maliva -> RE: Nočno spanje (25.10.2006 22:40:30)
|
Ja, kot so napisale predhodnice. Razliko med nočjo in dnevom ga morata naučiti in mu pokazati starša s takimi malenkostmi. Pri nama je bilo tako, da tudi po treh tednih ni bilo bolje; ponoči kar ni spal, oziroma je imel čisto enak tempo kot podnevi. Nato so se začeli pa še krči in je bilo še huje. Ko sem bila resnično že čisto čisto na koncu z močmi in ko od izčrpanosti niti mleka več ni bilo dovolj, sem poklicala gospo, ki nam je v materinski predavala o dojenju. In je povedala preprost recept, ki je deloval in od tistega klica naprej je sin spal ponoči in spi še danes brez problemov. Rekla je, da je v tem obdobju izredno pomembno, da se kupček podre do konca. Včasih ga podre takoj, ga še niti prav ne dvigneš, včasih pa tud 15 minut traja. Ampak zrak mora ven, da ga ne tišči. Če ga tišči, pozabi na spanje. Priporočala je dva položaja podiranja kupčka: 1) otrok je z obema rokama naslonjen čez tvojo ramo, glavico ima naslonjeno na tvojo ramo. 2) s trebuščkom je naslonjen na tvojo roko in ga nosiš; glavico ima naslonjeno v pregib komolca, z dlanjo ga držiš med nogicama. Gleda navzdol. (hm, sem dovolj razumljivo napisala, da si predstavljaš?) Pa še to mi je svetovala, da naj mu položim svojo dlan med dojenjem na trebušček. Toplota in takšno mirovanje ga baje zelo pomirja. Upam, da bo kej pomagalo. Mojemu sinkotu je....
|
|
|
|