje, da se bo stanje kaj izboljšalo. Hvala za vse odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočno spanje
25.10.2006 15:42:14   
Billi
Saj sta verjetno komaj prišla iz porodnišnice in se še ni navadil na razliko. V porodnišnici je po mojem dan in noč isto, ker je non stop đumbus (vsaj iz mojih izkušenj) user posted image
Jaz sem svojo navadila tako, da samo ponoči spi v svoji posteljici v temi in tišini. Ponoči jo dojim v poltemi in je nič ne previjam. Podnevi pa sem ji na začetku naštimala na tleh v dnevni sobi eno blazino in je izključno tam spala. Zraven pa je imela prižgan radio ali televizijo, pa tudi mi smo se naglas pogovarjali. Zdaj na tisti blazini noče več spati in mora biti v ležalniku, tako da jo lahko prenašam po stanovanju. Pa tudi zdaj je več budna(stara je skoraj 2 meseca). Moram reči, da je tako kar hitro osvojila dan in noč. user posted image
Prepričana sem, da bo vam tudi uspelo!

(odgovor članu mozi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nočno spanje
25.10.2006 15:43:03   
Billi
Pa čestitke za vašega malčka! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nočno spanje
25.10.2006 16:01:28   
mml
Po moje pri tej starosti tudi še ne moreš govoriti, da je zamenjal noč in dan, tega se mora šele naučiti. Poskusi, da imaš user posted image  čez dan, ko je buden čim več pri sebi, da vidi, kaj se dogaja. Ponoči ga pa tudi, če je buden, daj v posteljo. V sobi naj bo tem, tudi ko se dojita. Postopoma se bo user posted image  navadil na razliko med nočjo in dnevom.
Pri nas je trajalo kakšnih 10 - 14 dni.
Sicer pa čestitke user posted image  za user posted image

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nočno spanje
25.10.2006 21:28:04   
monika30
Ja, najprej čestitke.
Tudi jaz sem se na začetku ustrašila,da je zamenjal noč in dan.
Potem sem pa začela z rednim ritualom zvečer: kopanje, pižama, dojenje (vse v čimvečji tišini in poltemi). Ponoči dojenje v temi, no na začetku sem imela eno čist nežno lučko, da sem gledala kdaj je zaspal.
Čez dan sem ga imela v dnevni sobi (kot so rekle že druge), pri svetlobi.

PA se počasi navadijo, pri nas je bilo ene 14 dni. Pa zvečer se ne hecat z njim in preveč pogovarjat, ponoči pa sploh ne.

Upam, da vama čimprej uspe.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nočno spanje
25.10.2006 22:40:30   
maliva
Ja, kot so napisale predhodnice. Razliko med nočjo in dnevom ga morata naučiti in mu pokazati starša s takimi malenkostmi. Pri nama je bilo tako, da tudi po treh tednih ni bilo bolje; ponoči kar ni spal, oziroma je imel čisto enak tempo kot podnevi. Nato so se začeli pa še krči in je bilo še huje. Ko sem bila resnično že čisto čisto na koncu z močmi in ko od izčrpanosti niti mleka več ni bilo dovolj, sem poklicala gospo, ki nam je v materinski predavala o dojenju. In je povedala preprost recept, ki je deloval in od tistega klica naprej je sin spal ponoči in spi še danes brez problemov. Rekla je, da je v tem obdobju izredno pomembno, da se kupček podre do konca. Včasih ga podre takoj, ga še niti prav ne dvigneš, včasih pa tud 15 minut traja. Ampak zrak mora ven, da ga ne tišči. Če ga tišči, pozabi na spanje. Priporočala je dva položaja podiranja kupčka:
1) otrok je z obema rokama naslonjen čez tvojo ramo, glavico ima naslonjeno na tvojo ramo.
2) s trebuščkom je naslonjen na tvojo roko in ga nosiš; glavico ima naslonjeno v pregib komolca, z dlanjo ga držiš med nogicama. Gleda navzdol. (hm, sem dovolj razumljivo napisala, da si predstavljaš?)
Pa še to mi je svetovala, da naj mu položim svojo dlan med dojenjem na trebušček. Toplota in takšno mirovanje ga baje zelo pomirja.

Upam, da bo kej pomagalo. Mojemu sinkotu je....

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nočno spanje
26.10.2006 11:01:28   
mozi
Ja, pri moji je dejansko problem v podiranju kupčka. Sedaj poskušam tako, da jo po dojenju položim za cca. 5 minut da leži na hrbtu potem pa jo položim na ramena (včasih uspe, drugič ne). Opažam, da je mogoče res problem v podiranju kupčka ampak ne vem, zakaj do podnevi ni tak velik problem. Tudi jaz jo imam sedaj podnevi v dnevni sobi. Še to poskusimo.

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nočno spanje
26.10.2006 11:41:12   
mtina
Kdaj pa ve kopate novorojenčke? Naš je star 12 dni.

Patronažna je predlagala, da  pred predzadnjim obrokom: okrog 18.00: kopanje, previjanje, hranjenje.  Nato še ob 23.00 previjanje, hranjenje. Nato ob 5.00 previjanje, hranjenje.
Ali ga naj dam po kopanju spat v svojo posteljo? Kaj pa če joče in se ne umiri?
 


_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu mozi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nočno spanje
26.10.2006 15:18:22   
monika30
Ja z sem ga okrog 18h podojila (dojila sva ze v začetku tudi 1h), potem pol ure po koncu dojenja skopala (cca. ob pol osmih), malo pomasirala tebušček, ob 20h pa še enkrat podojila in ob 21h položila v posteljico. Na začetku je potreboval tudi eno uro, da je zaspal. Sem pa vztrajala, da spi v svoji posteljici. Če je jokal, sem ga vzela v naročje, pomirila in dala nazaj v posteljico. Je na začetku to res zelo naporno (hrbet sem imela čist uničen), ampak tam nekje pri 3 mesecih pa je brez probelmov takoj zaspal v svoji posteljici.
Aja ponoči pa nisem previjala in ni imel nikoli vnete ritke.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nočno spanje
26.10.2006 15:34:56   
maliva
Jaz sem ga takoj ko se je najedel, dvignila in ga nosila še nekaj minut po tem, ko je podrl kupček. Včasih je rignil tudi dva ali trikrat.
Kopat sva ga pa šla zmerom med sedmo in pol osmo, kakšnih 20 do 30 minut po obroku. Tudi sva bila pozorna, da je podrl kupček do konca.
Položaj na trebušču, ko je obrnjen navzdol, ni zgledal ravno prijetno (meni), vendar je user posted image  velikokrat tako pomiril, da je kar zakinkal in zaspal.
Tam okrog 23 (po obroku pač, kakor je naneslo), sva ga še previla in nato nič več do sedmih ali osmih zjutraj. Na začetku sva uporabljala za ritko kremico Bebival, od dveh mesecev naprej pa nič več in nikol ni imel vnete ritke. Če ima še kdaj kaj rdeče, mu samo s tem namažem in rdečica zgine v eni uri.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?