|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nošenje
2.8.2005 13:36:11   
Amoss
No pa naj še enkrat odgovorim malo više!
Torej za tiste ki ste me napadle ker sem proti nošenju in ker po vašem mnenju je to dokaz materinske ljubezni in ne samo dokaz živcev:zmeden:, naj povem naslednje.Ste se kdaj vprašale v kakšnem položaju je otrokova hrbtenica pri nošenju?In da ima veliko nošenih otrok kasneje težave s hrbtenico, pa tudi vaša hrbtenica trpi če ne prej boste to okusile na stara leta.
Poleg tega ni res da so nošeni otroci bolj intelegenti, so pa res bolj navezani na starše in kasneje manj pripravljeni za samostojno pot v življenje.
Poznam najmanj 6 primerrov kjer je z intelegenco ravno obratno, da so nošeni otroci manj iznajdljivi,manj samostojni, manj samozavestni, kot tisti ki niso nošeni.
Razmislite malo,...;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nošenje
2.8.2005 13:43:39   
total
Prvič slišim:zmeden:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nošenje
2.8.2005 13:44:55   
aka
Ne, ne bom te napadla.
Tudi sama poznam primer-e, ko je (so) nošeni otroci vse "manj".
Pa upam, da z izjavo ne bom nobenega prizadela.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nošenje
2.8.2005 14:03:55   
Amoss
Ja na žalost je vse kar sem napisala res.Moj namen ni kokarkoli prizadeti to sem vam napisala samo malo v razmislek, da nošenje ni samo trenutni dokaz ljubezni ampak s tem otroku delate veliko škodo, tako telesno kot kasneje duševno.
Res je dokazano da so otroci ki so bili veliko nošeni bolj navezani na starše, sramežljivi, nedostopni, nekumunikativni, nesamostojni, in dosti bolj odvisni od staršev, nošenje povzroča tudi strašno navezanost na starše, kar je zdaj lepo je pa velikkk problem ko otok odraste!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nošenje
2.8.2005 14:06:49   
rainbow
Pozdrav!

Meni se zdi, da je treba it malo v detajle.

Noben starš verjetno ne nosi svojega otroka non-stop, ampak ko se mu zdi potrebno. Jaz tudi ne vzamem moje pikice v roke, ko je zadovoljna v ležalniku ali kje drugje. Pa tudi ko jo vzamem, je ne nosim ne vem kako dolgo, mogoče minuto, dve, se z njo vsedem itd.
Res pa je,da sem jo nosila več, ko je bila še čisto mala, zvečer, ko ni mogla zaspat ali je imela težave s prebavo.

Dejstvo je tudi, da obstaja več položajev za nošenje otroka, ki niso nevarni za njegovo hrbtenico, tako da se mi to "nošenje" sploh ne zdi nek problem.

glede inteligence pa sem to zares nekje prebrala, pa sem omenila malo za hec in sem to tudi napisala. Je pač stvar vsakega posameznika, v kaj verjame.

me pa veseli, da imamo različna mnenja in da tisti, ki išče pomoč in nasvet, potem sam odloči, kar se mu zdi najbolj prav.

pa lep dan žeim vsem!!:rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nošenje
2.8.2005 14:09:39   
Anonimen
Brez zamere, ampak meni se zdi to total mimo. Kako pa naj čuti otrok bližino staršev, če se jih ne dotika, kot npr. pri nošenju? Sploh če uživata oba, otrok in starš? Meni tudi npr. ni dovolj, če vem, da je mož vedno ob meni, želim si tudi bližine, objemov, stiskov... in gotovo je z otročkom podobno.
Vsak pač vzgaja po svoje. Ampak ne verjamem, da bo moj otrok zato, ker ga cartam, manj inteligenten. Bi si upala kvečjemu pomisliti na nasprotno.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nošenje
2.8.2005 14:12:30   
rainbow
Glede povezanosti nošenja in navezanosti kasneje v življenju - vprašljiva stvar; se mi zdi, da na navezanost otrok in staršev vpliva še veliko več dejavnikov, kot pa, če je starš otroka "preveč" nosil, ko je bil še čisto majhen in nemočen. Po moje je otroka postopoma treba navajati na samostojnost preko ustrezne vzgoje, da ne delamo stvari namesto njega, da mu prepustimo nekatere odgovornosti, ko je za te zrel itd, da mu ne prinesemo vse postreženo na "krožniku" in podobno.
:rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nošenje
2.8.2005 14:16:25   
Amoss
Vsaka mama najbolje ve kaj je dobro za otroka, če pa ne pa je tudi prav.Jaz sem vglavnem odgovorila na članek kako je treba otroka veliiko nositi, in tistim ki otroke nosite cele ure, vsaka posameznica pa se odloči kaj hoče otroku trenutno dobro in kasneje veliiiko škodo, ali pa trenutno dovolj radosti in kasneje dobro življenje.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Nošenje
2.8.2005 14:19:14   
Anonimen
:zmeden::ups:

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Nošenje
2.8.2005 14:34:50   
Anonimen
U, mater, potem so v Afriki, kjer imajo mame non stop otroke privezane na hrbtu, oprostite izrazu, sami butlji al kako :zmeden2:

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Nošenje
2.8.2005 14:39:42   
Anonimen
al bina :)

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Nošenje
2.8.2005 14:45:05   
Anonimen
ja no, če mi je pa smešno vse skupaj.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Nošenje
2.8.2005 14:59:26   
Amoss
Glejte saj meni je za vaše otroke vseeno kaj vi delate z njimi, jaz pač verjamem in delam drugače, pa mislim da nisem edina ki tako misli.Boli me samo da nekatere mislijo da je smao nošenje dokaz ljubezni, pa ni!;)

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Nošenje
2.8.2005 15:04:04   
Anonimen
itak da ni, samo hecno je pa vseeno.

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Nošenje
2.8.2005 15:04:44   
Naja31
A potem naj raje krici na kavcu kot da ga nosim?:zmeden: Saj ga ne nosim zato ker uzivam.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Nošenje
2.8.2005 15:07:14   
Anonimen
Ja če kriči na kavču, bo potem bolj inteligenten.
Uff, zdaj sem bila pa malo zlobna, ne bom več. Res - vsak po svoje, pa ne se kregat. :rozica:

(odgovor članu Amoss)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Nošenje
2.8.2005 16:04:57   
ANJA5
Glede nošenja - mene je moja pediatrinja napizdila, ker je rekla, da ima zaradi nepravilniga nošenja zdaj malo problemov, ker se steguje nazaj in je malo zategnjen. Predvsem prve mesece se ga ne sme nositi pokončno kaj šele poskušati če že lahko drži glavico.
Nošenje mora biti predvsem Pestvovanje...
Jaz to nisem vedla niti približno in jaz mislim, da bi mamice to mogle vedet...če katera ni vedla....zdaj veste ;);)
Lp, Anja

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Nošenje
2.8.2005 16:57:16   
špelin@
Amoss, meni je ravno tvoj odgovor na mojo temo zelo pomagal, hvala ti :rozica:

Naj povem, da sem lahko na računalniku, ker moje dete dremlje v ležalniku :bravo::bravo: Sicer se sprva, ko jo položim noter upira in zamerljivo dere kot jesihar, ampak potem skapira, da sem ob njej in me začne gledat. Ko jo zibam in ji dam dudko pa še zadremucka :bravo:9nebesa Čez dan jo velikokrat vzamem v naročje, a je več ne nosim kot obsedena in zraven celo kaj ponaredim in berem knjige veliki piki.

Že od nedelje zvečer je več ne nosimo. Zvečer jo mož uspava tako, da ji da dudko (sledijo vaje dudka ven - noter) in leži ob njej v postelji. Po nočnem obroku (pije po flaški) pa jo samo fajn stisnem k sebi, ji dam dudko (spet se gremo podajanje noter - ven), mala me zgrabi za majčko in kar hitro zaspi. Tako je šlo že 2x 9nebesa
Drži pesti za nas, da bo tudi naprej tako ;)

Meni so tvoje besede dale krepko misliti in si jih dostikrat ponavljam.

Še enkrat: HVALA :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Nošenje
2.8.2005 18:23:39   
b.j.n.
Po nasvetih fizioterapevtov je pestovanje najboljsi polozaj za dojencka, in sicer mora lezati v obliki pol lunice, saj je to polozaj, ki ga je otrok natreniral v devetih mesecih v maternici. Tisto bo tisto o Afriki kar drzalo. Po raziskavah otroci v Afriki prakticno tudi ne jokajo, ker imajo mamo non stop zraven in jih te dojijo prakticno ves cas.Tudi to je res, da otrok najbolje dojema z dotikom in pestovanje je zato vec kot pozitivna stvar.

In nenazadnje. otrokova inteligenca je v osnovi gensko pogojena;


(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Nošenje
2.8.2005 19:59:26   
piščanc
ah ja, kaj je prej kura al jajce??

jaz sem za nošenje z namenom (uspavanje, hoja...), ki pa naj traja tako dolgo, da sta zadovoljna tako mamica kot tudi otrok

kako pa se preverja koliko so inteligentni nošeni in nenošeni otroci??

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Nošenje
2.8.2005 22:19:41   
L&F&B
Brezplodna debata. Vse trditve za ali proti so popolnoma brez vrednosti in nedokazane, zato jih ne a priori uprabljati za dokazno gradivo.
Lp

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Nošenje
2.8.2005 22:29:05   
Amoss
špelin@, me zelo veseli da ti je pomagalo, jaz to prakticiram pri moji že od začetka in je res super, praktično nimamo nobenih problemov.Sicer jo vzamemo v naročje ampak je ne nosimo, v naročje da se pocarta in še to večinoma zvečer, čez dan pa se vležem zraven nje in jo stisnem k sebi se pogovarjam ji pojem itd.Pravzaprav se sploh več ne mara nosit in velikokrat na rokah joka, na rokah pa zaspi samo zvečer ko je zaspana se ravno na rokah joče ko pa jo položim v posteljico pa zaspi.Ravno zato imam po hiši 4 posteljice v vsaki sobi eno, tako da sem vedno zraven nje, da me vedno sliši in ve da ni sama.

Aja normalen človek pa mislim da bi moral ločiti otroka ki veliko ve od tega ki je malo vzadaj (pa da nebo pomote, ne mislim zaostalega otroka)
Moja sestrična (ki ni bila nošena) je ful samostojna in pri 5 letih piše velike tiskane črke, črkuje, bere velike tiskane črke, zna šteti do sto in računati do 20, pa je še v vrtcu.Druga sestrična ki je samo leto mlajša od te pa je samo pri mami, ni govorila skoraj do dveh let, shodila je pri19 mesecih, niti kock ne zna pravilno v škatlico zložiti, ne zapomni si skoraj nič, tujcem sploh ne odgovarja samo mami in atiju,nobenemu drugemu,...Mogoče ma pa druga gene po poštarju.No drugo pa teta še zdaj pri 4 letih nosi da zaspi, čez dan pa itak spi samo na rokah, ponoči pa se zbuja 2 krat in jo teta nosi včasih celo uro:zmeden:
No vglavnem špelin@ me veseli da sem ti pomagala, za tiste ki pa ne želite pomoči pa vam itak ni bila namenjena:)

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Nošenje
2.8.2005 23:39:10   
Anja167
Itak lahko posplošujemo na podlagi enega oz. šest primerov...

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Nošenje
3.8.2005 8:10:28   
Bina01
Bla, bla , bla

Mislim, da je vsem mamicam jasno, da vsak otrok potrebuje drugačen pristop. Še posebej pa to dobro vejo mamice, ki imajo več kot enega otroka. Pri isti vzgoji so rezultati drugačni.

Kaj pa nosečnost: kajenje, alkohola, neuravnovešena prehrana, stresi, fizični napori, zdravila?!?! Kaj to pa ne vpliva na otroka?

Preden sem izvedela, da sem noseča, sem kadila imela sem tudi rizično nosečost in stresno službo.Danes pa mojo deklico tudi nosim, če je potreba. Kako mi lahko dokažejo, kaj je vzrok, da ima morebitno zmanjšanj iq?

Poznam mamico, ki je imela v nosečnosti veliko manj dejavnikov tveganja kot jaz. Pa je njeno dete bolj "problematično" kot moje. Pri meni se lahko vsaj najde razlog, če ga že iščemo. Kaj pa pri njej? Ja, ona pa ga je enostavno prevec nosila.

sploh pa, da ne omenim mamice s 4 fanti, ki so si med seboj različni kot dan in noč. Pri vseh je štartala z isto vzgojo, pa jo je vsakič morala prilagoditi glede na otrokov karakter. Lahko si predstavljate, da četrtega ne more več toliko nositi kot prvega. Pa ravno zadnjega prenosi največ, ker si otrok od prvega dne želi biti čimbolj pri mami. Kaj se bo celo življenje tolkla po glavi, da ne bo v šoli uspešen ker ga je morala nositi. Potem bi bilo že bolje, če ga ne bi imela.Absurd

Sem se že preveč razhudla, ampak predalčkanje in pametovanje raznih strokovnjakov, mi že resno para živce.

Ampak to je samo moje mnenje

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Nošenje
4.8.2005 21:18:51   
rainbow
Kaj še lahko jaz nekaj pripomnim, Amoss, če bo še kdo to bral?

Mislim, da nikakor ni enako, če nosiš, pestuješ dojenčka, dokler se ne nauči sam zaspat (ker to je predvsem ključna stvar), ali pa dokler ne shodi, če ni drugega rekvizita, kot pa nošenje 4-letnice, to se mi pa zdi ekstrem in tu so ga starši zelo pos..., če smem rečt, to ni dvoma.

saj potem ko shodijo, se jih več ne nosi, morda res rekdokdaj, jaz mojo dvoletnico še rada vzamem v naročje, če je že utrujena in jo nesem par metrov, da bi pa jo tako uspavala:)- me kap od njene teže. sva nehale že dolgo nazaj, seveda z velikim trudom z moje strani.

Amoss, ni panike, veš, in mislim, da resnično preveč posplošuješ; ampak saj to ljudje pač radi počnemo:angel:;)

lp

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Kako pogosto?
qloq

Kako pogosto ste aktivni na facebooku?

vsaki dan sem aktivna (49%)

Ne nisem aktivna (16%)

občasno pregledujem objave in delim objave (21%)

me ne zanima saj je facebook spletno socialno omrežje zanič (14%)


Število vseh glasov: 100

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!